🌐 پایگاه خبری بوعلی 🌐

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِیمِ

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر

🌐 پایگاه خبری بوعلی 🌐

نٓۚ وَٱلۡقَلَمِ وَمَا یَسۡطُرُونَ
متولد 1996 در MIS ، خبرنگار و روزنامه نگار
شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوای دیجیتال( کد شامد): 1-1-765329-64-0-1
در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشوند و روح ها پرواز میکنند و میروند به بهشت؛ اما در جنگ نرم، اگر خدای نکرده دشمن غلبه بکند، جسمها پروار میشوند و سالم میمانند، و روح‌ ها میروند به قعر جهنم؛ فرقش این است؛ لذا این خیلی خطرناک‌تر است.
نوشتن، یک عمل هنرى است ؛زیادتر نگویید از آنچه که هست، از آنچه که باید و شاید. منصف باشیم؛ عادل باشیم. این‏ها آن وظایف ماست

🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻

💮بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ💮

اَللَّـهُ لَا إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْ‌ضِ ۗ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ کُرْ‌سِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْ‌ضَ ۖ وَلَا یَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ ﴿٢٥٥﴾
لَا إِکْرَ‌اهَ فِی الدِّینِ ۖ قَد تَّبَیَّنَ الرُّ‌شْدُ مِنَ الْغَیِّ ۚ فَمَن یَکْفُرْ‌ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللَّـهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْ‌وَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّـهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ ﴿٢٥٦﴾
اللَّـهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِ‌جُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ‌ ۖ وَالَّذِینَ کَفَرُ‌وا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِ‌جُونَهُم مِّنَ النُّورِ‌ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَـٰئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ‌ ۖ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ ﴿٢٥٧﴾

🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹

بایگانی
نویسندگان
آخرین نظرات
logo-samandehi پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر سعید جلیلی

۳۸ مطلب در اسفند ۱۳۹۷ ثبت شده است

امشب، پدرِ عدالت می آید ...
امشب در آسمان غوغاست و فرشتگان بین زمین و آسمان در رفت و آمد و فضا، آغشته به عطر بهشتی، گلهای سرخ محمدی.

امشب زمین به آسمان چسبیده، یکی شده، همه جا غرق نور و صفاست و مرکز نور از عرش به کعبه آمده و این خانه مرکز ارتعاش نور الهی شده و ملائک نیز به دور کعبه در حال طواف.

و ناگهان انفجار نور، زمین و زمان و آسمان را در بر میگیرد و صدای هلهله ی شادی فرشتگان و ملائک همه جا طنین می افکند.

آری...

صدا، صدای کودکیست که از درون کعبه بگوش می رسد و آبشار نور از آسمان به طرف زمین خط سبز رحمت می کشد و بعد علی می آید تا رحمت بیاید...

علی می آید تا عدالت بیاید تا حوض کوثر فوران کند و می آید تا خنده بر لبان محمد(ص) شکوفا شود.

و این گونه علی آمد، از اعلی آمد تا آب زلال و پاک الهی بر کویر تشنه ی عدالت، بر زمین بارور شود.

و علی آمد تا مرکز ثقل شود، مرکز ثقل یازده پاک مرد سبز علوی، سرخ محمدی تا قیام قیامت.

و علی آمد تا هر بت و بتخانه ای ویران شوند و شیاطین جن و انس شرمنده از جسارت.

و علی آمد تا سرچشمه هدایت، ولایت و سعادت انسان در زمین شکل بگیرد. جاری شود.

و علی آمد تا عدالت بیاید، مهر، محبت بیاید و مظلومان تاریخ جان بگویند، جان بگیرند.

و امشب ملائک آسمان پر به وجود علی اعلی می سایند.

و امشب تنها شبی است که اشک یتیمان و مظلومان تاریخ، اشک شور و شوق و عشق است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
ستاد مرکزی وزارت بهداشت آمار حوادث چهارشنبه سوری را تا ساعت ۲۱ در سرتاسر کشور به شرح زیر اعلام کرد:

تعداد کل مصدومان ۳۴۳ نفر که ۲۷۶ نفر مرد و ۶۷ نفر زن

تعداد افراد بستری در بخش عادی ۳۸ نفر

تعداد افراد بستری در بخش ویژه یک نفر

تعداد درمان سرپایی ۲۱۸ نفر

تعداد بریدگی و خراشیدگی ۱۲۳ نفر

تعداد قطع عضو ۳۲ نفر

تعداد سوختگی درجه یک، ۸۰ نفر

تعداد سوختگی درجه دو، ۷۶ نفر

تعداد سوختگی درجه سه، ۲۳ نفر

تعداد شکستگی پنج نفر

تعداد افراد با سایر مصدومیت‌ها ۵۷ نفر

گفتنی است؛ تا ساعت ۲۱ تنها یک مورد فوتی از زنجان گزارش شده است.

از این تعداد ۹۱ درصد مصدومان آقایان و ۹ درصد بانوان هستند.

همچنین تا ساعت ۲۱ ،۹۸ مورد آسیب چشمی از سرتاسر کشور گزارش شده است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
شب آخرین چهارشنبه سال که در بین مردم به چهارشنبه سوری معروف است یکی از مراسم قدیمی ما ایرانیهاست. هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری میتواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد. یکی از باورهای نادرست این است که « حادثه برای دیگران اتفاق می افتد و برای من اتفاق نمی افتد چون من همیشه مراقب هستم». باید بدانیم که وقوع حادثه برای هرکسی ممکن است ولی میتوان با رعایت نکات ایمنی از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوری جلوگیری کرد.

بیشترین آسیب ناشی از حوادث چهارشنبه پایان سال ( حدود نیمی از آنها ) سوختگی می باشد . گرچه اکثر حادثه دیدگان بهبود می یابند ولی متاسفانه در سال 1393 در کشور مواردی از معلولیت و حتی 10 مورد فوت نیز در حوادث چهارشنبه پایان سال گزارش شده است .

دست، چشم و پا بیشترین نقاط آسیب پذیر بدن در حوادث مورد نظر گزارش شده است و متاسفانه آسیبهای چشم حتی ممکن است منجر به نابینایی شود.
با توجه به اینکه بیشترین آسیـب دیـدگان حـوادث چهارشنبه سوری سال 1393 گـروه سنـی 5 تا 19 سـال بـوده انـد لذا موارد زیر را به نوجوانان و جوانان عزیز توصیه می کنیم:

از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل، زیر زمین و ... جداً خودداری نمایید.
از حمل مواد آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداًً پرهیز نمایید.
هرگز مواد منفجره و محترقه را به طرف افراد دیگر پرتاب نکنید و به هیچ عنوان، این مواد را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید چون در صورت انفجار، ذرات شیشه یا فلز به اطراف پرتاب شده و باعث آسیب های شدید خواهند شد. ضمناً هرگز از ماده محترقه و منفجره ای که یکبار استفاده شده، دوباره استفاده نکنید.
از آتش زدن لاستیک، هیزم و کارتن خالی در واحدهای مسکونی یا در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنید؛ چرا که در چنین شرایطی، با تشدید آلودگی هوا، خود و اطرافیانتان را در معرض آسیبهای تنفسی قرار می دهید.
هیچگاه از الکل برای آتش گیری مواد استفاده نکنید. از ریختن مواد سریع الاشتعالی مانند نفت و بنزین نیز بر روی آتش بپرهیزید.
از پـرتاب مـواد آتـش زا ماننـد فشفشـه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است جداً خودداری کنید.
از انداختن ظروف تحت فشار (کپسول ها و اسپری های حشره کش) به درون آتش اکیداً خودداری کنید؛ چرا که این ظروف به علت دارا بودن خاصیت انفجاری، ممکن است ذرات را به سمت خودتان پرتاب کنند و به چشم هایتان آسیب برسانند.
هرگز اقدام به ساخت مواد منفجره بصورت دست ساز نکنید.
از طبقات بالا یا پشت بام اقدام به پرتاب نارنجک، فشفشه یا ترقه به سمت خیابان نکنید. این کار 3 خطر در پی دارد: گیرکردن این مـواد به درختـان کوچـه و آتـش گرفتن درختان،برخورد آن ها با عابران پیاده یا برخورد آنها با سیم های برق و خطرات جانبی آن.
در صورت امکان کیف کمک های اولیه، یک شیلنگ آب یا کپسول آتش نشانی در نزدیکی محوطه آتش آماده کنید تا در صورت لزوم، بتوان از آن استفاده نمود. حتماً قبل از ترک محل، از خاموش شدن آتش مطمئن شوید.
برای نگهداری از مواد منفجره و محترقه، آن را به طور ایمن در یک جعبه و دور از سایر مواد آتش گیر یا گرما و الکتریسیته و .... قرار دهید.
ترقه بازی و فشفشه اگرچه ظاهراً بی خطرند، ولی اگر به نقاط خاصی از بدن (به ویژه صورت) اصابت کنند، باعث آسیب دیدگی های شدید و گاهی غیرقابل برگشت می شوند.
. هرگز آتش را در معابر باریک و در مجاورت پستهای برق یا ایستگاه های تقلیل فشار گاز و پارکینگ های عمومی بر پا نکنید و از ایجاد آتش های حجیم و غیرقابل مهار نیز خودداری کنید.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
پویش بزرگ دانشجویان در حمایت از بیانیه گام دوم:
✌️برای پایان بخشیدن به ناکارآمدی های موجود بپاخواسته ایم✌️

#پویش_بزرگ_دانشجویان_کشور
#دانشجویان_محور_گام_دوم

بخش هایی از بیانیه اعلام موجودیت پویش بزرگ دانشجویان کشور در حمایت از بیانیه گام دوم انقلاب ::

⭕️ ما دانشجویانی از سراسر کشور با مشت‌های گره کرده برای پایان بخشیدن به ناکارآمدی های موجود در زمینه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بپا خواسته‌ایم.
⭕️ خواهان اصلاح ساختار ارکان حاکمیتی کشور در راه رسیدن به عدالت و مبارزه با فساد هستیم و این مهم را مطالبه خواهیم کرد.
⭕️ دانشجویان ایران اسلامی در قبال بی مهری‌ها و روی گردانی‌های برخی مسئولین از پای نمی‌‌ نشینند و با عزمی راسخ برای فتح قله های علم و دانشی اقتدارآفرین در گام دوم انقلاب مقتدرانه گام خواهند برداشت.
⭕️ از همه دانشجویانی که آینده سازی ایران اسلامی را سهم خود می دانند برای پیوستن به پویش دعوت می کنیم.

✌️از طریق رباط تلگرامی زیر ضمن مشاهده متن بیانیه دانشجویان خطاب به رهبری آن را امضا و به جمع ما بپوندید :

@game_dovom_bot
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
پویش بزرگ دانشجویان در حمایت از بیانیه گام دوم:
پویش بزرگ دانشجویان در حمایت از بیانیه گام دوم:
اگر تا امروز در جهت بسط معنویت و اخلاق در جامعه گام برداشته ایم، از امروز سر ریز آن را در لحظه لحظه های زندگی فردی و اجتماعی را پیگیری خواهیم نمود.
اگر تا امروز به دنبال فهم و تبیین اقتصاد مقاومتی بوده ایم، از امروز برای جامه ی عمل پوشاندن بر آن از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
اگر تا امروز عدالت و مبارزه با فساد را مطالبه نموده ایم، از امروز به بعد پا را فراتر گذاشته و دوشادوش ارکان حاکمیتی اصلاح ساختاری را پیگیری کرده و به منظور حل آن طرح و برنامه های جدی، دقیق و عملیاتی تنظیم و تدوین خواهیم نمود.
اگر تا امروز در پی استقلال و عزت ملی میهن اسلامی مان بوده ایم، از امروز در جهت استقلال و عزت سرتاسر جبهه جهانی اسلام در برابر استکبار گام خواهیم زد.
اگر تا امروز مشق ایستادگی در برابر زورگویان کرده ایم، از امروز هم پیمان شدن همه ی ملت های مظلوم علیه مستکبرین و زورگویان را سرمشق قرار خواهیم داد.
اگر تا امروز به دنبال اصلاح سبک زندگی های فردی بوده ایم، از امروز معرفی الگوی جهانی سبک زندگی را پیگیری خواهیم کرد.
اماما! شانه هایمان آماده به دوش کشیدن بار این مسئولیت های سنگین هستند. و این ها همه شدنی است. چرا که توأمانی رهنمود های حضرت عالی و اراده جوانان پا به رکابتان، شکست ناپذیر است، ان شاءالله.

اماما! آنچه در اذهان و قلوب این جوانان تان میگذرد و آنچه در دست اقدام دارند بسیار فراتر از این چند خط و این چند کلمه است؛ نهضت تبیینی آرمان ها، گفتمان سازی ها، تولید علم، الگو نگاری ها، طرح و برنامه ریزی ها، عملیات ها یکی پس از دیگری در راهند که یکایک آنها در گام های بعدیِ پس از این مرقومه اعلان خواهد شد و این کلام اندک تنها برای آن نگاشته شده است که آوای لبیک این جوانان به رهبرشان را طنین انداز کند تا مردمان بدانند، امروز این جوانان و دانشجویان، در نقطه رهایی عملیاتی وسیع به گستره ایجاد تمدن نوین اسلامی، با قوت و هشیاری تمام حاضرند.

به لطف الهی، به عنایات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء)، به راهنمایی های شما و حرکت ما، به توصیه های شما و گوش جان سپردن ما، به هشدار های شما و بر حذر بودن ما، به تبیین شما و به تامل و تفکر ما (تفکری به دور از افراط های التقاط و روشن فکر مآبی و نیز به دور از تفریط های متحجرانه)، به دعای خیر شما و همت ما و در آخر به نفس شما و به دستان ما آینده ای روشن در پیش خواهد بود. ان شاءالله.
دلگرم دعاهای خیرتان هستیم.
سلام الله علیکم و رحمته و برکاته و سلام ملائکته و اولیائه و اصفیائه.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
در عملیات والفجر 10 گردان حضرت سلمان مسجدسلیمان 16 شهید تقدیم آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است که شهید سید ولی صالحی، شهید عبدالرضا توکل فرد، شهید کیامرث رشیدی، شهید مرتضی حسین‌پور و شهید عبدالعلی بهرامی شهید سید مسعود صالحی، شهید یونس منصوری، شهید ارسلان حاجت‌پور، شهید حشمت کرمی، شهید شهید حسین صادقی و شهید علی حسین‌پور شهید جعفرقلی حسین‌پور، شهید داریوش رضایی، شهید ولی کریمی، شهید محمد رویور و شهید عبدالله حاجی‌پور دلیران مردانی از خطه هزار شهید مسجدسلیمان هستند که در این عملیات به قربانگاه عشق رفتند.قله ریشن عراق
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
در تازه‌ترین خبر از نیوزیلند، گزارش‌ها حاکی است که حمله همزمان به دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ در نیوزیلند دست‌کم ۴۹ کشته و بیش از ۲۰ زخمی و مجروح با حال وخیم بر جای گذاشته است.

همچنین گزارش‌های تازه حکایت از آن دارد که تاکنون سه مرد در این ارتباط بازداشت شده‌اند. پیشتر خبرها حاکی از بازداشت یک زن نیز بود.
خبرگزاری فرانسه به نقل از نخست وزیر استرالیا نوشت که یکی از مهاجمان به مساجد یک «تروریست افراطی دست راستی متولد استرالیا» بوده است.

در همین زمینه خبرگزاری رویترز می‌گوید که مردی «که نزدیک به ۳۰ سال دارد» رسما به قتل متهم شده و روز شنبه در دادگاه حاضر خواهد شد.

ساعتی پس از حملات، کمیسر پلیس نیوزیلند تعداد قطعی قربانیان حادثه را ۴۹ تن اعلام کرد.

در همین حال پلیس نیوزیلند از تمام مساجد در این کشور خواسته است تا درهای خود را بسته نگه دارند.
گفته می‌شود که توییت فوق چهره یکی از مهاجمان به مسجد در کرایست‌چرچ را نشان می‌دهد.

کمیسر پلیس این کشور نیز از کشف بمب‌هایی دست‌ساز در نزدیکی دو مسجد خبر داده است
در توییتر همچنین ویدئویی منتشر شده است که طبق گزارش‌ها لحظه دستگیری یکی از مظنونان حمله به مساجد را نشان می‌دهد.

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند، در واکنش به این حملات که در روز جمعه، ۲۴ اسفندماه، رخ داد این روز را «سیاه‌ترین روز» نیوزیلند توصیف کرد.

اندونزی نخستین کشوری بود که این حملات را محکوم کرد، و رئیس جمهور ترکیه نیز به این حادثه واکنش نشان داده است.

حمله به مساجد در نیوزیلند و قتل مسلمانان به موجی از انزجار و خشم علیه مهاجمان در شبکه‌های اجتماعی دامن زده است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در نماز جمعه مشهد اظهار داشت: از برکات عتبه مقدس امام رضا (ع)، روز اول سال چشمان ما به جمال مقام معظم رهبری روشن می‌شود و امسال نیز این نعمت بر ما ارزانی شده است.

وی گفت: مقام معظم رهبری اول سال به مشهد مشرف شده و در همین مکان و در روز اول فروردین و از ساعت ۱۵ از افاضات ایشان بهره‌مند می‌شویم و راهبرد یکساله حرکت انقلابی به ما رهنمود خواهد شد.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار با «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق در بغداد، با تقدیر از میهمان نوازی و استقبال گرم دولت عراق از هیأت ایرانی در این سفر و پذیرایی مردم عراق از زائران ایرانی عتبات عالیات، اظهار امیدواری کرد این سفر گام بزرگی در راستای توسعه و تعمیق روابط و همکاری‌های دو کشور باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو دولت و دو ملت ایران و عراق برادری و حسن همجواری را همواره در عرصه‌های گوناگون برای یکدیگر به اثبات رسانده‌اند، افزود: اراده تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران بر توسعه و استحکام هرچه بیشتر روابط با عراق است.

روحانی با اشاره به اینکه روابط دولت‌های ایران و عراق ریشه‌های قلبی در تاریخ و فرهنگ مشترک دو ملت دارد، اظهار داشت: مناسبات و همکاری نزدیک تهران-بغداد خواسته مشترک ملت‌های ماست.

رئیس جمهور تصریح کرد: دانشمندان و علمای ایران و عراق نیز همواره در کنار یکدیگر بوده‌اند و حوزه‌های علمیه نجف و قم پرورشگاه علما و فضلای بزرگ بوده است.

روحانی توسعه روابط بانکی را پشتوانه محکمی برای توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و عراق است، گفت: تقویت بانک‌های مرکزی دو کشور و توسعه همکاری‌های تجاری با استفاده از پول‌های ملی، ما را از ارز‌های خارجی بی نیاز خواهد کرد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تلاش برای ایجاد تسهیلات لازم در روابط گمرکی، مرزی و استاندارد‌های کیفی برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور، خاطرنشان کرد: ایران و عراق می‌توانند روابط و همکاری‌های خود در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، حمل و نقل، ترانزیت کالا، استفاده بهتر از منابع اروند رود، اتصال راه آهن دو کشور به هم برای تسهیل در تردد زائران بویژه در ایام اربعین حسینی (ع) گسترش دهند.

روحانی تقویت بازارچه‌های مرزی و ایجاد شهرک‌های صنعتی در مرز‌های دو کشور را در توسعه روابط فی‌مابین تاثیر گذار دانست و گفت: آماده انتقال تجربیات و ارائه خدمات فنی و مهندسی به عراق و تشویق بخش خصوصی ایران برای سرمایه‌گذاری در عراق هستیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران همواره خواستار عراقی امن، مستقل و توسعه یافته است و در این مسیر صادقانه در کنار دولت و ملت عراق ایستاده است، افزود: مبارزه با تروریست‌ها باید تا ریشه کن شدن کامل آن‌ها ادامه یابد و ایران آماده مشارکت فعالانه در بازسازی مناطق آسیب دیده عراق است.

روحانی خاطرنشان کرد: پیام این سفر این است که هیچ بروکراسی و کشور ثالثی نمی‌تواند در روابط دوستانه و برادرانه ایران و عراق تاثیر داشته و مانع اراده رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات شود.

برهم صالح: ایران و عراق هیچ انتخابی جز روابط خوب و گسترده ندارند

«برهم صالح» رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار روابط و همکاری‌های ایران و عراق تاریخی و مستحکم دانست و گفت: ملت ایران را خانواده خود و ایران را کشور دوم خود می‌دانیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران در مقاطع حساس میزبان بسیاری از مردم عراق بوده و در مسیر مبارزه با تروریسم داعش کمک‌ها و حمایت‌های فراوانی داشته است، افزود: ایران نقش بسیار برجسته‌ای در شکست داعش داشته و این نشان دهنده روابط عمیق و دوستانه دو کشور است؛ ایران و عراق هیچ انتخابی جز روابط خوب و گسترده ندارند.

برهم صالح با تاکید بر اینکه اراده عراق توسعه روابط و همکاری‌های همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران است، خواستار تلاش مسوولان دو کشور برای گسترش مناسبات تهران-بغداد در زمینه‌های گوناگون از جمله راه آهن، گردشگری، محیط زیست، صنعت، معدن و همکاری‌های علمی و فرهنگی شد.

رئیس جمهور عراق با بیان اینکه امنیت باید در منطقه مورد توجه همگان بوده و همه کشور‌ها برای ریشه کن کردن تروریسم تلاش کنند، اظهار داشت: هرگز حمایت‌های دولت و ملت ایران از مردم عراق در روز‌های سخت را فراموش نخواهیم کرد.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم معارفه رئیس جدید دستگاه قضا اظهار کرد: امیدوارم اعتماد مقام معظم رهبری به حقیر در قوه قضاییه موجب شرمندگی بنده محضر ایشان و قضات و نیروی‌های انقلابی نشود.

وی افزود: صمیمانه از تلاشهای خالصانه روسای قبلی قوه قضاییه تقدیر و تشکر می‌کنم و به روح بلند آیت الله شاهرودی استاد بزرگوارمان درود می‌فرستم.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه بدون تردید خدمات ارزنده‌ای در این ۴ دهه انجام شده است، گفت: در فاصله ۳ ساله‌ای که در قوه قضاییه نبودم و در آستان قدس رضوی و انتخابات ریاست جمهوری حضور داشتم فرصتی یافتم و بیش از گذشته با مشکلات مردم در سطوح مختلف آشنا شدم.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: همه عزیزان در قوه قضاییه تلاش خواهند کرد آنچه در سند بالادستی ما وجود دارد و توصیه‌های مقام معظم رهبری که به عقیده من منشور ۸ ماده‌ای است، اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه خواست همه مردم اجرای عدالت در سطوح بالاتر است، اظهار کرد: برنامه تحول قضایی باید در بستر گام دوم با کمک همه دستگاه‌ها به ویژه در حوزه اجرای عدالت به خوبی برداشته شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: در منشور گام دوم که بر بحث عدالت تاکید بسیاری شده است، می‌طلبد که امروز به یک نقطه قابل قبول در اجرای عدالت به تفاهم برسیم.

وی با اشاره به اینکه سخن در عدالت اثباتی و اجرایی است، چه کنیم مردم احساس اجرای عدالت کنند؟ گفت: اگر بخواهیم بر اصلی که نزدیکترین مورد اجرای عدالت و قانون است؛ بگوییم هیچ کس حق حرکت خلاف قانون و دور زدن آن را ندارد، عدالت اجرایی می‌شود؟

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه مسئله اجرای قانون را باید جدی گرفت، تاکید کرد: ما باید بر اجرای قانون تکیه و اجرا کنیم. در کشور هر روز یک گروه سیاسی روی کار است؛ اما تکیه بر قانون می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه امروز تعداد پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه زیبنده جمهوری اسلامی نیست، گفت: باید سرچشمه‌ها را بست؛ تمام دستگاه‌های کشور وظیفه پیشگیری از وقوع جرم دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه هیچ دستگاهی را نمی‌شناسم که وظیفه پیشگیری از جرم نداشته باشد، اظهار کرد: این نگاه می‌تواند مانند وقوع جرم و موجب پیشگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: لازم است از قوانین جرم زدایی و حبس زدایی شود؛ وقتی می‌گوییم حبس زدایی شود، مجلس اگر قانون گذاری کرده باشد، قضات ملزم به اجرا است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه امیدوارم با کمک مجلس بحث قضا زدایی و حبس زدایی اجرایی شود، افزود: اخیرا رهبر انقلاب عفو گسترده‌ای را اعلام کردند، اما با روند فعلی مدتی طول نمی‌کشد که مجددا زندان‌های ما پر می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: موضوع بعدی در تحول، نیاز به نیروی انسانی ماهر است. امروز آموزش قاضی داریم، اما باید مهارت‌های لازم را هم به آن‌ها بیاموزیم.

وی با بیان اینکه از قضات پاک باید صیانت شود، اظهار کرد: امروز مدعی مبارزه با فساد در قوه قضاییه خود قضات هستند که می‌خواهند با چند نفری از کامندان که می‌خواهند این دستگاه را فاسد کنند، بایستند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه ما ملزم به این هستیم که مقابل آن‌ها بایستیم و خواهیم ایستاد، گفت: ما نمی‌توانیم مقابل تجاوز به آب، خاک و محیط زیست ساکت بنشینیم؛ درقبال تجاوز به حقوق عامه با قاطعیت می‌ایستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه انشاالله کاری خواهیم کرد که مردم از قضات با دو صفت حامی مطمئن و خادم عادل یاد کنند، اظهار کرد: انشاالله کاری می‌کنیم که تکریم ارباب رجوع در صدر اقدامات باشد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه قضایی بیشتر دستگاه قضایی شناخته می‌شود تا نظارتی، اما نظارت را باید افزایش دهیم، افزود: دستگاه ها‌ی مختلف بدانند که نظارت به معنای مچ گیری نیست.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: نظارت تضمین اجرای قانون و تداوم اعتماد به مدیران و سلامت در ادارات کشور است.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه از هرگونه سرمایه گذاری و کارآفرینی در کشور حمایت می‌کنیم، اظهار کرد: از مدیران در مقابل تحریم‌ها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه بدانند مدیر شجاع قاطع و قانونمند مورد حمایت ما قرار دارد، گفت: در موضوع مبارزه با فساد که خواست مردم است، بهترین سخن پیام ۸ ماده‌ای رهبر انقلاب است که بعد از گذشت چند سال همچنان زنده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در این پیام تکلیف همه دستگاه‌ها از دولت و مجلس تا قوه قضاییه مشخص است، اظهار کرد: پرونده‌های ۱۲۳ میلیاردی، ۳ هزار میلیاردی و پرونده‌های دیگر که متهمان و رقم‌های متفاوت دارند، همه‌شان جنسشان یکی است، این‌ها نشان می‌دهند که ساختار‌های ما اشکال دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: آن‌ها که در سازمان‌های مختلف حقوق بشری غربی فعال هستند خود متهمند و لیست بلندی از نقض حقوق بشر در کارنامه خود دارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز باید با مردم و دنیا بیشتر سخن بگوییم، اظهار کرد: نکته بعدی مسئله امنیت است. امروز با رهبری مثال زدنی ایشان و همت نیرو‌های امنیتی و نظامی ایران یکی از امن‌ترین کشور‌ها است.

وی با اشاره به اینکه امنیت امروز یکی از اولویت‌ها است، بیان کرد: در مقابل جرایم سازمان یافته و اقداماتی که امنیت را خدشه دار کند، کوچکترین اغماضی نخواهیم داشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه اجرای عدالت در گرو وجود امنیت است، اظهار کرد: از رسانه‌ها و نخبگان کمک می‌خواهیم و با آن‌ها نشست خواهیم داشت تا هم مساعدت کنند و هم در جریان امور قرار گیرند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه مخاطب اول پیام رهبری بنده هستم، اما در درجه بعد مخاطب همه مردم هستند، تاکید کرد: برای پیشنهاد، ارائه ایده و نقد منصفانه باید ظرفیت خود را بالا برد و استقبال کرد.

وی ادامه داد: اگر امکان اجرا هم نیست باید از آن استقبال کنیم. این نگاه‌ها فرصت است که در جهت ارتقا دستگاه قضا موثر خواهد بود. اما در نهایت شرط اجرای تمام این موضوعات اخلاص است.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: اگر روسای قبلی و قضات توانستند امور را پیش ببرند بحث اخلاص بوده است که امروز نیز می‌توانیم با اخلاص و توسل به ائمه اطهار گره‌ها را باز کنیم.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه اهدای نشان ذوالفقار از دست فرماندهی کل قوا را به سردار قاسم سلیمانی تبریک گفت.

گفتنی است نشان ذوالفقار ازجمله نشان‌های عالی نظامی است که به پاس رشادت‌ها و موفقیت در فرماندهی از سوی فرمانده معظم کل قوا اعطاء می‌شود؛ سرلشکر قاسم سلیمانی اولین فرمانده‌ای است که پس از انقلاب مفتخر به دریافت این نشان شده است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
جرقه‌های اولیه وهابیت
عوامل شکل‌گیری فرقه وهابیت مانند برخی از فرقه‌های دیگر، ریشه در مبانی و عملکرد رهبران و بنیانگذاران آن دارد. بر این اساس لازم است مبانی و عملکرد بنیانگذار این فرقه بررسی شود.

این فرقه منسوب به "محمد بن عبدالوهاب" از مردم "نجد" است که در سال 1115 هجری قمری در شهر عُیینه متولد شد.


وهابیت. بنیانگذار وهابیت. محمد ابن عبدالوهاب

پدرش در آن شهر قاضی بود و وی از کودکی به مطالعه کتاب‌های تفسیر و عقاید و حدیث سخت علاقه داشت و فقه حنبلی را نزد پدر خود که از علمای حنبلی بود آموخت. محمد بن عبدالوهاب از آغاز جوانی، بسیاری از اعمال مذهبی مردم "نجد" را زشت می‌شمرد.
او در سفری که به زیارت خانه خدا رفته بود، بعد از انجام مناسک حج به مدینه رفت و در آن‌جا با توسل مردم به پیامبر که نزد قبر حضرت انجام می‌دادند، مخالفت کرد. سپس به "نجد" برگشت و از آن جا به بصره رفت و مدتی در آن شهر ماند و با بسیاری از اعمال مردم آن شهر نیز مخالفت کرد. مردم بصره وی را از شهر خود بیرون کردند. در این هنگام که 1139 هجری بود، پدرش عبدالوهاب از "عیینه" به "حریمله" انتقال یافت. وی با پدرش همراه شد و کتاب‌هایی را نزد پدر فرا گرفت و به انکار عقاید مردم "نجد" پرداخت. به این مناسبت میان او و پدرش نزاع و جدال در گرفت. همچنین بین او و مردم "نجد" منازعات سختی رخ داد و این امر چند سال دوام یافت. در سال 1153 پدرش از دنیا رفت و وی پس از مرگ پدر علناً به اظهار عقاید خود پرداخت و قسمتی از اعمال مذهبی مردم را انکار کرد. جمعی از مردم حریمله از وی پیروی کردند و کار وی شهرت یافت. وی از شهر حریمله به شهر عینیه رفت. رئیس شهر عیینه در آن وقت عثمان بن حمد بود. عثمان عقاید شیخ را پذیرفت و او را گرامی داشت و قول داد که او را یاری کند.
محمد بن عبدالوهاب معتقد بود تمام مطالبی که پس از قرن سوم هجری به اسلام افزوده شده جعلی است و بایستی از این مذهب حذف شود. این دیدگاه به یک پالایش اساسی در مذهب سنی اعتقاد داشت. عبدالوهاب بعد از این‌که به دلیل مواضع خود از مدینه اخراج شد به شمال شرقی نجد رفته و خاندان سعودی را پیرو باورهای خود کرد و این باعث شد تا وهابیت از نظر سیاسی متحد دودمان سعودی بشود.

تسلط وهابیت بر عربستان
شیخ سعودی متقاعد شد که وظیفه مذهبی آن‌ها به راه انداختن جنگ مقدسی علیه تمام انواع دیگر اسلام است. سعودی‌ها بر تمامی نجد مسلط شده، مکه و مدینه را اشغال کرده، به کربلا در عراق حمله‌ور شدند و تقریباً تمام شبه‌جزیره عربستان به جز یمن به تسلط آن‌ها در آمد. سلطان عثمانی که عربستان را تابع خود می‌دانست، با کمک گرفتن از حاکم مصر نخستین حکومت وهابی را در سال ۱۸۱۸ ساقط کرد، اما آن‌ها تحت رهبری فیصل اول دوباره احیا شده و حکومت خود را تا حدودی بازیابی کردند ولی بار دیگر و این بار به دست خاندان رشیدیه از شمال عربستان از قدرت کنار رفتند. در ۱۸۸۴ ریاض از کنترل آن‌ها خارج شد و در ۱۸۸۹ به کویت پناهنده شدند. در قرن بیستم سومین مرحله احیای وهابیت با موفقیت‌های ملک عبدالعزیز فرا رسید که در سال ۱۹۰۲ ریاض را تصرف کرد و تا سال ۱۹۳۲ با بازپس‌گیری تقریباً تمام مناطق از دست رفته موفق شد تا حکومت پادشاهی عربستان سعودی را بنیان‌گذاری کند و از آن زمان تسلط سیاسی و مذهبی وهابیت بر شبه‌جزیره عربستان تضمین شد.

وهابیت. ملک عبدالعزیز پایه گذار وهابیت در عربستان

اعتقادات و عقاید وهابی‌ ها
پیروان وهابیت خود را «موحدون» می‌خوانند؛ نامی که از تأکید آن‌ها بر وحدت مطلق خداوند (اصل توحید) برگرفته شده است. آن‌ها هر عملی را که دلالت‌کننده به شرک (چند خدایی) بدانند مانند زیارت قبور و تقدیس برخی افراد ممنوع می‌شمارند. آن‌ها تأکید زیادی بر معانی ظاهری قرآن و حدیث و پایه‌گذاری دولتی اسلامی بر اساس فقه اسلامی دارند. در کاربرد معاصر وهابیت به امور متعددی اطلاق می‌شود، از جمله: سلفی‌گری، جهادگری، اعتقادات و اعمال دینی رایج در عربستان سعودی، تفسیر تحت‌اللفظی قرآن و سنت و تعابیری از اسلام که به جای توجه به معنا به صحت آداب و رسوم تأکید دارند و به طور کلی هر نوع جنبش مقاومتی که اسلام یا اصطلاحات اسلامی را به عنوان مرجع خود معرفی می‌کند.

وهابیت. تکفیری. سلفی گری

چنین نگرشی به عمل تکفیر منجر می‌شود که بنا بر آن هر کسی که با تفسیر آن‌ها از اسلام موافق نباشد کافری دانسته می‌شود که باید با او جهاد کرد. به این ترتیب این دیدگاه معرف تفسیری از اسلام شمرده می‌شود که به طور ویژه فاقد تحمل و مداراست.

رهبران وهابیت
از چهره‌های مطرح وهابیت می‌توان به عبدالعزیز بن باز مفتی پیشین عربستان و شیخ عبدالعزیز آل الشیخ، مفتی کنونی عربستان اشاره کرد.

شرط ورود به آیین وهابیت چیست؟
احمد زینى دحلان مفتى مکّه مکرّمه در این زمینه مینویسد: اگر چنان‌چه کسى به مذهب وهّابیّت در مى‌آمد و قبلا حج واجب انجام داده بود «محمّد بن عبدالوهّاب» به وى می‌گفت: باید دوباره به زیارت خانه خدا بروى چون حج گذشته تو در حال شرک صورت گرفته است و به کسى که می‌خواست وارد کیش وهّابیّت شود می‌گفت: پس از شهادتین باید گواهى دهى که در گذشته کافر بوده‌اى و پدر و مادر تو نیز در حال کفر از دنیا رفته‌اند و همچنین باید گواهى دهى که علماء بزرگ گذشته کافر مرده‌اند و جالب این که اگر چنان‌چه گواهى نمی‌داد، وى را می‌کشتند. بله! او بر این باور بود که تمام مسلمانان در طول دوازده قرن گذشته کافر بوده‌اند و هرکسى را که از مکتب وهّابیّت پیروى نمی‌کرد او را مشرک دانسته و خون و مال او را مباح می‌کرد.


اصول و عقاید وهابیت
وهابی‌ها معتقدند که هیچ انسانی نه موحد است و نه مسلمان مگر این که اموری را ترک کند، از جمله این‌که: به هیچ یک از رسولان و اولیا توسّل نجوید. هر کس اقدام به این کار کند، مشرک می‌باشد. از این رو وهابیان زیارت قبر پیامبر و ائمه (ع) را جایز نمی‌دانند و معتقدند هر کس از پیامبر طلب شفاعت کند، مانند این است که از بت‌ها شفاعت خواسته است.



وهابیت. سلفی گری. تکفیری

از مسائل دیگری که وهابیان درباره آن حساسیت خاصی دارند، تعمیر قبور و ساختن بنا روی قبر پیامبر و اولیای الهی و صالحان است. برای نخستین بار این مسئله را "ابن تیمیه" و شاگرد معروف او "ابی القیم" عنوان کرد و بر تحریم ساختن بنا و لزوم ویرانی آن فتوا داده‌اند. بر همین اساس سعودی‌ها هنگامی که در سال 1344 هجری بر مکه و مدینه و اطراف آن تسلط پیدا کردند، به فکر افتادند که برای تخریب مشاهد و آثار خاندان رسالت و صحابه پیامبر مستمسکی به دست آورند و اقدام کنند وهابیان بر این باورند که مسلمانان در طی قرون گذشته، از آیین اسلام منحرف شده‌اند و در دین خدا بدعت‌هایی نهاده‌اند که با شرع اسلام مخالف است. بر این اساس باید از اصولی که پیامبر (ص) تعیین کرده است، پیروی نمود.
بنا بر عقاید وهابیان، هیچ کس حق ندارد به رسول خدا سوگند یاد کند و از الفاظی مانند: به حق محمد و... استفاده کند؛ زیرا قسم خوردن به دیگران و درخواست حاجت از غیر خداوند با آیات قرآن منافات دارد: "فلا تدعوا مع الله احد"
آن‌ها همچنین معتقدند: تشییع جنازه و سوگواری حرام است؛ زیرا ارواح اموات کاری نمی‌توانند بکنند و در امور دنیوی و اخروی نمی‌توانند دخالت داشته باشند. وهابیان معتقدند القابی را که بر عزت و احترام دلالت دارند، در مورد انسان‌ها نباید به کار برد و ناصواب است؛ زیرا احترام و تعظیم تنها شایسته خداوند است.


وهابیت. تکفیری. سلفی گری

وهابیون به جنگ با دیگر فرقه‌ها و مذاهب اسلامی معتقد هستند و مدعی‌اند باید به آیین وهابیت در آیند، یا جزیه بدهند. از این رو همیشه مسلمانان دیگر را به کفر متهم نموده، اموال و نوامیس بقیه را حلال می‌دانند. آنان می‌گویند که هر کس مرتکب گناه کبیره شود، کافر است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
با حکم سردار حسین اشتری، سردار تقی مهری که پیش از این رییس پلیس راهور ناجا بود به عنوان رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا منصوب شد.
سردار سیدکمال هادیانفر نیز که رییس پلیس فتای ناجا از زمان تاسیس تاکنون بود به ریاست پلیس راهور ناجا منصوب شد و سردار وحید مجید به عنوان رئیس پلیس فتای ناجا منصوب شد.
سرهنگ محمدرضا حسینی آباجلو نیز معاون بهداد ناجا شد.
پیش از این نیز سردار حسن خانی با حکم فرمانده ناجا جایگزین سردار مقیمی در پلیس آگاهی ناجا شده بود
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.

متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب مستطاب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته

آغاز دهه‌ی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربه‌ها و دستاورد‌ها و رهنمود‌های انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیاز‌ها و پیشرفت‌ها و تنگنا‌ها در قوه‌ی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزه‌ئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمت‌آمیز، دوران جدیدی را که زیبنده‌ی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.

اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید.

سند تحول قضائی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورت‌ها و نظرات کارشناسی، آنرا مفید و کارساز میدانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش میکنم.

نخست آنکه برای همه‌ی فصول این سند و بند‌های ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندی‌ها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.

دوم آنکه در همه‌ی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.

سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشه‌کنی فساد از درون قوه که مایه‌ی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاه‌ها و دادسرا‌ها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.

چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادی‌های مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدف‌های قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامه‌ها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.

پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظه‌ی این و آن را نکنید.

ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیت‌های قوه استفاده کنید.

هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزه‌ها و عوامل نفوذ و انحراف است.

هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و هم‌افزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.

در پایان لازم میدانم از آیت الله آملی بخاطر تلاش‌های ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیة الله ارواحنا فداه را مسألت نمایم.

والسلام علیکم و رحمة الله

سید علی خامنه‌ای

۱۶ اسفند ۱۳۹۷
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
بعد از آیت الله صادق آملی لاریجانی و پایان دوره ۱۰ ساله ریاست بر قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با حکم مقام معظم رهبری به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه انتخاب شد.

زندگینامه

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر و مادر ایشان از سلاله سادات حسینی هستند و نسبتش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) می‌رسد. او در ۵ سالگی پدر خود را که از روحانیون مشهد بود از دست داد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوی‌نژاد شروع کرد. در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیلات به حوزة علمیة قم، مدرسه آیت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که با مدیریت آیت الله پسندیده و در واقع با نظر امام خمینی (ره) اداره می‌شد، اشتغال به تحصیل داشت.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در حوزه علمیة قم، اصول فقه را نزد آیت الله مروی، لمعتین را محضر آیت‌الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را خدمت آیت الله دوزدوزانی، کتاب البیع مکاسب را نزد آیت‌الله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و کفایه را خدمت آیت‌الله سید علی محقق داماد، تفسیر قرآن کریم را نزد آیت الله مشکینی و آیت الله خزعلی، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت‌الله احمد بهشتی و دوره شناخت را نزد آیت الله مطهری و نهج البلاغه را محضر آیت الله نوری همدانی آموخت.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از درس خارج اصول آیت الله سید محمدحسن مرعشی شوشتری و آیت الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه آیت الله آقا مجتبی تهرانی و آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انفلاب استفاده کرده است علاوه بر این وی با اتمام دوره سطح حوزه توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافته و پس از دفاع از پایان نامه خویش با عنوان «ارث بلا وارث» در سال تحصیلی ۱۳۸۰ با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل دهد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تکمیل تحقیقات خود در حوزه فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه (سطح چهار) شد و در نهایت رساله دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بدنبال هتک حرمت امام خمینی (ره) در روزنامه اطلاعات و آغاز حرکت‌های مردمی، در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آن‌ها مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشته و در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می‌کرد. وی در این دوران فعالیت‌های مبارزاتی خود را در قالب ارتباط برقرار کردن با علمای انقلابی که از زندان ازاد شده بودند و یا در تبعید به سر می‌بردند پی گرفت.
همچنین در تجمعاتی مثل تحصن علما و روحانیون در دانشگاه تهران، شرکت داشت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دوره تربیتی خاصی که مرحوم شهید بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیاز‌های مدیریتی نظام اسلامی برگزار می‌کرد، شرکت داشت.

وی به دنبال شورش‌های مارکسیستی و ایجاد مشکلات متنوع در شهر مسجد سلیمان، جهت شرکت در فعالیت‌های فرهنگی همراه با گروهی از طلاب عازم آن منطقه شد. پس از بازگشت از مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی-عقیدتی پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.

ورود حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به عرصه مدیریت از سال ۱۳۵۹ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد و پس از چندی با حکم شهید آیت الله قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد. موفقیت وی در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا پس از دو سال خدمت در این جایگاه مهم (در سال‌های ۱۳۵۹، ۱۳۶۰) وی در سال ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی کرج مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار شود. حضور همزمان وی در این دو مسئولیت برای مدتی ادامه یافت تا آنکه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ به مدت سه سال در این سمت خدمت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی وی در تهران آغاز شد سپس وی مورد توجه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احکام ویژه و مستقیمی را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استان‌ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد که این احکام در صحیفه امام ثبت شده است.

بعد از رحلت امام (ره) حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. ایشان از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت ایشان در این سمت تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت.

تحولات ایجاد شده در حوزه نظارت بر دستگاه‌های اداری مربوط به این دوره است که همزمان با روی کار آمدن دولت ششم و هفتم است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ده سال معاون اول قوه قضائیه بوده و از سال ۱۳۹۳ تا اواخر سال ۱۳۹۴ نیز مسئولیت دادستانی کل کشور را برعهده داشته است همچنین ایشان از سال ۱۳۹۱ تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت است.

او در ۱۷ اسفند ۹۴، با حکم مقام معظم رهبری عهده دار تولیت آستان قدس رضوی علیه السلام شده و تا کنون نیز مفتخر به خدمت در آن آستان رفیع است.

گفتنی است؛ در سال ۱۳۷۶، ایشان به پیشنهاد برخی اعضای مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت الله مهدوی کنی و تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت به عضویت در آن شورا در آمد.

حجت الاسلام و المسلمین در سال ۱۳۸۵، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعة روحانیت مبارز و به توصیة نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری خود را در معرض انتخاب مردم شریف ان دیار قرار داد و با نظر مثبت بیش از ۸۰ درصد مردم این استان وارد مجلس خبرگان شد. دو سال پس از حضور در این مجلس با رای خبرگان ملت به عنوان عضو هیأت رئیسه انتخاب و عضویت ایشان در این جایگاه تا اتمام دوره چهارم با رای نمایندگان محترم مجلس خبرگان تمدید شد.

همچنین وی در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری نیز با کسب اکثریت قاطع آرا برای دومین بار به عنوان نمایندة مردم شریف خراسان جنوبی برگزیده شد و عضویت ایشان در هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنان ادامه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی علاوه بر مسئولیت‌های کلان کشوری، بنا به توصیه مکرر آیت الله مهدوی کنی و آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سال ۸۰ تا کنون به عنوان مدرس در مدارس علمیه تهران از جمله مدارس مجد، امیرالمومنین علیه السلام، امام حسین علیه السلام و مروی به تدریس دروس سطوح عالی: رسائل و مکاسب، کفایتین و درس خارجه فقه (قواعد فقهیه) مشغول بوده اند ایشان بعد از انتقال به مشهد مقدس از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۹۵ در مدرسه عالی نواب مشهد و پس از ان در مدرسه علمیه ۲ درب حرم مطهر تدریس در موضوع «فقه وقف» را آغاز کرد و طی دو سال تحصیلی موضوع وقف و نذر را به صورت کامل تدریس کرد و در ادامه (سال تحصیلی ۹۷) درس خارج فقه با موضوع امر به معروف و نهی از منکر را شرع کرد که مورد استقبال باشکوه فضلا حوزه علمیه مشهد نیز قرار گرفت تا کنون یک دوره از درس‌ها حوزوی ایشان در زمینه قواعد فقه در قالب سه جلد کتاب با عنوان قواعد فقه عبادی قواعد فقه قضایی و قواعد فقه اقتصادی به رشته تحریر درآمده است و کتاب وقف و امر به معروف و نهی از منکر ایشان نیز که طی سه سال اخیر در حوزه علمیه مشهد تدریس کرده اند در حال تدوین است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی علاوه بر این در دانشگاه نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و دانشگاه شهید مطهری و دانشگاه آزاد اسلامی به تدریس دروس تخصصی فقه قضا، فقه اقتصاد، اصول فقه و قانون مدنی پرداخته است.

سوابق علمی

• سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم

• دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری

• تدریس متون فقهی سطح عالی و فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزه‌های علمیه تهران و دانشگاه‌ها

سوابق مدیریتی و سیاسی

• انجام سه مأموریت ویژة قضایی در حوزه‌های اجتماعی در سه استان مختلف با حکم امام خمینی (ره)

• عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به مدت ده سال از سوی مقام معظم رهبری

• افتخار خدمت گزاری و تولیت آستان قدس رضوی (ع) با حکم مقام معظم رهبری

• معاون اول قوة قضاییه به مدت ده سال

• ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال

• دادستان انقلاب اسلامی تهران

• دادستان انقلاب اسلامی استان همدان

• اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور

• ریاست شورای نظارت بر صدا و سیما

• عضو شورای عالی گزینش کشور

• مؤسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علی‌ها خواهران در تهران (کوی نصر)

• مؤسس مرکز تخصصی شیعه‌شناسی امام هادی علیه السلام زیرنظر حوزه علمیة قم

مسئولیت‌ها به اعتبار جایگاه حقوقی

• عضو شورای عالی فضای مجازی

• عضو شورای عالی استاندارد

• عضو شورای عالی نفت

• عضو شورای توسعه شرق و غرب کشور

• عضو شورای عالی پول و اعتبار

• عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی

• عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر

سخنرانی در اجلاس‌های بین المللی

• اجلاس مبارزه با فساد اداری در قاره آفریقا

• اجلاس مبارزه با جرائم سازمان یافته در آرژانتین

• اجلاس سلامت اداری در سوچی روسیه

• اجلاس حقوق بشر در پاکستان

• اجلاس نقش عاشورا در تحولات اجتماعی – استانبول ترکیه

• اجلاس دلالت‌های قانون اساسی در حفظ حقوق بشر – نیجریه

• اجلاس همکاری‌های بین المللی در مبارزه با فساد – چین

• اجلاس حقوق بشر سازمان ملل – ژنو

• اجلاس مبارزه با فساد اداری در فیلیپین و انتصاب به عنوان قائم مقام بازرسان کل آسیا

• و ده‌ها نشست تخصصی دیگر با حضور مقامات کشور‌های خارجی

تالیفات و آثار

کتب چاپ شده

• کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی

• کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی)

• کتاب ارث بلا وارث در فقه و حقوق

• کتاب تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق

کتب در دست انتشار

• کتاب سیر تحول در نظارت و بازرسی

• کتاب الوقف

• کتاب الامر بالمعروف و النهی عن المنکر

سخنرانی علمی ارائه شده

• تعدد اسباب مسئولیت

• بیع فاسد و اقسام آن

• مفهوم رهن

• مدیریت کارآمد

• نظارت اثر بخش

• تأثیر متقابل تصمیمات قضایی و اقتصادی

• جایگاه نظارت و بازرسی در اسلام

• عدالت و تأثیر آن بر سبک زندگی

• و ده‌ها سخنرانی علمی در حوزه‌های اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی و حقوقی و معرفتی در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز علمی و سمینار‌های تخصصی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشور

مسئولیت‌های کنونی

تولیت آستان قدس رضوی علیه السلام

دادستان کل ویژه روحانیت

نماینده مردم شریف استان خراسان جنوبی و عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
15 اسفند روز درختکاری
در ایران، روز 15 تا 22 اسفند ماه به عنوان “هفته منابع طبیعی” نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی 15 اسفند “روز ‌درختکاری‌” است.

تاریخچه روز درختکاری
روز درختکاری ابتدا در سال 1872 و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین)، توسط فردی به نام J.Sterling Morton برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از 1 میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.
امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در این روز به کاشتن درخت ها و نهال های متفاوت اقدام می کنند. البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی می کنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد. برای مثال می توان به کشور هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.

روز درختکاری در ایران
درختکاری در ایران دارای پشتوانه ‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می ‌دهد که ایرانیان باستان، جشن های خاصی داشتند و در این جشن ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می‌ گذاشتند.

روز درختکاری, 15 اسفند روز درختکاری, هفته منابع طبیعی

در کشور ما روز درختکاری در 15 اسفند هر سال برگزار می شود و مردم با حضور در پارک ها، جنگل ها و اقصی نقاط شهر اقدام به کاشت نهال های جوان می کنند. ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند. در این روز در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.



اهمیت درختکاری در اسلام
در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد. دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند. حضرت علی علیه السلام در مدینه باغ های خرمای فراوانی به وجود آورد و بیشتر آنها را در راه خدا وقف کرد.

روز درختکاری, 15 اسفند روز درختکاری, هفته منابع طبیعی

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم در این باره می فرماید: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود». نیز در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که: “حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، ازاین عمل نیک خود دست برندارید”. و این نشانگر تاکید و توصیه اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.

مطالب یاد شده به روشنی، وظیفه تک تک ما را در حفظ و حراست از منابع طبیعی موجود، خصوصاً جنگل ها و مراتع و همچنین توسعه پایدار و گسترش این نعمت الهی، به عنوان یک وظیفه دینی و ملی، مشخص می کند.



فواید درختان در زندگی انسانها
امروزه با صنعتی شدن جوامع بشری درختان نقش مهم تری در زندگی بشر ایفا می کنند، از سویی مقدمات پیشرفت بیشتر صنعت و فناوری را موجب می شوند و منابع تامین کننده محصولاتی نظیر وسایل چوبی، مبلمان، لوازم التحریر (کاغذ، انواع مدادهای مختلف) ‌الوار و هزاران محصول دیگر محسوب می شوند و از سو ی دیگر به منزله ریه های یک شهر تلقی شده و نقش مهمی در تامین سلامت اعضای جامعه را ایفامی کنند. این مورد اخیر از مورد قبل مهم تر مینماید.

روز درختکاری, 15 اسفند روز درختکاری, هفته منابع طبیعی

چرا که به دلیل فعالیت کارخانجات صنعتی و نیز ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و فعالیت روزانه آنها در سطح شهرهای بزرگ آلاینده ها و گازهای مهلک و خطرناکی نظیر دی اکسید کربن در هوای شهرها فزونی یافته و سلامت افراد را تهدید می کند. و افزایش هر چه بیشتر این مواد آلاینده کاهش میزان اکسیژن در هوا را سبب می شود و این وضع نامساعد گروههای آسیب پذیر نظیر بیماران ریوی و قلبی، سالخوردگان و کودکان را بیشتر تهدید می کند. در چنین شرایطی مساله درخت و درختکاری راه حلی مناسب برای مبارزه با آلودگیهای مذکور به شمار می آید. ایجاد جنگلهای مصنوعی و فضای سبز در اطراف شهرهای بزرگ به تاسیس کارخانجات تولید اکسیژن می ماند.

به طور خلاصه روز درختکاری بهانه ‌ای است برای این که ما به محیط زیست احترام گذشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را با دقت بیشتری نگه داری کنیم. امید است که با تلاش در این جهت، حتی با کاشتن یک نهال کوچک، کشوری زیبا و آباد را برای خویش مهیا کنیم که یقیناً کاری پسندیده است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی، روایت جدیدی از ماجرای استعفای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه مطرح کرده است.

متن گفتگوی این نماینده نزدیک به علی لاریجانی را در ادامه می‌خوانید:

آقای جلالی، شما در متن داستان استعفای آقای ظریف حضور داشتید و موضوع را پیگیری کردید. روایت جنابعالی قاعدتا شنیدنی خواهد بود.

راستش آن شبی که خبر استعفای آقای ظریف منتشر شد، بنده منزل بودم که یکی از دوستان پیامی ارسال کرد که آقای ظریف استعفا داد. خب، در ابتدا باور نکردم. هرچند شنیده بودم که آقای ظریف در گذشته نیز چند نوبت نسبت به قطع همکاری با وزارت خارجه و دولت ابراز تمایل کرده بود. اما از باب اینکه بگویم در آن ساعات چه گذشت، عرض می‌کنم که طبیعتا در ابتدا تعجب کردم؛ لذا به ایشان پیامک زدم و پرسیدم که «آیا این خبر استعفا صحت دارد؛ امیدوارم شایعه باشد.» آقای ظریف هم در پاسخ، جهت اطلاع متن استعفای خود را برای بنده ارسال کرد. بنده دقیقا در ساعت ۲۳ و ۴۷ دقیقه پیامک زدم و آقای ظریف فکر می‌کنم تا چندساعتی پاسخ نداد و در نهایت ساعت ۵ و ۶ دقیقه صبح فردای آن روز، پاسخ داد و متن استعفایش را نیز ارسال کرد.



متن استعفا احیانا همان متنی است که بخش‌هایی از آن در فضای رسانه‌ای نیز منتشر شد و به فاصله اندک ساختمان وزارت خارجه و محل دیدار با بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه اشاره داشت؟

بله فکر می‌کنم همان باشد که گفته بودند حدود ۵ دقیقه با محل مذاکره فاصله داشته و اگر به او اطلاع داده می‌شد، خود را می‌رساند. به هر حال، از همان زمانی که پیامک آقای ظریف را دریافت کردم، موضوع را جدی‌تر پیگیری کرده و برای آقای ظریف نوشتم که «می‌دانم مشکلاتی دارید. اما این اقدام در این شرایط به نفع کشور نیست.» آقای ظریف هم پاسخ داد که به این مساله واقف است، اما ماندنش هم با این شرایط صحیح نیست. در ادامه گفتم اگر ممکن باشد، ادامه گفتگو را تلفنی ادامه دهیم. اما آقای ظریف گفتند که معذورند و نمی‌توانند پاسخ بدهند.

خلاصه از آنجا که ما هم در صحن علنی مجلس بودیم و درگیر مباحث مجلس، جسته گریخته صحبت‌هایی شد تا اینکه حدود عصر و آخرین ساعات کار مجلس در نوبت بعدازظهر، مجددا پیامک‌هایی برای آقای ظریف ارسال کردم و تاکید کردم که «به هر حال شرایط کشور دشوار است و شما هم بهتر از همه می‌دانید. حال آنکه این استعفا و رفتن شما از وزارت خارجه به کشور ضربه می‌زند.» در ادامه نیز کمی عاطفی وارد بحث شدم و گفتم که «کاش می‌شد که همدیگر را ببینیم. کاش قابل می‌دانستید...» که در نهایت حدود ساعت ۱۹ و ۱۵ دقیقه پاسخ دادند که «درخدمتم. یک آپارتمان معمولی دارم و ...» از آن‌جا که روز زن بود، گفتند که «نوه‌ها و اعضای خانواده‌ها منزل تشریف دارند، اما اگر شما هم می‌خواهید تشریف بیاورید، بفرمایید.» بنده نیز گفتم که «وقتی جلسه علنی مجلس تمام شد، پیام می‌دهم که خدمت برسم.» خلاصه پس از جلسه علنی شبانگاه مجلس به منزل آقای ظریف رفتم.

یعنی شبِ سه‌شنبه، هفتم اسفند؟

بله. ایشان دوشنبه‌شب استعفا کرده بودند و فردای آن شب، وقتی بنده به منزل آقای ظریف رفتم، هنوز ۲۴ ساعت از اعلام خبر استعفا نگذشته بود. چیزی در حدود ۲۰ تا ۲۱ ساعت بعد از استعفا بالاخره همدیگر را دیدیم.

و چه گفتید؟

ایشان ابتدا گلایه‌ها و مسائلی که داشت را مطرح کرد و گفت که قبلا هم در نامه‌هایی به مسوولان کشور گفته بودم که چه وضعیتی دارم. در ادامه نیز توضیح داد که کار وزارت امور خارجه با دیگر وزارتخانه‌ها متفاوت است. چراکه وزارت خارجه که مثلا دارای پول چندانی نیست، جاده نمی‌سازد، برق نمی‌کشد و دنبال مسائل عمرانی و اجرایی اینچنینی نیست و تمام سرمایه وزارت خارجه، اعتبارش است. چرا که ما تنها حرف می‌زنیم و مذاکره می‌کنیم. بنابراین اگر این اعتبار از ما گرفته شود، طبعا نمی‌توانیم در دنیا کاری انجام دهیم. خلاصه اینکه گله‌مند بود که با این اتفاق، به اعتبار وزارت خارجه خدشه وارد شده است. اما از آنجا که پیش از حضور در منزل آقای ظریف، موضوع را از دفتر ریاست‌جمهوری نیز پیگیری کرده و از جزییات مطلع بودم، به ایشان گفتم که ماجرا از چه قرار بوده و دوستان علی‌الظاهر قصد و عمدی در این ماجرا نداشته‌اند که ایشان همان پاسخ را دادند.

منظورتان این است که در عدم دعوت از آقای ظریف برای حضور در دیدار با بشار اسد، قصد و عمدی در کار نبوده است؟

بله. درواقع همان جزییاتی که آقای واعظی از دفتر ریاست‌جمهوری برای بنده نقل کرده بود، به آقای ظریف عرض کردم، اما ایشان هم گفتند که بالاخره این ملاقات حداقل یک ربع به طول انجامیده است. حتی اگر همان ابتدای ملاقات هم تماس می‌گرفتند، بنده نهایتا به انتهای جلسه می‌رسیدم و لااقل در عکس‌ها حضور می‌یافتم تا این وضعیت به وجود نیاید؛ و پاسخ شما چه بود؟
بنده هم گفتم که به هر حال در چنین مواردی که یک‌باره مطلع می‌شوند، شاید در برخی هماهنگی‌ها اختلال ایجاد شود و در آن واحد، به ذهن آدم نرسد که چگونه کار را پیش ببرد. بنابراین عرض کردم که در این شرایط شاید دوستان نتوانستند درست و سریع تصمیم بگیرند. به هر حال آقای ظریف مسائل دیگری را نیز مطرح کردند و درنهایت صحبت کردیم که در این وضعیت که دشمنان این مرز و بوم از استعفای شما سوءاستفاده می‌کنند، چه کار باید کرد.



شما هم مستحضر هستید که همان شب، بلافاصله پس از انتشار خبر استعفا، رسانه‌های خارجی تلاش گسترده‌ای را آغاز کردند که از استعفای آقای ظریف، سوژه‌ای علیه نظام و کشور و کلیه مسوولان بسازند. بنده به آقای ظریف عرض کردم که به هر حال در این شرایط کشور ضربه می‌خورد. یک ضربه ناشی از همین سوءاستفاده‌هایی است که دشمنان ترتیب می‌دهند. از طرفی مردم در حال حاضر در شرایط سخت معیشتی قرار دارند و به هر تفسیر، به مسوولان امید بسته‌اند و تلقی‌شان، به‌خصوص درمورد برخی مسوولان این است که افرادی توانمند هستند و اگر آن‌ها هم از دولت جدا شوند، طبیعتا این فضای کم‌امیدی در مردم تشدید می‌شود و این کار درستی نیست که ایشان هم البته بسیار منطقی برخورد کرد.

چطور؟!

بنده به آقای ظریف عرض کردم که به هر حال ۲، ۳ راه بیشتر نداریم. یکی همین ادامه دادن و کش دادن قصه است که به نفع کشور نیست. راه دیگر اینکه شما موضوع را فراموش کنید و همین فردا صبح در محل کارتان حاضر شوید که طبیعتا این شیوه مناسب نیست. راه دیگر هم این است که راهی بینابین پیدا کنیم که هم شأن شما و وزارت خارجه حفظ شود و هم این ماجرا سریع‌تر حل شود. آقای ظریف هم بسیار منطقی برخورد کردند و گفتند که پیش از آنکه رسما استعفا را منتشر کند، مسائل را به دفتر ریاست‌جمهوری اطلاع داده و گفته بودم که می‌خواهم استعفا بدهم. امروز هم این حرف‌های عاطفی و تلفن زدن‌ها مشکل بنده و وزارت خارجه را حل نمی‌کند. راستش در همان زمان هم که بنده خدمت آقای ظریف بودم، برخی از مسوولان تماس می‌گرفتند، اما آقای ظریف پاسخ نمی‌داد تا اینکه نهایتا درپی مشورت‌هایی که با دیگر دوستان نیز داشتیم، ختم به این مساله شد که ان‌شاءالله مقدماتی از ناحیه مسوولان انجام شود که بحمد الهی این اقدامات هم انجام شد تا اینکه در حدود ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه تا ۹ صبح فردا (چهارشنبه ۸ اسفندماه) بود که بالاخره مساله فیصله پیدا کرد.

در آن حدود ۳۰ ساعت البته فضای مثبتی در کشور ایجاد شد. به‌نحوی که شاید بتوان گفت که تقریبا همه مسوولان، فعالان سیاسی و حتی اصحاب رسانه به نحوی حتی با سراسیمگی، دست به دست هم دادند که ظریف را قانع کنند که به کارش در وزارت خارجه بازگردد. در عین حال، اما یکی، دو نفر از سیاسیون که ظاهرا فکر می‌کردیم به آقای ظریف هم نزدیک هستند، مشی نسبتا عجیبی پیش گرفتند که مورد انتقاد ناظران هم قرار گرفت. سوال مشخصم فارغ از این حواشی و بحث اشخاص، این است که آیا در آن ساعات، بحثی از گزینه‌های جایگزین ظریف هم مطرح بود؟

ببینید، بحث‌هایی که برخی افراد درمورد جایگزینی دکتر ظریف مطرح کردند، در واقع گمانه‌زنی رسانه‌ای افرادی بود که شاید نسبت به برخی چهره‌ها سمپات بودند. اولا استعفای آقای ظریف برای مجموعه نظام پذیرفتنی نبود چراکه کاری را که شروع کرده‌اند باید پیش ببرند و الان هم در شرایطی خاص قرار داریم و وقت استعفای ایشان نیست. هرکس که با الفبای سیاست و سیاست خارجه آشنا باشد، نهایتا به همین نتیجه می‌رسد که الان وقت استعفای ظریف نیست. در ثانی، اگر قرار باشد، روزی جایگزینی برای آقای ظریف مطرح شود، طبیعتا این رییس‌جمهور است که باید تصمیم بگیرد، نه اصحاب رسانه و سیاسیون و نمایندگان. البته نمایندگان طبیعتا پس از آنکه رییس‌جمهور گزینه مدنظر خود را معرفی می‌کند، می‌توانند آری یا نه بگویند، اما تا پیش از انتخاب رییس‌جمهور، خیر. بنابراین فکر می‌کنم این فضا تاحدی به‌دلیل شلوغ‌کاری‌های رسانه‌ای بود. درحالی که همه در تب‌وتاب این بودند که زودتر بتوانند مساله را فیصله بدهند. اتفاقا در خود دولت هم همین وضع حاکم بود و آقای واعظی و مجموعه دوستانِ دفتر ریاست‌جمهوری مرتبا پیگیر این بودند که غائله را فیصله بدهند.

گفتید با آقای واعظی هم صحبت کرده بودید.

بله. وقتی با ایشان صحبت کردم که قرار است به منزل آقای ظریف بروم، تاکید بسیاری کردند که شدیدا موضوع را پیگیری کرده و مکرر تماس گرفته تا بتواند با آقای ظریف دیدار کند، اما ایشان پاسخی به تلفن نمی‌دهند و اتفاقا کمی هم تعجب کرده بود که بنده قرار است ایشان را ببینم. حرفم این است که همه به دنبال این بودند که سریع‌تر موضوع را ختم به خیر کنند چراکه به نفع کشور نبود و جمهوری اسلامی در وضعیت فعلی در شرایطی است که وزارت امور خارجه در خط مقدم جبهه است و نباید خط مقدم را تضعیف کرد. در واقع نباید خط‌شکن و خط‌شکنان را مورد خدشه قرار داد و تضعیف کرد.

منبع: روزنامه اعتماد
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در ۹ ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۱۴ تن سنگ پا از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است.

بر اساس واردات این حجم سنگ پا، به کشور ۲۱ هزار و ۱۷۱ دلار به ارزش ریالی ۸۲ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۳۶۱ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
متن کامل پاسخ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به نامه آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به شرح زیر است:

«با سلام و تحیت و تبریک

با پیشنهاد به حق جنابعالی موافقم و آن را می‌پذیرم. لازم می‌دانم در پایان یک دوره پر تلاش و سرشار از اقدام و ابتکار در قوه قضاییه بار دیگر از شخص جنابعالی که بحمدالله با شایستگی‌های برجسته علمی و عملی و با مجاهدت فراوان، خدمات بزرگی به حوزه‌­های مسئولیت خود تقدیم نمودید و نیز از همکاران صمیمی و مخلص که در مدیریت سنگین قوه قضاییه در کنار شما تلاش بی وقفه و ارزشمند کردند تشکر و قدردانی کنم و از خداوند متعال دوام توفیق در مسئولیت‌های تازه را برای شما از خداوند متعال مسئلت نمایم.

والسلام علیکم و رحمه الله

سید علی خامنه‌ای

۲ اسفند ۱۳۹۷»

ماجرای درخواست آیت الله آملی لاریجانی از مقام معظم رهبری

صبح امروز آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی از ارسال نامه ای به محضر رهبر انقلاب با هدف درخواست تعیین پیش از موعد رییس جدید قوه قضاییه خبر داده بود.

وی در این جلسه گفته بود: طی نامه‌ای از محضر معظم له خواستم که با توجه به مدت قلیل باقی مانده از دوره ریاست قوه قضاییه، برای اینکه خللی در امور پیش نیاید و بتوانم بر امور مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان که مسئولیت‌های مهمی در آن‌ها تعریف شده است متمرکز شوم، اگر صلاح می‌دانند قبل از پایان دوره اینجانب، ریاست جدید را منصوب کنند تا بنده در مجمع و شورای نگهبان برای انجام امور، متمحض شوم. ایشان نیز مانند همیشه با لطف خود این تقاضا را پذیرفتند و حسب اطلاع، ان شاء الله طی روز‌های آینده ریاست جدید قوه قضاییه منصوب می‌شود.

رئیس قوه قضاییه پس از قرائت پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه خود که متن آن در ابتدای خبر ذکر شده است، عبارات این مکتوب در تقدیر از تلاش‌های مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی در دو دوره گذشته را «پدرانه» و «تفقدآمیز» توصیف کرده و گفته بود: ما هم باید از محضر ایشان بابت لطف همیشگی و بی دریغشان به بنده و دستگاه قضایی تشکر کنیم. تقریبا به یاد ندارم که برای طرح مشکلات دستگاه قضایی به ایشان مراجعه کرده باشم و در حد مقدورات اقدامی برای رفع مشکلات نکرده باشند. صمیمانه از محضر رهبر معظم انقلاب برای همه این الطاف و ارشادات در طول ده سال گذشته سپاسگزارم. از خداوند برای ایشان طول عمر، سلامت، عزت و توفیق طلب می‌کنم و امیدوارم دستگاه قضایی در ظل عنایات حق تعالی و توجهات حضرت ولیعصر (عج) و اراشادات مقام معظم رهبری، بالنده‌تر از گذشته در مسیر تکامل حرکت کند.
Correspondent: Ali Bagheri Kakash
*با سلام*
*به اطلاع عموم همشهریان محترم می رساند فردا سه شنبه مورخ ٩٧/١٢/١۴ به دلیل ضرورت و اهمیت اصلاح و تعمیر ایستگاه های فوق توزیع مالکریم، هوانیروز و همچنین خطوط برق فشار قوی ( دکل های انتقال) برق مناطق شهرک ولیعصر، پمپ بنزین ظاهری،پلیس راه، روستاهای دوراهی لالی تا عنبر، هلال احمر دوراه لالی، پتروشیمی، کارخانه آلومینیوم کاوه از ساعت ٨ الی ١١ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*مناطق هشت بنگله فاز یک و دو فرهنگیان، هشت بنگله بازارچه، هشت بنگله جنب پل قدیم، هشت بنگله به سمت پنج بنگله، پارک گل نرگس، دادگستری، سازمان آب، هشت بنگله سه راهی اسکاچ، مال موری ها، اسکاچ، کوی چمران، کمپ کرسنت جنب منزل فرماندار، منازل بنیاد شهید، نمره دو بیمارستان ٢٢ بهمن و منازل روبروی بیمارستان از ساعت ٨ الی ٩/٣٠ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*هشت بنگله لین سه جنب ایستگاه برق، فرمانداری، روستای تلخاب، مسکن مهر، منابع طبیعی، شهرک صنعتی از ساعت ٨ الی ٨/٣٠ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*هشت بنگله شهرک آزادی، سه راه نمره یازده، مالکریم، شیخ مندنی، سالور، خیابان شهید اسیوند، نرس هاستل، محله مکوندی ها، حسن یزدی، نقاش، سقاخانه از ساعت ٨ الی ٨/٣٠ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*شصت دستگاه بالاتر از دفتر هواپیمایی، دره اشکفت به سمت سه راهی سی برنج، پانسیون خیام جنب گلخانه شرکت نفت، پانسون خیام جنب بسیج سابق، نمره دو، دره اشکفت یازده دستگاه، دره اشکفت ردیف پزشکی قانونی، دره اشکفت بالاتر از آهن آلات محمدیان، گردنه دره اشکفت_نمره دو_ مال شنبه، از گردنه مال شنبه به سمت نانوایی زمانپور وپل سیمانی، دره اشکفت صد دستگاه، دره اشکفت بالاتر از نان خوشه قدیم، دره اشکفت روبروی آتش نشانی و بانک ملی از ساعت ٨ الی ٨/٣٠ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*هشت بنگله روبروی آموزشگاه اطمینان، قسمتی از مین آفیس، زندان، اداره اطلاعات، باغ ملی جنب بسیج دانش آموزی، باغ ملی از فلکه زندان تا فلکه یاعلی، باغ ملی پشت بنیاد مسکن، باغ ملی جنب بنیاد شهید، فلکه باغ ملی تا فلکه نفتون، باشگاه نفتون، نفتون، بالا نفتون تا محله باورصاد های سی برنج از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*هشت بنگله جاده راه بند ، اداره مهندسی شرکت نفت، باغ ملی اداره آتش نشانی شرکت نفت، باغ ملی به سمت راهنمایی و رانندگی و اداره ورزش و جوانان و اداره جهاد کشاورزی، باغ ملی به سمت مدرسه فردوس، باغ ملی به سمت کوی شهید علیرضا احمدی، باغ ملی جاخرمن، باغ ملی جنب بهداشت، اداره کار، مصلی، سه راهی مخابرات تا بانک ملت، پشت برج کوی شهید سلیمانی، پشت برج، امین آباد، سه راهی ایستگاه سد، پشت برج سربرج، پشت برج به سمت تل بزان، تالار یادمان، منبع آب تل بزان، روستای سرکت شهنی و تاسیسات شرکت نفت، پتروشیمی رازی از ساعت ٨الی ٨/٣٠ و ١۶الی ١۶/٣٠*
*و*
*آبفا روستایی، جی تایپ، سه راهی سرمسجد، نصیر آباد، اداره مرکزی برق، پل سینا، انبار خوراکی، بازار چشمه علی پشت زبانکده، فلکه دوم بازار چشمه علی، بازار چشمه علی جنب دبستان سینا، حسین قصاب، مال گندلی ها، مال موری ها، روستای نمره سه از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*برق مناطق نفتک جنب بهداشت، سه راهی نفتک، مال دولت، مال رمضانعلی، نفتک جنب گاراژ وحدت و بهزیستی، ریل وی، ریل وی جاده معدن سنگ، ریل وی محله اکبری ها، ریل وی پشت انبار قند و شکر، باشگاه مرکزی پشت ساختمان بختیاروند، دره اشکفت جنب صنایع دستی، روبروی بانک ملی دره اشکفت، کمپ کرسنت جنب گلخانه، مسجد شرکت نفت، کمپ کرسنت ورودی دوم، مدرسه شاهد از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*برق مناطق چهاربیشه جنب مدرسه آمنه،چهاربیشه ایستگاه آخر، چهاربیشه جنب کتابخانه، چهاربیشه جنب مسجد و بازارچه، چهاربیشه جنب آسیاب قدیم ملا شنبه، چهار بیشه چشمه روباه و جاده فرودگاه، باشگاه سوارکاران، باغ چشمه علی، داراب آباد، محمود آباد، ارتش تنگ مو از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*ریل وی جنب پل، دره گلگیری ها، مال جونکی، موسسه خیریه حضرت مریم، دره اشکفت پشت پزشکی قانونی، کمپ کرسنت جنب منزل فرماندار و فرماندهی نیروی انتظامی، سی برنج، اداره ثبت احوال، خانه کشتی، ستاد فرماندهی نیروی انتظامی، اداره دارایی از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠*
*و*
*ارتش، فرودگاه از ساعت ٨ الی ٨/۴۵ و ١۶ الی ١۶/٣٠ قطع می باشند.*
*روابط عمومی توزیع برق مسجدسلیمان*
Correspondent: Ali Bagheri Kakash