نٓۚ وَٱلۡقَلَمِ وَمَا یَسۡطُرُونَ متولد 1996 در MIS ، خبرنگار و روزنامه نگار شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوای دیجیتال( کد شامد): 1-1-765329-64-0-1 در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشوند و روح ها پرواز میکنند و میروند به بهشت؛ اما در جنگ نرم، اگر خدای نکرده دشمن غلبه بکند، جسمها پروار میشوند و سالم میمانند، و روح ها میروند به قعر جهنم؛ فرقش این است؛ لذا این خیلی خطرناکتر است. نوشتن، یک عمل هنرى است ؛زیادتر نگویید از آنچه که هست، از آنچه که باید و شاید. منصف باشیم؛ عادل باشیم. اینها آن وظایف ماست
روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان در خصوص برکناری مدیر سابق این مجموعه اطلاعیهای صادر کرد.
روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در اطلاعیه ای اعلام کرد: از ابتدای دولت انقلابی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره بر مدار اصول ارزشهای اسلامی و انقلابی که میثاق بین خود و مردم شریف و نجیب ایران بوده حرکت کرده است. یکی از این اصول اصلی، فساد ستیزی از هر نوعی و در هر سطحی است.
به اطلاع همه مردم عزیز و شریف گیلان میرساند که اخیراً بلافاصله پس از ایجاد شائبه خطای مدیر سابق این مجموعه، با دستور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده ویژه وزیر در استان حاضر و تمام ابعاد این موضوع با حضور دستگاه قضایی با دقت بررسی شد و برای ایجاد فضای مناسب برای تحقیقات بیشتر و انجام بیخلل خدمات و فعالیتهای مستمر فرهنگی هنری، سرپرست جدیدی برای اداره کل تعیین شد.
همه اهالی استان به ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بدانند که رویه دولت انقلابی این است که حتی شائبه فساد را هم بر نمیتابد و با یقین به اینکه یگانه دستگاه مرجع برای قضاوت نهایی و عادلانه قوه قضاییه است، بدون هیچ گونه پیش داوری و تخریب حیثیت و آبروی افراد، پرونده موضوع را که حاوی ابهامات بسیار است، برای بررسیهای بیشتر و رسیدگیهای دقیق به دستگاه محترم قضا ارجاع داده تا با اجرای عدل و انصاف، حقیقت را کشف و قضاوت نهایی را اتخاذ کند.
در عین حال اجازه نمیدهیم شبکههای معاند و خارجنشین و خناسان و بدخواهان مردم ایران این موضوع شائبهدار را دستمایه تضعیف جبهه فرهنگی پرافتخار انقلاب اسلامی کنند.
معاون صندوق بازنشستگی کشوری درباره افزایش ۱۵ درصدی حقوق بازنشستگان توضیح داد.
به گزارش خبر روز ؛ در راستای اجرای ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد بررسیهای لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسبسازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمریبگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد. به دنبال این موضوع، مهرماه سال ۱۳۹۹ بود که همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری تصویب و مقرر شد از محل قانون بودجه، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ترمیم شود.
صدور احکام مربوطه در مردادماه ۱۴۰۰ توسط صندوق بازنشستگی کشوری انجام شد، اما با وجود بارگذاری احکام صادره در سایت صندوق و مشاهده و دریافت احکام مذکور توسط بازنشستگان این حوزه، احکام صادره تاکنون به اجرا درنیامده بود و پرداخت حقوق کماکان بهصورت گذشته انجام میشد. صندوق بازنشستگی در آن زمان علت عدم اجرای احکام را عدم تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود.
از آنجایی که یکی از مشمولان همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری، بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند؛ ۲۱ فروردین ماه سال جاری بود که نعمت الله ترکی- مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست با روسای کانونهای بازنشستگی دانشگاههای علوم پزشکی ۱۲ استان کشور در خصوص منابع همسانسازی بازنشستگان، با اشاره به صدور احکام افزایش ۱۵ درصدی حقوق علوم پزشکی گفت: ما باید ابتدا منابع لازم برای اجرای این احکام و تعهدات آن را مطالبه میکردیم و در اواسط سال ۱۳۹۹ که بودجه تبدیل به قانون شده بود و چنین منابعی در بودجه پیشبینی نشده بود، باید منابع آن به طور مشخص و شفاف تعیین تکلیف میشد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده و اکنون به یک چالش تبدیل شده است.
وی در همان زمان اعلام کرد که در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ با پیگیریهای انجام شده مبلغ مابه التفاوت احکام ۱۵درصد، به حساب بازنشستگان مشمول حوزه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی واریز شد.
درنهایت اواخر فروردین ماه امسال مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت احکام ۱۵ درصد بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت که با پیگیریهای انجام شده برای پرداخت احکام ۱۵ درصد بازنشستگان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، این احکام برای حدود ۱۸۰هزار نفر از بازنشستگان مشمول صادر شد.
این اظهارات، اما در حالی مطرح شد که برخی بازنشستگان بهداشت و درمان به دلایلی مشمول احکام جدید افزایش ۱۵ درصدی حقوق نشدند؛ رضا فیضینژاد- معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در این باره به ایسنا گفت: در سال ۱۳۹۹ که طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری اجرا شد، به دلیل اینکه بازنشستگان وزارت بهداشت و درمان جزو دستگاههای دارای نظام پرداخت خاص هستند از این رو همسانسازی تاثیری بر حقوق آنها نداشت. با پیگیریهایی صورت گرفته از طریق سازمان برنامه و بودجه، جدولی برای این دسته از بازنشستگان در نظر گرفته شد و براساس آن افزایشی در حقوق آنها لحاظ شد.
وی با بیان اینکه این افزایش حقوق توسط صندوق بازنشستگی کشوری در اسفندماه سال ۱۴۰۱ برای ۱۸۰ هزار نفر از بازنشستگان اعمال شد، توضیح داد: زمانی که ۱۵ درصد احکام وزارت بهداشت را اعمال کردیم، حدود ۴۲۰۰ نفر باقی ماندند؛ عدهای از آنها که به سقف حقوق رسیده بودند، این موضوع برایشان اعمال نشد و عدهای نیز باتوجه به آئیننامه مهندسی مشاغل یک طبقه بالاتر از سایر کارکنان دستگاههای اجرایی قرار میگیرند و از همین رو همسانسازی برای این عده اعمال نشد و با محدودیتهایی همراه بود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در همین راستا اعلام کرد که اکنون با توجه به پیگیریهای بازنشستگان و مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، احکام حدود ۴۲۰۰ نفر از بازنشستگان به تدریج صادر خواهد شد؛ از روز چهارشنبه (۲۸ تیرماه) اصلاحات احکام شروع شده و به تدریج احکام صادر و تفاوت آن پرداخت میشود و این افزایش از مردادماه برای این افراد لحاظ خواهد شد.
پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد:
اشد مجازات برای عامل جسارت به ساحت قرآن مجید مورد اتفاق همه علمای اسلام است
رهبر معظم انقلاب در پیامی جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد را حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطر آفرین خواندند.
به گزارش خبر روز ؛ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد را حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطر آفرین خواندند و تاکید کردند: اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد باید عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد، حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطرآفرین است. اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد نیز باید بداند که با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.
وظیفه آن دولت آن است که عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد. توطئهگران پشت صحنه نیز بدانند که حرمت و شوکت قرآن کریم روز به روز افزونتر و انوار هدایت آن درخشانتر خواهد شد، امثال این توطئه و عاملان آن، حقیرتر از آنند که بتوانند جلوگیر این درخشش روزافزون باشند. والله غالبٌ علی اَمرِه
پس از روز سوم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری، روز چهارم، عبیدالله بن زیاد مردم کوفه را در مسجد جمع کرد و سخنرانی نمود و ضمن آن مردم را برای شرکت در جنگ با امام حسین (ع) تشویق و ترغیب نمود.
سخنرانی «عبیداللّه بن زیاد» علیه امام حسین علیه السلام در مسجد کوفه
در این روز عبیدالله بن زیاد مردم را در مسجد کوفه گرد آورد و خود به منبر رفت و گفت: اى مردم! شما خاندان ابوسفیان را آزمودید و آنان را چنان شناختید، که میخواهید! و یزید را می شناسید که خوش رفتار و پسندیده روش است! و به زیر دستان احسان مىکند! و عطایاى او به جاست! و پدرش معاویه هم در زمان خودش چنین بود و این پسرش یزید هم بعد از او بندگان را گرامی میدارد! و اینک یزید دستور داده است که بهره شما را از عطایا بیشتر کنم و پولى را نزد من فرستاده است که در میان شما قسمت نموده و شما را به جنگ با دشمنش حسین بفرستم! این سخن را به گوش جان بشنوید و اطاعت کنید.
سپس از منبر به زیر آمد و عطایای وافری به مردم داد و آن ها را به کمک عمر بن سعد به جنگ حسین (ع) فرستاد و براى مردم شام نیز عطایائی مقرر کرد و دستور داد تا در تمام شهر ندا دهند که مردم براى حرکت آماده باشند و خود و همراهانش به سوى نخیله حرکت کرد و حصین بن نمیر و حجار بن ابجر و شمر بن ذى الجوشن را به کربلا گسیل داشت تا عمربن سعد را در جنگ با حسین کمک نمایند.
لشکر کشی شمر بن ذی الجوشن به سمت کربلا
پس از اعزام عمر بن سعد به کربلا، شمربن ذى الجوشن اولین فردى بود که با چهار هزار نفر سپاهى آزموده براى جنگ با امام حسین علیه السلام اعلام آمادگى کرد و بعد یزید بن رکاب کلبى با دو هزار نفر و حصین بن نمیر با چهار هزار نفر و مضایر بن رهینه مازنی با سه هزار نفر به سپاه عمر بن سعد پیوستند. اما شرورترین نیروهای عبیدالله بن زیاد، لشکر شمر بن ذی الجوشن بود که به استعداد چهار هزار تن به قصد نبرد حتمی با اهل بیت پیامبر(ص) به سمت سرزمین کربلا رفتند. ورود شمر به کربلا، مصادف با روز نهم ماهمحرم بود.
سال ۶۱ هجری قمری که حرکت حسین بن علی (ع) به سمت عراق آغاز شد، شمر اخبار این حرکت را دقیقاً پیگیری میکرد. او از جمله افرادی بود که عبیدالله بن زیاد او را برای پراکنده کردن مردم کوفه از اطراف مسلم بن عقیل به دارالاماره فرستاد. پس از آنکه امام حسین به کربلا رسید،عمر بن سعد، فرمانده لشکر کوفه، قصد جلوگیری از جنگ و خون ریزی داشت و به دنبال راه حل مسالمت آمیز بوداما شمر، ابن زیاد را که به نظر میرسید با قصد عمر بن سعد موافق است به جنگ با امام تشویق کرد. عبیدالله هم نظر شمر را قبول کرد، او را فرمانده سپاه با ۴۰۰۰ جنگجو کرد و همراه با نامهای به طرف عمربن سعد فرمانده کوفه به کربلا فرستاد تا از حسین بخواهد که یا تسلیم شود و یا به جنگ تن دهد و به دنبال این نامه گفت ای عمر سعد، اگر اینکار را انجام نمیدهی از لشکر ما کناره بگیر و لشکر را به شمربن ذی الجوشن واگذار. در روز عاشورا او فرمانده پیادههای لشکر کوفه بود.
نمازگزاران جمعه سراسر کشور با برپایی راهپیمایی، هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم در سوئدرا محکوم کردند.
نمازگزاران سراسر کشور، پس از اقامه نماز جمعه این هفته تهران (جمعه ۳۰ تیر) با برپایی راهپیمایی، هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم را محکوم کردند.
راهپیمایان در این مراسم، خواستار این شدند که دستگاه دیپلماسی با همکاری سایر کشورهای اسلامی در روابط دیپلماتیک خود با کشور سوئد تجدیدنظر کند.
نمازگزاران جمعه امروز در سراسر کشور با سر دادن شعار و در دست داشتن پارچه نوشتههایی، خشم و انزجار خویش را از توطئـۀ کثیف صهیونیستی اهـانت به قرآن کریم و ارزشهای اسلامی اعلام نموده و خواستار برخورد جدی دستگاه دیپلماسی با دولت سوئد شدند.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی پس از پایان تظاهرات مردمی اهانت به قرآن کریم قطعنامهای صادر کرد.
در ایام حزن و اندوه مظلومانه سرور و سالار شهیدان که قلوب مسلمانان عالم در سوز ماتم شهادت فرزند رسول خاتم میسوزد و در حالیکه از مصائب این عشق بی پایان و مظهر اتم عشق و حقیقت که در صحرای طف در خاک غلطید و رأس مبارک ناطق قرآن بر روی نیزه نابکاران رفت؛ دردمندند و همراه با عرشیان و عالم هستی عزادار اویند بار دیگر عناصر خبیث و مزدور در لانه خفاشان و مأمن شیطان صفتان به ساحت قدسی کلام الهی که حتی سرهای قدسیان در کارزار عاشورا و نینوا نیزههای ظلم را رحل قرائت خود قرار دادند و در یک آموزهای بیمانند از قرائت آن درنگ نکردند اهانت و قلوب همه مسلمانان و سینههای مالامال عاشقان و شیفتگان کلام وحی و پیروان ادیان توحیدی را جریحه دار کردند.
بی تردید این میزان سفاهت و خباثت غربیان و حمایت دولت منفور سوئد که مأمن فرزندان شیطان است جز نگرانی عمیق آنها از گسترش روز افزون و درخشش کلام الهی و وحشت از گرایش جهانیان به مکتب حیات بخش اسلام و واهمه از موج پرخروش و بنیان افکن مکتب عاشورا و اهتزار پرچم اباعبدالله الحسین نمیباشد؛ و افراد اهانت کننده به قرآن و اهل بیت بدانند این رفتارهای سخیف که نشانهی استیصال آنها در برابر پیشرفت اسلام و تفکر انقلابی مکتب قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) است روز به روز فراگیرتر و ان شاءالله با زعامت حضرت امام خامنهای مدظله العالی به قیام جهانی منجی عالم بشریت حضرت، ولی عصر ارواحنا فداه متصل خواهد شد.
ما نمازگزاران جمعه که به دفعات شاهد تکرار این رفتار شوم و شرورانه غربیان و دولت سوئد هستیم با لعن و نفرین ابدی و وعده زود هنگام نزول عذاب الهی با دست غیرتمند مسلمان جهان، با ندای _الله اکبر خامنهای رهبر_ اعلام میکنیم:
۱- جهان اسلام بداند اتحاد و همبستگی ملتهای مسلمان و نزدیکتر شدن برخی کشورهای اسلامی و کم محلیهای اخیر به آمریکا و رژیم صهیونیستی کابوس دهشتناکی برای آمریکا و صهیونیستها و همپالگیهای آنان نظیر دولت سوئد ایجاد کرده است و نقطه کانونی نجات اسلام و مبارزه با استکبار و زورگوییهای آنان به کشورهای اسلامی همین اتحاد و ایجاد جبهه واحد برای مقابله با حرکتهای زشت و شرورانه غربیها است.
۲. با اعلام برائت از این حرکت ننگین عناصر مزدور و فرومایه اعلام میکنیم بر همه کشورها و مسلمان جهان واجب است تا هر فردی که به ساحت مقدس قرآن کریم اهانت کند برابر احکام و مجازات اسلام با او برخورد نمایند.
۳. ما از دستگاه دیپلماسی نظام مقدس جمهوری اسلامی میخواهیم که به عنوان ام القرای جهان اسلام با صلابت و با قاطعیت با اهانت کنندگان به مقدسات و دولت نابخرد سوئد با کمال قدرت و قاطعیت برخورد نماید و با هماهنگ سازی سایر کشورهای اسلامی در روابط دیپلماتیک خود با سوئد تجدید نظر نمایند.
۴. ما از علما و دانشمندان جهان اسلام میخواهیم اقتدار جهان اسلام را به دولتمردان سوئد نشان داده و با درخواست از دولتهای اسلامی نسبت به برخورد با این دولت وابسته در مجامع بین المللی و تحریم کالاهای سوئدی اقتدار پیروان قرآن کریم را به نمایش بگذارند.
۵. ما به سران آمریکا، صهیونیستها و کانونهای نشر افکار شیطانی اعلام میکنیم اهانت به ساحت قدسی کلام الهی و اعتقادات مسلمان عالم جز خسران ابدی و برافروختن خشم مسلمان و نابودی اقتدار و سلطه گری شما نتیجه دیگری نخواهد داشت و قطعا در آینده نزدیک پاسخهای قاطعی را خواهید دید.
۶- دستهای پیدا و پنهان دشمنان درصدد استحاله فرهنگی و تضعیف باورهای قرآنی جامعه اسلامی هستند. فضای یله و رهای مجازی و نفوذیها مشغول قتل عام فرهنگی بوده به جنگ با حجاب و عفت زنان مسلمان برخاسته اند. ما از مسئولان نظام اسلامی میخواهیم به وظیفه قرآنی و قانونی خود عمل نموده و در جهت اصلاح وضع موجود طبق ضوابط اقدام و توطئههای دشمن را خنثی نمایند. در پایان از حضور مردم آگاه و عزادار کشورمان در این نمایش غیرت اسلامی تشکر میکنیم.
آنها صبح یکشنبه ششم دیماه 1388 مصادف با عاشورای سال 1431 در رثای سید و سالار شهیدان اشک ماتم و عزا می ریختند که ناگهان خبری باورنکردنی در شهر پیچید. خبر رسید اغتشاشگران سبز اموی در حالی که تصاویر دو کاندیدای شکست خورده انتخابات دهم ریاست جمهوری را در دست داشته اند، در چند خیابان تهران اقدام به آشوب، اهانت به قرآن و سیدالشهدا(ع) و برهم زدن نظم عمومی کرده اند. حمله به دسته های عزاداری و نمازگزاران ظهر عاشورا و آتش زدن خیمه سالار شهیدان و نمایشگاه عاشورا و همچنین آتش زدن علم های حضرت ابوالفضل العباس (ع) از جمله اقداماتی بود که با صوت و کف زدن آنان صورت گرفت. اگر چه پیشتر نیز در 16 آذر نیز اقدام به پاره کردن و آتش زدن تصویر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی کرده بودند، در روز قدس روزه خواری کرده و شعارهای اسراییل پسند سرداده بودند و چند روزمانده به عاشورا در سایت های ضدانقلاب فراخوان داده بودند اما باورپذیر نبود که جسارت این فرقه به هتک حرمت قرآن و سیدالشهدا(ع) برسد.
اغتشاشگران در خیابان های آزادی، انقلاب، ولیعصر و کریم خان و همچنین اطراف دانشگاه تهران دست به آشوب زده بودند و با به آتش کشیدن اموال عمومی و مردمی و همچنین هتک حرمت نمادهای حسینی و خیمه های حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، نظم عمومی را مختل کرده بودند. آنها از فرصت مشغول شدن مردم در هیات ها، تکایا و سوگواری برای مظلومان کربلا، سوء استفاده کرده و اقدام به ایجاد اغتشاش، ناامنی و گستاخی به مقدسات کرده بودند.
مردم و بویژه دانشجویان با شنیدن خبر هتک حرمت عاشورای حسینی به دست فتنه گران، در حمایت از مکتب عاشورا شوریدند و امنیت و آرامش را به شهر برگرداندند. در پی راهپیمایی سه ساعته عزاداران تهرانی در خیابان های انقلاب و ولیعصر تا میدان هفتم تیر، حامیان خیابانی سران فتنه پا به فرار گذاشتند تا این بار لشکر یزید در عاشورای 88 شکستی سخت را از حسینیان پذیرا شود.
اغتشاشگران علاوه بر وارد آوردن خسارات فراوان به اموال عمومی، بسیاری از مغازه ها و چند خودروی نیروی انتظامی را به آتش کشیده بودند، آنها همچنین به مردم عادی و پرسنل نیروی انتظامی نیز حمله کرده بودند تا جایی که به مرگ چند شهروند بیگناه و جراحت تعدادی دیگر انجامیده بود. فرماندهی انتظامی تهران بزرگ طی اطلاعیه ای در این باره اعلام کرد: متاسفانه معدودی از فتنه گران با برنامه ریزی قبلی و بر اساس هدایت و فرخوان رسانه های بیگانه و با حضور در برخی خیابان ها و مسیرهای عزاداران حسینی با طرح شعارهای انحرافی اقدام به اخلال در نظم عمومی نموده که با کمال تاسف، در این اغتشاشات 5 نفر به طرز مشکوکی جان باختند و تعدادی نیز مجروح شدند.
وزارت اطلاعات نیز اعلام کرد که تعدادی از عناصر گروهک تروریستی منافقین در جریان اغتشاشات روز عاشورا دستگیر شدند. همچنین حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات عنوان کرد: به طور قطع به ما اثبات شد که اغتشاشات صورت گرفته در روز عاشورا از سوی ضد انقلاب بوده است و اینها از فرصت زمانی که مردم مشغول عزاداری سالار شهیدان بودند سوء استفاده و چهره خود را بر ملا کردند و افراد قابل توجهی دستگیر شدند که مجموعه هایی از مارکسیست ها، منافقان و دیگر گروه ها حضور داشتند.
شکرالله عنایتی رئیس سامانه 137 شهرداری تهران هم گفت که درگیری های روز عاشورا خسارت های میلیون تومانی به شهر تهران وارد کرد. وی عمده این خسارت ها را شامل آتش زدن سطل های زباله، شکستن شیشه ها، به آتش کشیدن کانکس ها، مغازه ها و بانک ها و همچنین تخریب علایم راهنمایی و رانندگی دانست.
حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران نیز از شرکت افرادی در اغتشاشات روز عاشورا در ازای دریافت پول خبر داد.
**رد پای بیگانه دیری نپایید که مشخص شد اتاق فکر هتک حرمت عاشورا در خارج از مرزها، اغتشاشات را سازماندهی کرده است. یکی از رسانه های ضدانقلاب با هماهنگی، مرخصی های تعطیلات کریسمس کارکنان خود را لغو کرده بود تا در روز عاشورا بتواند سرویس لازم را به آشوبگران ارائه بدهد. همچنین رسانه های بیگانه از جمله بی بی سی، العربیه و صدای آمریکا اقدامات اغتشاشگران در روز عاشورا را به طور ویژه پوشش دادند. در این رابطه وزارت امور خارجه ایران، سایمون گس سفیر انگلیس در تهران را هشتم دیماه بخاطر مداخله این کشور در امور داخلی کشورمان احضار کرد.
به دنبال هتک حرمت عاشورای حسینی به یکباره فریاد حمایت های دولت های غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروهک های ضد انقلاب از اغتشاشگران بلند شد. ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی فردای عاشورای 88 از غرب به دلیل نوع واکنش آنها به اغتشاشات اخیر در ایران انتقاد کرد و خواستار حمایت بیشتر این کشورها از اغتشاشات در ایران شد. دولت اوباما حمایت قاطع خود را از اغتشاشگران روز عاشورا اعلام کرد و آنها را شهروندانی نامید که در جستجوی حقوق جهانی خود هستند. مایک هامبر سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز طی بیانیه ای بر حمایت از اغتشاشگران تاکید کرد. روزنامه دیلی تلگراف یک هفته پس از این جنایت با بیان این که اتفاقات اخیر ایران یکی از دلایلی است که باعث شده، خستگی از تن اوباما بعد از تعطیلات کریسمس بیرون نرود، گزارش داد که باراک اوباما پس از اغتشاشات روز عاشورا در ابراز حمایت از اغتشاشگران ایرانی متعهد شد که در تمامی رویدادهای غیرمنتظره، از اغتشاشگران در ایران حمایت کند. اوباما بلافاصله پس از حرمت شکنی عاشورا در نقش دایه ای مهربان برای اغتشاشگران، خواستار آزادی بی درنگ آشوب طلبان شده و گفته بود ما خواستار آزادی فوری و بی درنگ افرادی هستیم که به صورت ناعادلانه از سوی ایران بازداشت شده اند. موسوی نیز در خواست مشابهی را در بیانیه هفدهم خود پس از جنایات عاشورا مطرح کرد و خواستار آزادی همه بازداشت شدگان شد.
همچنین وزارت خارجه فرانسه با مداخله در امور داخلی ایران، حمایت خود را از فتنه انگیزی های روز عاشورا اعلام کرد. برنار والرو سخنگوی دولت سارکوزی ضمن ابراز نگرانی شدید از درگیری های روز عاشورا میان اغتشاشگران و نیروهای امنیتی افزود: فرانسه بسیار نگران است و بازداشت تظاهرکنندگان را محکوم می کند و معتقد است که این تظاهرکنندگان نباید سرکوب شوند.
مریم رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین نیز از قافله حمایت از اغتشاشات روز عاشورا عقب نماند و خواستار حمایت غرب از این وقایع با استفاده از اهرم تحریم های اقتصادی شد. رجوی در گفتگو با رویترز عنوان کرد که جریان معترض در داخل ایران خواستار همان چیزی است که گروه وی خواستار آن است یعنی برچیدن کامل جمهوری اسلامی. ابوالحسن بنی صدر رییس جمهور مخلوع هم در گفتگو با شبکه روسی راشاتودی از هتاکان حمایت کرد.
سران داخلی فتنه نیز بیکار نماندند. موسوی نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری با صدور بیانیه ای هتاکان عاشورا را مردم خداجو و همراهان خود نامید! مهدی کروبی هم در پیامی از اراذل و اوباش روز عاشورا حمایت کرد و آنان را شیعه حسینی ! نامید.
**خباثت ها و خود مهره شدن در جهت تغییر حقایق و واقعیتها حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نهم دیماه در دیدار اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا با اشاره به اظهارات برخی سیاستمداران دنیا درخصوص اغتشاشات روز عاشورا در تهران، اینگونه اظهارات را ناشی از -خباثت ها و خود مهره شدن در جهت تغییر حقایق و واقعیتها< و -تاثیرپذیری از رسانه های صهیونیستی و بیگانه دنیا< بیان کردند.
**و ... باز هم آقازاده های آشوبگر یک ویژگی مهم جنایت عاشورای 88 افشای ماهیت پنهان آشوب طلبانی بود که به بهانه اعتراض، آسایش عمومی را سلب کرده بودند تا جایی که اگر هم افرادی به حمایت از این فرقه می پرداختند، پس از این اتفاقات، رای خود را پس گرفتند و به صف مردم پیوستند. اما نکته تاسف برانگیز در این میان حضور فرزندان برخی مسئولان در تجمعات غیرقانونی بود. از جمله این افراد می توان به فائزه هاشمی رفسنجانی اشاره کرد که در اغلب فتنه های پس از انتخابات حضور چشمگیری داشت. او در اغتشاشات روز عاشورا نیز حضوری پررنگ داشت.
در این رابطه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در روز هشتم دی 88، با تحصن در دفتر عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد خواستار اخراج فائزه هاشمی از این دانشگاه به دلیل شرکت در اغتشاشات شدند. همچنین در همین روز هزاران دانشجوی دانشگاه های تهران با تجمع مقابل قوه قضاییه در اعتراض به حرمت شکنی عاشورا و با تعیین ضرب الاجل یک هفته ای برای دستگاه قضایی به منظور برخورد قاطع با سران فتنه، شورای پیگیری برخورد با سران فتنه را با حضور نمایندگان اتحادیه های دانشجویی تشکیل دادند. دانشجویان شعارهایی از جمله -سیدعلی لب تر کند، غسل شهادت می کنیم <، -لبیک یا خامنه ای، لبیک یا حسین است <، -ای قوه قضائی اقتدار اقتدار<، -خامنه ای کوثر است دشمن او ابتر است < و - خط سبز اموی، پیرو مسعود رجوی < سر می دادند.
**موج محکومیت هتاکی های فتنه گران حادثه عاشورای 88 به همان اندازه که غمبار بود به همان اندازه نیز از سوی مردم متدین ایران مورد انزجار قرار گرفت. گروه های مختلف مردمی، دانشجویی، احزاب، هیات ها، سازمان ها، مجامع حوزوی و دانشگاهی بلافاصله پس از شنیدن خبر هتک حرمت سالار شهیدان از سوی حامیان میرحسین موسوی، غیرت دینی خود را به نمایش گذاشتند و بطور خودجوش در سراسر ایران جنایت فتنه گران را محکوم کردند.
هیات دولت با صدور اطلاعیه ای تاکید کرد: -آنچه در عاشورای 1431 در تهران پایتخت قلب های عاشق اهل بیت علیهم السلام روی داد، بازترسیم روز دهم محرم سال 61 هجری است که تمامیت کفر و باطل، الحاد و نفاق در برابر تمامیت حق صف آراست تا شاید با استخدام گروهی از اراذل و بازماندگان گروهک های ضدانقلابی سوت زنان و هلهله کنان فاجعه دیگری را به تصویر کشانند. هتک حرمت روز عاشورا و زیرپا گذاشتن ارزش های انسانی لکه ننگی بر پیشانی موج سواران فتنه گر است که با سرسپردگی علنی و آشکار به بیگانگان در توهم براندازی نظام اسلامی اند. ملت آگاه و فهیم ایران اسلامی که همواره وفاداری خود را به نظام اسلامی و اصل مترقی و رفیع ولایت فقیه و رهبری فرزانه اثبات کرده اند و در رفراندوم بزرگ 22 خرداد ماه بزرگترین -نه < تاریخی را به غرب مداران دین ستیز و خودباخته نشان داده اند، بار دیگر ایادی خود فروخته و بازی خوردگان استکبار را سر جای خود می نشانند.< 222 نماینده مجلس با صدور بیانیه ای با اعلام برائت از هتاکان و عوامل فتنه، از دستگاه های امنیتی و قضایی کشور خواستار اشد مجازات برای آنان شماره 187 ساعت 15:31 تمام
سال ۷۳ رجوی دستور داده که باید برای مراسم ماه محرم سینه زنی و علم کشی راه انداخت تا از طریق نفوذ در این مراسم به اهداف شوم خود برسد.
هادی شبانی از جمله جداشدگان و نجات یافتگان از سازمان مجاهدین خلق (منافقین) است. او با اشاره به شیوه برگزاری آیینهای ماه محرم در این فرقه تروریستی روایت میکند: آن اوایل ماه محرم که فرا میرسید، در تشکیلات فرقه رجوی ابتدا به نهضت امام حسین و دلایل استقامت ایشان در مقابل ظلم یزید پرداخته میشد. روز عاشورا نیز با چند سخنرانی پیرامون آن روز و یا پخش فیلمهایی از سخنرانی سرکرده فرقه به موضوع خاتمه میدادند.
وی ادامه داد: در مورد سینه زنی و اجرای مراسم این چنینی هم گفته میشد که این کارها مربوط به اسلام ارتجاعی است و ما آن را قبول نداریم و باید مردم را آگاه کرد. با این اندیشه رجوی سالها اعضای خود را سرکار گذاشت. تا اینکه سال ۷۳ از رجوی دستور رسید که باید برای مراسم ماه محرم سینه زنی و علم کشی راه انداخت و تحلیلش این بود وقتی حکومت وقت از احساسات مردم استفاده میکند چرا ما این کار را نکنیم. چون مردم به این شیوه برای عزاداری عادت کردهاند پس ما هم باید با مردم همراه باشیم و بعدا با آگاهی دادن، فکر و اندیشهشان را عوض کنیم و از همان سال بطور ثابت هر ساله برای مراسم محرم دستههای بیمحتوا راه اندازی میشد.
شبانی خاطرنشان کرد: خود نفرات هم راضی به این کار نبودند و میگفتند که این چه داستانی است که سازمان شروع کرده است، اما دستور از بالا رسیده بود و باید مانند بوقلمون رنگشان را عوض میکردند، چون رجوی به این شیوه زندگی کردن عادت داشت. طی مدتی که در مناسبات سازمان بودم چیزی که توجهام را جلب میکرد این بود که شعارهایشان جنبه انتقامگیری از حکومت و مردم ایران داشت و جنبههای عاشورایی دیده نمیشد و بیشتر سعی میشد روحیه افراد را در زمینه خشونت بالا ببرند.
این عضو جدا شده از سازمان مجاهدین خلق با اشاره به اینکه این رنگ عوض کردن رجویها در همه زمینهها وجود داشت، یادآور شد: از پناه بردن و همدستی با دشمن ملت ایران آن هم در زمان جنگ تا کمک برای جاسوسی و ترور دانشمندان هستهای تا انجام عملیاتهای تروریستی که با مسیر امام حسین در تضاد است و به خاک و خون کشاندن مردم بیگناه و مزدوری برای دشمنان قسم خورده ملت ایران همه و همه در کارنامه ننگین فرقه آن چنان میدرخشد که به هیچ عنوان نمیتوانند مدعی آزادی و آزادی خواهی باشند. فرقهای که هر روز خودش را به رنگی در میآورد چگونه میتواند مدعی شعار امام حسین برای آزادی باشد.
وی در بخش دیگر سخنانش به راه و رسم مریم رجوی اشاره کرد و گفت: مریم به رسم همیشگی از راه و رسم امام حسین حرف میزد، اما در واقع او اعتقادی به حرفی که میزند ندارد. او دم از عاشورا میزند در حالی که به دستور رجوی افراد زیادی را کشتند یا حتی در مناسبات خودشان افراد را شکنجه میکنند. آتش زدن اتوبوس مردم عادی که زنده زنده در آتش سوختند و گِرا دادن به دشمن برای موشک زدن به مردم یا کشتن سربازان ایرانی که برای دفاع از کشور خود به جبهه رفته بودند، همه در تضاد با راه و رسم عاشورایی است. آیا امام حسین این گونه عمل میکرد؟
شبانی تأکید کرد: آیا امام حسین با معاویه سر سازش داشت که این گونه شما سر در آخور غرب جنایتکار و اسرائیل غاصب دارید و به آن افتخار میکنید؟ بالا بردن پرچم سرخ از جانب شما به منزله هواداری از امام حسین نیست بلکه به منزله فریبکاری و حقه بازی است که شما در فرقه رجوی بنیان نهادید. راه و رسم عاشورا گونه شما را در مقاطع مختلف در مناسبات شاهد بودیم! هر زمان شرایط خطرناک میشد شما جنایتکاران راه فرار در پیش گرفتید و بعد طلبکار نیروهایتان شدید. آری این است راه عاشورایی شما! این راه در نهایت به نابودی شما منجر خواهد شد و برای ما که سالها در مناسبات تان حضور داشتیم مفهوم عاشورا و راه امام حسین روشن شده است و دانستیم ادعایی که شما از اسلام دارید از اسلام داعشی هم خطرناکتر است.
حضرت رقیه (س) دختر امام حسین (ع) در واقعه عاشورا سه سال سن داشتند که بعد از شهادت پدر و یارانش در عصر عاشورا در خرابههای شام به شهادت رسیدند.
روز چهارم محرم به یاد روز پنجم ماه صفر که روز شهادت حضرت رقیه (س) است در هیات مذهبی مراسمی برگزار میشود. ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا، نگاهی اجمالی به زندگانی حضرت رقیه (س) میاندازیم.
اثبات وجود تاریخی حضرت رقیه (س)
یکی از شهیدان قیام حسینی که نقش بسیار تاثیرگذاری درتبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت، حضرت رقیه (س)، دختر سهساله امام حسین (ع) است (که بارگاه آن مخدره در شهر شام واقع شده است). بعضی از مورخین درباره وجود تاریخی حضرت رقیه (س) سعی در شبهه پراکنی دارند، اما با توجه به مستندات تاریخی که در کتاب منتخب التواریخ نقل شده میتوان به تمام این شک و دودلیها پایان داد.
در قسمتی از این مستندات تاریخی، جریان تعمیر و بازسازی قبر این بانوی سه ساله ذکر شده که بدین صورت است: چندین بار سید ابراهیم دمشقی و خانوادهاش در عالم رویا خواب این بانوی سه ساله را میبینند. در خواب از سید ابراهیم خواسته میشود که به نزد والی شام برود و از او بخواهد که قبر را تعمیر کنند؛ زیرا داخل قبر آن حضرت آب جمع شده بود و جسم مطهر ایشان معذب بود.
والی شام با مطلع شدن از این جریان از علما شیعه و سنی خواست که غسل کنند و در نزد مرقد آن بانو جمع شوند و قرار بر این شد که قفل به دست هر شخصی باز شد، متصدی نبش قبر و تعمیر آن شود. قفل تنها به دست سید ابراهیم دمشقی که نسبش منتهی به سید مرتضی علم الهدی میشود، باز شد و بدن شریف آن حضرت را به مدت سه روز از قبر خارج کردند و به تعمیر آن پرداختند. (برای اطلاع از جزئیات بیشتر به کتاب لهوف سیدبن طاووس مراجعه شود)
شهادت غم انگیز حضرت رقیه بر اساس ۳ منبع
شهادت غم انگیز حضرت فاطمه صغری و یا رقیه علیها سلام، دختر امام حسین (ع) چنین است:
عصر روز سه شنبه در خرابه در کنار حضرت زینب (س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند.
پرسید: عمه جان! اینان کجا میروند؟ حضرت زینب (س) فرمود: عزیزم اینها به خانه هایشان میروند. پرسید: عمه! مگر ما خانه نداریم؟ فرمودند: چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است. تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد.
بلافاصله پرسید: عمه! پدرم کجاست؟ فرمود: به سفر رفته. طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رؤیا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونهای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند.
خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و د رآغوش کشید.
بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلندتر شد، گفت: پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگهای گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار میدادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمیدیدم.
دختر خردسال حسین (ع) آن قدر شیرین زبانی کرد و با سر پدر ناله نمود تا خاموش شد. همه خیال کردند به خواب رفته. وقتی به سراغ او آمدند، از دنیا رفته بود. شبانه غساله آوردند، او را غسل دادند و در همان خرابه مدفون نمودند.
شرح شمع: صفحه ۳۱۰ - نفس المهموم ۴۵۶ -الدمع الساکه ۱۴۱
نقش موثر حضرت رقیه (س) در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی
جریان کربلا محدود به واقعه عاشورا نیست؛ چراکه پس از آن با ادامه حرکت کاروان اسرا، مبارزه خاندان اهل بیت با یزید همچنان ادامه داشت. ادامه نهضت حسینی را میتوان از خطبههای غرای امام سجاد (ع) تا نقش بیدارگری حضرت زینب (س) در شهرهای بزرگی، چون کوفه و شام دانست.
چه بسیار مسیحیان و یهودیانی که به وسیله کاروان اسرا مسلمان شدند و از همه پررنگتر آن که، خانواده یزید و غلامانش با دیدن اهل بیت پیامبر در اسارت از او بیزاری جستند و جزء محبین خاندان عصمت و طهارت شدند.
حضرت رقیه (س) یاقوتی درخشنده در شهر شام
نهضت حسینی با یادگار گذاشتن نشانهای گرانقدر (حضرت رقیه) در شهر شام باعث دگرگونی عمیق و تغییری شگرف در شهر شام شدند؛ زیرا شهر شام از زمان عثمان، خلیفه سوم تحت امارت معاویه بوده و به گواهی تاریخ او از همان زمان در تدارک تشکیل حکومت بنیامیه بود.
پس از مرگ عثمان و به حکومت رسیدن امام علی (ع) وی حاضر به بیعت با امام نشد و از ایشان امارت شهر شام را درخواست کرد و به سبب آن که امام امارت شهر شام را به وی واگذار نکرد، جنگ صفین و ماجرای حکمیت روی داد.
پس از مرگ عثمان و به قدرت رسیدن معاویه او دست به جنایات بسیار عجیب و خطرناکی در عالم اسلام زد. اثرات ظلمی که معاویه در حق اسلام و مسلمین کرد قابل توصیف و شمارش نیست.
جریانسازی خطرناک معاویه
از جمله آن میتوان به رواج سب و لعن امام علی (ع) و جعل احادیث احادیث پیامبر اشاره کرد. در کتاب أسرار آل محمد علیهم السلام نقل شده: معاویه قاریان اهل شام و قاضیان آن را فرا خواند و به آنان اموالی داد و ایشان را در نواحی و شهرهای شام پراکنده ساخت. آنان هم مشغول به نقل روایات دروغین شدند و پایههای باطلی را برای مردم پایهگذاری کردند. آنان به مردم چنین خبر میدادند که علی علیه السلام عثمان را کشته و بدین وسیله اهل شام را به معاویه متمایل کردند و همه اهل شام متفق الکلمه شدند.
برنامه بیستساله معاویه بر ضد ولایت امیرالمؤمنین (ع)
معاویه این برنامه را بیست سال ادامه داد و در تمام مناطق تحت حکومتش آن را اجرا میکرد، تا آنکه اراذل شام و یاران باطل نزد او آمدند و بر سر غذا و آب او نشستند.
او به آنان اموال میداد و برای ایشان زمینها را قسمت میکرد و خوراکی و نوشیدنی به آنان میخورانید، تا آنجا که خردسالان با این برنامه بزرگ شدند و بزرگسالان پیر شدند و عربهای بیابانی با این عقاید به شهرها کوچ کردند. اهل شام لعن شیطان را ترک کردند و بر علی (ع) لعن کردند و نوشتهای هم به همه شهرها برای کارمندانش نوشت که: «امانم را برداشتم از کسی که حدیثی در مناقب علی بن ابی طالب یا فضائل اهل بیتش نقل کند و چنین کسی عقوبت را بر خودش روا داشته است.»
بارگاه حضرت رقیه در شهر شام تبدیل به مرکزی برای تبلیغ تشیع شد
به یمن حضور این مخدره بزرگوار در قلب حکومت امویان، راه گمکردگان طریق ولایت به سمت اهل بیت هدایت میشوند و مَثَل آن شهید خردسال همانند مناری است که انسانهای سرگردان را نجات میدهد. همچنین از اثرات وجودی حضرت رقیه (س) کم اثر شدن جنایاتی بود که معاویه ملعون در حق اسلام انجام داد؛ زیرا مرقد آن مخدره تبدیل به مرکزی برای تبلیغ شیعیان شد.
کرامات حضرت رقیه (ع)
از حضرت رقیه (ع) ومرقد مطهر آن حضرت، در طول تاریخ، کرامات متعددی بروز کرده است. در این مطلب توجه شما را به یک کرامت شگفت جلب میکنیم:
بگو چند جمله از مصیبت دخترم (رقیه) را بخواند
مرحوم حاج میرزا علی محدث زاده (متوفای محرم ۱۳۹۶ ه. ق)، فرزند مرحوم محدث عالی مقام حاج شیخ عباس قمی رضوان الله تعالی علیها، از وعاظ وخطبای مشهور تهران بودند. ایشان میفرمود: یکسال به بیماری وناراحتی حنجره وگرفتگی صدا مبتلا شده بودم، تا جایی که منبر رفتن وسخنرانی کردن برای من ممکن نبود. مسلم، هر مریضی در چنین موقعی به فکر معالجه میافتد، من نیز به طبیبی متخصص و با تجربه مراجعه کردم.
پس از معاینه معلوم شد بیماری من آن قدر شدید است که بعضی از تارهای صوتی از کارافتاده و فلج شده و اگر لاعلاج نباشد صعب العلاج است.
طبیب معالج در ضمن نسخهای که نوشت دستور استراحت داد و گفت که باید چند ماه ازمنبر رفتن خودداری کنم وحتی با کسی حرف نزنم واگر چیزی بخواهم و یا مطلبی از زن و بچهام انتظارداشته باشم آنها را بنویسم، تا در نتیجه استراحت مداوم واستعمال دارو، شاید سلامتی از دست رفته مجددا به من برگردد.
البته صبر درمقابل چنین بیماری وحرف نزدن با مردم حتی با زن وبچه، خیلی سخت وطاقتفرساست، زیرا انسان بیشتر از هر چیز احتیاج به گفت وشنود دارد و چطور میشود چند ماه هیچ نگویم وحرفی نزنم وپیوسته در استراحت باشم؟! آن هم معلوم نیست که نتیجه چه باشد.
برهمه روشن است که با پیش آمدن چنین بیماری خطرناکی، چه حال اضطراری به بیماردست میدهد اضطرار میاندازد، این حالت پریشانی است که انسان امیدش از تمام چارههای بشری قطع شده و به یاد مقربان درگاه الهی میافتد تا به وسیله آنها به درگاه خداوند متعال عرض حاجت کرده وا زدریای بیپایان لطف خداوند بهرهای بگیرد.
من هم باچنین پیش آمدی، چارهای جز توسل به ذیل عنایت حضرت امام حسین (ع) نداشتم. روزی بعد ازنماز ظهر وعصر، حال توسل به دست آمد وخیلی اشک ریختم وسالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) راکه به وجود مقدس ایشان متوسل بودم مخاطب قرارداده گفتم: یا بن رسول الله، صبر درمقابل چنین بیماری برای من طاقتفرساست. علاوه بر این من اهل منبرم و مردم ازمن انتظاردارند برایشان منبربروم.
من از اول عمر تا به حال علی الدوام منبر رفتهام و از نوکران شما اهل بیتم، حالا چه شده که باید یکباره از این پست حساس براثر بیماری کنار باشم. ضمنا ماه مبارک رمضان نزدیک است، دعوتها را چه کنم؟ آقا عنایتی بفرما تا خدا شفایم دهد.
به دنبال این توسل، طبق معمول کم کم خوابیدم. درعالم خواب، خودم را در اطاق بزرگی دیدم که نیمی ازآن منور وروشن بود وقسمت دیگر آن کمی تاریک.
درآن قسمت که روشن بود حضرت مولی الکونین امام حسین (ع) را دیدم که نشسته است. خیلی خوشحال وخوشوقت شدم و همان توسلی را که در حال بیداری داشتم در حال رویا نیز پیداکردم. بنا کردم عرض حاجت نمودن، ومخصوصا اصرار داشتم که ماه مبارک رمضان نزدیک است و من در مساجد متعدد دعوت شدهام، ولی با این حال حنجره ا زکارافتاده چطور میتوانم منبر رفته وسخنرانی نمایم وحال آنکه دکتر منع کرده که حتی با بچههای خود نیز حرفی نزنم.
چون خیلی الحال وتضرع وزاری داشتم، حضرت اشاره به من کردو فرمود به آن آقا سید که دم درب نشسته بگو اشک بریزید، ان شاءالله تعالی خوب میشوید. من به درب اطاق نگاه کردم دیدم شوهر خواهرم آقای حاج آقا مصطفی طباطبائی قمی که از علما وخطبا و از ائمه جماعت تهران میباشد نشسته است. امر آقا را به شخص نامبرده رساندم. ایشان میخواست از ذکر مصیبت خودداری کند، حضرت سید الشهدا (ع) فرمود روضه دخترم را بخوان. ایشان مشغول به ذکر مصیبت حضرت رقیه (ع) شد و من هم گریه میکردم و اشک میریختم،، اما متاسفانه بچههایم مرااز خواب بیدار کردند ومن هم با ناراحتی از خواب بیدار شدم ومتاسف ومتاثر بودم که چرا از آن مجلس پرفیض محروم ماندهام،، ولی دیدن دوباره آن منظره عالی امکان نداشت.
همان روز، و یا روز بعد، به همان متخصص مراجعه نمودم. خوشبختانه پس از معاینه معلوم شد که اصلا اثری از ناراحتی وبیماری قبلی در کار نیست. او که سخت در تعجب بود ازمن پرسید شما چه خوردید که به این زودی وسریع نتیجه گرفتید؟!
من چگونگی توسل وخواب خودم رابیان کردم. دکتر قلم دردست داشت و سرپا ایستاده بود، ولی بعد از شنیدن داستان توسل من بی اختیار قلم از دستش برزمین افتاد و با یک حالت معنوی که بر اثر نام مولی الکونین امام حسین (ع) به او دست داده بود پشت میز طبابت نشست و قطره قطره اشک بررخسارش میریخت. لختی گریه کرد وسپس گفت: آقا، این ناراحتی شما جز توسل وعنایت و امداد غیبی چاره وراه علاج دیگری نداشت.
آیا این نام (رقیه) درست و صحیح است؟
اصل وجود دختری چهار ساله برای امام حسین علیه السلام در منابع شیعی آمده است در کتاب کامل بهائی نوشته علاء الدین طبری (قرن ششم هجری) قصه دختری چهار ساله که در ماجرای اسارت در خرابه شام در کنار سر بریده پدر به شهادت رسیده، آمده است.
اما در مورد نام او، آیا رقیه بوده یا فاطمه صغری و... اختلاف است.
دو خطاب از امام حسین علیه السلام در کربلا در مصادر شیعی آمده است که یکی از دختران حرم خود را با نام رقیه صدا زده است.
۱) - "یا اختاه یا ام کلثوم، و انت یا زینب و انت یا رقیه و انت یا فاطمه و انت یا رباب، ... ”. ۲) - "ثم نادی: یا ام کلثوم و یا سکینه و یا رقیه و یا عاتکه و یا زینب یا اهل بیتی علیکن منی السلام”.اکثر محدثان دو دختر به نامهای سکینه و فاطمه برای امام حسین (ع) ذکر کردهاند، اما علامه ابن شهر آشوب و محمد بن جریر طبری، سه دختر به نامهای سکینه فاطمه و زینب (ع) را برای آن حضرت برشمردهاند.
در میان محدثان قدیم تنها علی بن عیسی اربلی ـ صاحب کتاب کشف الغمه (که این کتاب را در سال ۶۸۷ ه ق تألیف کرده است) به نقل از کمال الدین گفته است که امام حسین (ع) شش پسر و چهار دختر داشت، ولی او نیز هنگام شمارش دخترها، سه نفر به نامهای زینب سکینه و فاطمه را نام میبرد و از چهارمی ذکری به میان نمیآورد.
احتمال دارد که چهارمین دختر همین رقیه (ع) بوده است.
علامه حائری در کتاب معالی السبطین مینویسد: بعضی مانند محمد بن طلحه شافعی و دیگران از علمای اهل تسنن و شیعه مینویسند "امام حسین (ع) دارای ده فرزند، شش پسر، و چهار دختر بوده است.
سپس مینویسد: دختران او عبارتند از: سکینه، فاطمه صغری، فاطمه کبری و رقیه علیهم السلام.
آنگاه در ادامه میافزاید: رقیه پنج سال یا هفت سال داشت و در شام وفات کرد. مادرش "شاه زنان" دختر یزجرد بود. [۴]باید دانست که گاهی بعضی از دختران دو نام داشتند مثلاً طبق قرائتی به احتمال قوی همین حضرت رقیه (س) را فاطمه صغری میخواندند و شاید همین موضوع باعث غفلت از نام اصلی او شده است.
بهرحال از لحاظ تحقیقی هیچ استبعادی وجود ندارد که نام این دختر امام حسین (ع) رقیه باشد.
نظر دو تن از مراجع تقلید در خصوص دختر سه ساله امام حسین (ع)
پنجم صفر سالروز شهادت ریحانه امام حسین (ع) حضرت رقیه (س) است که سندی بر مظلومیت خاندان پیامبر (ص) میباشد، عدهای از ارادتمندان به ساحت قدسی اهل بیت (ع) در پاسخ به شبههای که در برخی محافل مطرح شده نظر دو تن از مراجع عظام تقلید شیعه در این خصوص را با طرح ۴ سؤال جویا شدهاند.
۱-صحت وجود دختری با مشخصاتی که ارباب مقاتل در مورد کیفیت شهادت آن بزرگوار نقل کردهاند (درخرابه شام) چیست؟
۲-صحت انتساب چنین دختری به امام حسین (ع) چگونه میباشد؟
۳-صحت انتساب حرم موجود در نزدیک دمشق به دختری به نام حضرت رقیه (س) چگونه است؟
۴-با توجه به موارد گفته شده و پاسخهای حضرت عالی انجام نذر و ادای آن دارای چه حکمی است؟
متن کامل نظرات این دو مرجع تقلید تقدیم میگردد:
پاسخ آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی
بسمهتعالی
شکی نیست که دختر کوچکی از امام حسین (ع) در شام از دنیا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلی منسوب به همان دختر است، اما این که نام آن دختر رقیه بوده یا نام دیگری داشته در بین دانشمندان اسلامی اختلاف نظر وجود دارد هر چند معروف این است که نامش رقیه است.
همیشه موفق باشید.
پاسخ آیتاللهالعظمی نوری همدانی
بسمهتعالی
در کتابهایی، چون کامل بهائی و نفسالمهموم و کتابهای معتبر دیگر دختر خردسالی که برخی نام او را رقیه نامیدهاند و در شام به شهادت میرسد، برای امام حسین (ع) ذکر کردهاند و اگر کسی برای آن حضرت نذر کند، باید آن را ادا نماید و مضجع موجود در دمشق متعلق به آن حضرت است.
در روز سوم محرم، امام حسین (ع) در سرزمین کربلا مستقر شدند و عمربن سعد با لشگریان خود وارد صحرای کربلا شد.
طبق تاریخ امام پس از استقرار در سرزمین کربلا دستور برپایی خیمهها را میدهند، ولی با یک تفاوت بزرگ، در سفرهای گذشته خیمهها بر روی تپه و بلندی بر پا میشد، اما این بار امام دستور میدهند که خیمهها بر روی سطح صاف و یا فرورفتگی بر پا شود. شاید منظور از این دستور امام این بود که کودکان و زنان در میدان جنگ و درگیری چیزی را مشاهده نکنند تا دچار ترس و وحشت نشوند.
حربن یزید ریاحی که از سوی دشمن مامور شده بود تا با سپاهیانش راه را بر امام ببندد در مقابل کاروان امام خیمه میزند و در اولین اقدام عبیدالله را از ورود امام به کربلا با خبر میسازد.
خریداری اراضی کربلا:
از اتفاقاتی که در روز سوم محرم به روایت تاریخ رخ داده است، خرید زمین کربلا توسط امام حسین(ع) بود. امام زمین کربلا را از اهل نینوا خریدند و شرط کردند که هر کس که علاقمند به زیارت قبور شهدا و قبر حضرت بود او را پذیرایی کرده و هدایت کنند.
ورود عمر بن سعد به کربلا:
عبیدالله بن زیاد در روز دوم محرم نامهای را برای امام ارسال میکند و مینویسد که یزید مرا فرمان داده که یا از تو و یارانت بیعت گرفته و تسلیم ما شوید و یا شما را زنده نگذارم. امام حسین (ع) جواب نامه عبیدالله را نمیدهند و به فرستاده او میفرمایند که برای عبیدالله بن زیاد عذابی سخت در انتظار است.
بدین ترتیب عبیدالله، عمربن سعد را فرمان داده تا به جنگ با امام برود. عمر بن سعد که وعده حکومت بر ری را از عبیدالله گرفته بود از جنگ با امام حسین(ع) میترسد و فرمان عبیدالله را قبول نمیکند. اما عبیدالله شرط حکومت بر ری را جنگ با امام حسین(ع) میخواند و عمر بن سعد در شرایطی که اطرافیانش او را از این کار منع میکردند قبول کرد که به جنگ با امام حسین(ع) برود.
بالاخره عمر بن سعد در روز سوم محرم با 4 هزار سپاه از اهل کوفه به کربلا داخل میشود.
هنگامی که عمر بن سعد به کربلا وارد شد، عزرة بن قیس احمسی را نزد امام حسین علیهالسلام فرستاد تا از امام سؤال کند برای چه به این مکان آمده است و چه قصدی دارد؟ چون عزره از جمله کسانی بود که به امام نامه نوشته و او را به کوفه دعوت کرده بود از رفتن به نزد آن حضرت شرم کرد. پس عمر بن سعد از اشراف کوفه که به امام نامه نوشته و او را دعوت به کوفه کرده بودند خواست که این کار را انجام دهند. تمامی آنها از رفتن به خدمت امام حسین علیهالسلام خودداری کردند. ولی شخصی به نام کثیر بن عبدالله شعبی که مرد گستاخی بود برخاست و گفت: من به نزد حسین رفته و اگر بخواهی او را میکشم. عمر بن سعد گفت: چنین تصمیمی را فعلا ندارم، ولی به نزد او برو و از او سؤال کن به چه منظوری به اینجا آمده است؟
کثیر بن عبدالله به طرف امام حسین علیهالسلام رفت، ابوثمامه صائدی که از یاران امام حسین علیه السلام بود چون کثیر بن عبدالله را مشاهده کرد به امام عرض کرد: این شخص که میآید بدترین مردم روی زمین است، پس ابوثمامه راه را بر کثیر بن عبدالله گرفت و گفت: شمشیر خود را بگذار و نزد حسین برو! کثیر گفت: به خدا سوگند که چنین نکنم! من رسول هستم، اگر بگذارید، پیام خود را میرسانم در غیر این صورت برمیگردم. ابوثمامه گفت: من دستم را روی شمشیرت میگذارم تو پیامت را ابلاغ کن. کثیر بن عبدالله گفت: به خدا سوگند هرگز نمیگذارم چنین کاری کنی. ابوثمامه گفت: پیامت را به من بازگو تا من آن را به امام برسانم، زیرا تو مرد زشت کاری هستی و من نمیگذارم به نزد امام بروی. پس از این مشاجره و نزاع کثیر بن عبدالله بدون ملاقات بازگشت و جریان را به عمر بن سعد اطلاع داد.
عمر بن سعد شخصی به نام قرة بن قیس حنظلی را به نزد خود فرا خواند و گفت: ای قره حسین را ملاقات کن و از علت آمدنش به این سرزمین جویا شو. قرة بن قیس به طرف امام حرکت کرد، امام حسین علیه السلام به اصحاب خود فرمود: آیا این مرد را میشناسید؟ حبیب بن مظاهر عرض کرد: آری! این مرد، تمیمی است و من او را به حسن رأی میشناختم و گمان نمیکردم او را در این صحنه و موقعیت مشاهده نمایم. آنگاه قرة بن قیس آمد و بر امام سلام کرد و رسالت خود را ابلاغ کرد، امام حسین علیهالسلام فرمود مردم شهر شما به من نامه نوشتند و مرا دعوت کردهاند و اگر از آمدن من ناخشنودید باز خواهم گشت، قرة چون خواست برگردد حبیب بن مظاهر به او گفت: ای قرة وای بر تو چرا به سوی ستمکاران باز میگردی؟ این مرد را یاری کن که بوسیله پدرانش به راه راست هدایت یافتی. قرة گفت: من پاسخ این رسالت را به عمر بن سعد برسانم، سپس در این امر اندیشه خواهم کرد. پس به نزد عمر بن سعد بازگشت و او را از جریان باخبر ساخت.
وقایع سوم محرم,وقایع روز سوم محرم,واقعه سوم محرموقایع روز سوم محرم
نامه عمر بن سعد به عبیدالله بن زیاد:
حسان فائد میگوید: من نزد عبیدالله بن زیاد بودم که نامه عمر بن سعد را آوردند و در آن نامه چنین آمده بود: چون من با سپاهیانم در برابر حسین و یارانش پیاده شدم قاصدی نزد او فرستادم و از علت آمدنش جویا شدم، او در جواب گفت: اهالی این شهر برای من نامه نوشته و نمایندگان خود را نزد من فرستاده و از من دعوت کردهاند، اگر آمدنم را خوش نمیدارید باز خواهم گشت. عبیدالله چون نامه عمر بن سعد را خواند گفت: اکنون که در چنگ ما گرفتار شده امید نجات دارد ولی حالا وقت فرار نیست.
نامه عبیدالله بن زیاد به عمر بن سعد:
عبیدالله به عمر بن سعد نوشت: نامه تو رسید و از مضمون آن اطلاع یافتم از حسین بن علی بخواه تا او و تمام یارانش با یزید بیعت کنند اگر چنین کرد ما نظر خود را خواهیم نوشت.
چون نامه به دست عمر بن سعد رسید، گفت: میپندارم که عبیدالله بن زیاد خواهان عافیت و صلح نیست. عمر بن سعد نامه عبیدالله بن زیاد را به اطلاع امام نرسانید زیرا میدانست که آن حضرت با یزید هرگز بیعت نخواهد کرد.
عبیدالله بن زیاد پس از اعزام عمر بن سعد به کربلا اندیشه سپاه انبوهی را در ذهن میپرورانید.
عبیدالله بن زیاد در نخیله:
عبیدالله شخصا از کوفه به طرف نخیله حرکت کرد و کسی را نزد حصین به تمیم که با قادسیه رفته بود فرستاد و او به همراه چهارهزار نفر که با او بودند به نخیله آمده سپس کثیر بن شهاب حارثی و محمد بن اشعث و قعقاع بن سوید و اسماءبن خارجه را طلب کرد و گفت: در شهر گردش کنید و مردم را از اطاعت و فرمانبرداری از یزید و من فرمان دهید و آنان را از نافرمانی و برپا کردن فتنه برحذر دارید و آنان را به لشگرگاه فرا خوانید.
پس آن چهار نفر طبق دستور عمل کردند و سه نفر از آنها به نخیله نزد عبیدالله بن زیاد بازگشتند و کثیر بن شهاب در کوفه ماند و در میان کوچهها و گذرگاهها میگذشت و مردم را به پیوستن به لشکر عبیدالله بن زیاد تشویق میکرد و آنان را از یاری امام حسین علیه السلام بر حذر میداشت. عبیدالله گروهی سواره را بین خود و عمر بن سعد قرار داد که هنگام نیاز او وجود آنها استفاده شود و در هنگامی که او در لشگرگاه نخیله بود شخصی به نام عمار بن ابی سلامه تصمیم گرفت که او را ترور کند، ولی موفق نشد به طرف کربلا حرکت کرد و به امام ملحق گردید و شهید شد.
تخریب و قطع درختان در مناطق حفاظت شده و جنگلی به بهانههای مختلف در طول سالها حیات زیست کره جنگلی را نشانهگرفته است.
تخریب و قطع درختان در مناطق حفاظت شده و جنگلی به بهانههای مختلف در طول سالها حیات زیست کره جنگلی را نشانهگرفته است.
جادهکشی، قاچاق چوب، آتشسوزی و تصرفات غیر قانونی در مناطق جنگلی و حافظت شده بارها موجب نگرانیهایی شده است و در این میان فعالان زیست محیط هر بار سعی در مخالفت و مقابله با این قبیل از آسیبها داشتهاند.
منطقه دشت ارژن ـ تنگ بوالحیات یکی از زیست کرههای حساس جنگلی و محیط زیست فارس است که در سالهای گذشته ایجاد جاده برگشت در این محور به عنوان مسیر ترانزیتی و خطر قطع درختان این منطقه چالش برانگیز بوده است.
در حالی سال گذشته محور برگشت شیراز ـ بوشهر در محدوده دشت ارژن، تنگ بوالحیات به عنوان محور ترانزیتی به بهرهبرداری رسید و زیر بار ترافیک رفت که به گفته فعالان محیط زیست و مسئولان محیط زیست استان در این پروژه بنا بود تنها ۶۰۰ درخت قطع شود و براین اساس مجوزهای زیست محیطی صادر شده بود که در نهایت ۶ هزار درخت قطع شد.
هنوز زمان زیادی از این موضوع نگذشته که ایجاد دوربرگردان جدید در این محور و همچنین آسفالت جاده محلی در باغستان بوالحیات و در دل منطقه حفاظت شده دغدغهمندان این حوزه را از جهت تخریب بیشتر درختان این منطقه نگران کرده است.
با حضور معاون دادستان کوهچنار، معاون محیط زیست استان فارس و فعالان محیط زیست، یک بازدید میدانی از پروژه احداث جاده باغستان ابوالحیات انجام و ملاحظات مربوط به احداث این جاده و مسائل زیست محیطی آن مورد بررسی قرار گرفت.
در حاشیه این بازدید، عضو انجمن میراث زاگرس و فعال محیط زیست با اشاره به دغدغه در حوزه محیط زیستی به دلیل جاده محلی و دوربرگردان در منطقه محافظت شده ارژن تصریح کرد: این منطقه زیست کره استان است و این جادهکشی با هدف تعریض و آسفالت مسیر محلی در منطقه حفاظت شده است.
کیان یزدان پور با بیان اینکه پروژه آسفالت جاده خاکی تنها برای ۲۰ خانوار است که به صورت فصلی و موقت در باغستانهای تنگ بوالحیات برای برداشت محصول رفت و آمد دارند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که جاده قبلی دسترسی به این باغستانها با هزینههای زیاد و ایجاد پل تاسیس شده و همچنان مورد استفاده است.
به گفته او، ایجاد جاده دوم مسیر رفت و آمد روستاییان را طولانی میکند و تردد روستائیان تنگ بوالحیات از روستای کندهای است که تنها ۷۰۰ متر آن در منطقه حفاظت شده است.
یزدانپور افزود: جاده جدید که مورد عملیات است به طول ۸ کیلومتر است و برای دسترسی روستاییان به این مسیر از روستای تنگ بوالحیات ۴۰ کیلومتر طول است چراکه روستاییان باید تا دوربرگردان دشت ارژن برای دسترسی به این مسیر مسافت طی کنند.
او با اشاره به اینکه بزرگترین تخلفات چوب بری در این منطقه انجام میشود، ابراز کرد: با ایجاد مسیر آسفالت در این منطقه جدا از قطع درختان شاهد تخریب و قطع درختان، حمل و قاچاق چوب خواهیم بود.
این فعال محیط زیست درباره مجوز محیط زیست گفت: مجوز درحالی است که در آن قید شده است به شرط عدم تعریض جاده و عدم تخریب درخت باشد، اما با شروع کار خلاف این مجوز را شاهد هستیم.
یزدانپور با اشاره به اینکه در مسیر جاده ارژن-بوالحیات نیز دور برگردانی نیز دیده شده است که درحال حاضر در مراحل اولیه است، درباره این دور برگردان گفت: هنوز ۱۰ متر از شروع این پروژه نگذشته است که با ورود ماشین آلات نزدیک به ۱۰ درخت چندین ساله بلوط و بادام کوهی قطع شده و این نشان میدهد که ادامه این پروژه با قطع تعداد بالایی درخت همراه خواهد بود.
او گفت: حد فاصل تنگ بوالحیات و دشت ارژن دوربرگردان نیست که اقدام به دوربرگردان برای این مسیر از جاده قدیم و مسیر جدید است که این محور هم در منطقه حفاظت شده است.
خدمت رسانی باید با کمترین اسیب به عرصه محیط زیست انجام شود
فیروزی، جانشین دادستان کوه چناردر بازدید میدانی از منطقه دشت ارژن و دو پروژه ایجاد جاده محلی و دور برگردان جاده اصلی بیان کرد: با توجه به موقعیت خاص و جغرافیایی یکی از مناطق حساس از نظر محیط زیست و منابع طبیعی است وجاده ترانزیتی بین چند استان است وباید به گونهای عمل شود که همه جوانب در این پروژه دیده شود.
او گفت: در بحث احداث جاده محلی در این منطقه درحالی مجوز محیط زیست صادر شده است که مشروط به حداقل تخریب بوده است.
فیروزی با بیان اینکه ایجاد مسیر برگشت جاده اصلی منوط به قطع ۶۰۰ درخت بوده است، اما بیش از ۳ هزار درخت قطع شده است، یادآور شد: دوربرگردانی که در جاده تعریف شده براساس استعلامها در نقشههای اولیه وجود نداشته ودر محاسبات اولیه در ۱۰ متر پیشروی که داشته ۱۰ درخت قطع شده و اگر این دوربرگردان ۲ کیلومتری ایجاد شود بیش از ۷۰۰ درخت قطع میشود.
او خاطرنشان کرد: درحال حاضر با ورود سازمانهای مردم نهاد (ngo ها) و فعالان محیط زیست پروژه دوربرگردان متوقف شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر این جاده احداث شود ۲۰ کیلومتر اختلاف با مسیر روستای کندهای دارد کما اینکه از مسیر روستای کندهای هر دو روستا میتوانند استفاده کنند.
فیروزی درباره این پروژه نیز گفت: درحال این پروژه نیز متوقف شده تا دوباره کارشناس آسیب و بدون قطع درخت و عدم تعریض این پروژه پیش رود میشود تا بهترین تصمیم گرفته شود.
او یادآور شد: خدمترسانی به مردم باید با کمترین اسیب به عرصه محیط زیست انجام شود و هرجا این مورد نادیده گرفته شود ورود خواهیم کرد.
با آغاز پروژه دوربرگردان در ۱۰ متر ۱۰ درخت بریده شده
نبی اله مرادی معاون محیط زیستی فارس نیز گفت: مناقشه بین محیط زیستیها و فعالان این حوزه که نسبت به حفظ درخت، حقوق بین نسلی و... دغدغه دارند وجود دارد چنانچه با احداث جاده به صورت رفت وبرگشت هم مخالف بودند.
مرادی بیان کرد: در نهایت با ارزیابی زیست محیطی که از سازمان محیط زیست گرفته شد بنا شد جاده اصلی در مسیر برگشت احداث شود واگرچه قرار بود در این پروژه ۶۰۰ درخت قطع شود که نزدیک به ۶ هزار درخت قطع شده و این عدول از مجوز بود.
او گفت: جاده که به بهرهبرداری رسید در حالی باید جبران اثرات تخریب میشد که در ادامه مسایل دیگری در این محور مانند دوربرگردان و.. در شیب تند و پوشش متراکم دیده شد.
مرادی با بیان اینکه در ابتدا جلوی کار گرفته شد، یادآور شد:، اما در روزهای گذشته این پروژه آغاز شد و در شروع کار حدود ۱۰ درخت با ورود ماشین آلات قطع شد.
او خاطرنشان کرد: در حال حاضر این پروژه متوقف شده تا ارزیابیهای زیست محیطی آن بار دیگر انجام شود.
معاون محیط زیست فارس همچنین درباره ایجاد جاده محلی برای دسترسی به باغستان تنگ بوالحیات گفت: در سنوات گذشته جاده خاکی بازگشایی شده بود و در روز اول با احداث جاده آسفالت در این منطقه مخالفت شد، اما بعد از آن فرماندار کوهچنار تومار ۱۰۰ نفری از مردم محلی آوردند که هیچگونه تخریبی نخواهند داشت کما اینکه میدانستیم عدم تخریب غیر ممکن است.
مرادی افزود: درعین حال عدم تعریض جاده و عدم قطع درخت و ... از شرایط آسفالت این جاده محلی بود لذا مجوزی مشروط به این مواد که درخت کنی و بوته کنی و آسیب به اکوسیستم نباشد مجوز داده شد و کارشناسان ناظر بوند چنانچه در ابتدا کار بیلی برای تراشیدن دامنه آمد و فورا جلو این اقدام گرفته شد.
او افزود: معتقدیم که احداث این ۸ کیلومتر ضرورت ندارد وجاده قدیمی وجود دارد و نیاز به جاده جدید نیست.
جهت حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری، رعایت نکات بهداشتی لازم است.
ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن میکنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد و کسانی که نذری میدهند ضروری است.
نکات تغذیهای مهم شامل موارد زیر است:
از سرخ کردن زیاد سبزیهای مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری همچون قرمهسبزی خودداری کنید.
چربیهای اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.
پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.
تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغنهای مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.
از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از ۲ درصد) در طبخ غذا استفاده کنید.
از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.
در کنار غذاهای نذری از دوغهای کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید.
در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنیها ترجیح دهید.
میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک ید دار تصفیه استفاده کنید.
از مصرف نمک دریا در طبخ غذاها خودداری کنید.
از مصرف "نمک سنگ" برای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.
از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخشهای سوخته غذا نیز پرهیز کنید.
چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده میکنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربتهای صنعتی و سنتی به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.
بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط کنند.
در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل ۴ ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب باقیمانده، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.
ترجیحا از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای قند در کنار چای استفاده کنید.
از سرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنیها و غذاهای سرد بلامانع است.
در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.
به جای پخش شیرینی در این ایام میوه بدهید.
به خطر وبا فقط از آبهای بطری یا بهداشتی استفاده کنید.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا شامل موارد زیر است:
۱. دستهای خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.
۲. تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده میکنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه کنید.
۳. تمامی غذاها را به ویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید (دمای ۷۰ درجه سانتی گراد).
۴. از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.
۵. از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید.
۶. از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.
۷. غذاهایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به ۷۰ درجه رسیده است.
۸. غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از ۲ ساعت نگهداری نکنید.
۹. همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روشهایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.
۱۰. همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.
۱۱. از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.
۱۲. سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و بویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.
۱۳. از مواد اولیهای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.
۱۴. در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.
۱۵. در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده کنید.
۱۶. در توزیع غذا، ترجیحا از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.
۱۷. گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت تهیه کنید.
۱۸. از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید.
۱۹. در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.
۲۰. از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا خودداری کنید.
بنابر مشهور در این روز در سال ۶۱ ه آقا و مولایمان حضرت اباعبدالله الحسین سید الشهداء (علیه السلام ) با اهل بیت و اصحابشان وارد کربلاى معلى شدند.
در آنجا اسب حضرت حرکت نکرد. امام (علیه السلام ) پرسیدند: نام این زمین چیست ؟ گفتند: «غاضریه». نام دیگرش را پرسیدند، گفتند: «شاطئى الفرات». فرمودند: اسم دیگر هم دارد؟ گفتند: «کربلا» هم مى گویند. در این هنگام حضرت آهى از دل کشیدند و گریه شدیدى نمودند و فرمودند: «اللهم انى اءعوذ بک من الکرب و البلاء. به خدا قسم زمین کربلا همین است . بخدا اینجا مردان ما را مى کشند! بخدا قسم اینجا زنان و کودکان ما را به اسیرى مى برند! بخدا قسم اینجا پرده حرمت ما دریده مى شود. اى جوانمردان ، فرود آید که محل قبرهاى ما اینجاست …»
با این که برخى از آشنایان و بزرگان مدینه ، مانند محمد حنفیه ، عبدالله بن عباس ، عبدالله بن جعفر و عبدالله بن عمر، آن حضرت را از سفر به کوفه بر حذر کرده بودند و با دلایلى چند، تلاش کردند که وى را منصرف کنند، با این حال امام حسین علیه السلام سفر به کوفه را براى خویش تکلیف فرض کرد و به آن اقدام نمود.
امام حسین علیه السلام در ماه ذى حجه سال ۶۰ قمرى به قصد کوفه، از مکه خارج گردید. قافله امام حسین علیه السلام پس از رسیدن به سرزمین عراق، در منزلگاه «شراف» با سپاه یکهزار نفرى حر بن یزید ریاحى که از سوى عبیدالله بن زیاد براى تعقیب و یا نبرد امام حسین علیه السلام ماءموریت یافته بود، مواجه گردید و از آن پس، مسیر تاریخ به سوى دیگر کشیده شد.
حر بن یزید که در پى نامه هاى روزانه عبیدالله ، امام حسین علیه السلام را کنترل کرده و در مراقبت کامل خویش داشت ، بنا به فرمان عبیدالله بن زیاد، آن حضرت را از مسیر اصلى به صحراى خشک و غیر آباد کشانید. تا این که در روز پنج شنبه ، دوم ماه محرم سال ۶۱ قمرى در سرزمین کربلا، راه را بر امام حسین علیه السلام بست و از ادامه حرکت آن حضرت ، ممانعت به عمل آورد. امام حسین علیه السلام همین که متوجه شد، آن سرزمین ، کربلا است ، فرمود :اللهم انى اعوذبک من الکرب و البلاء
پس فرمود: این موضع کرب و بلاء و محل محنت و عنا است ، فرود آئید که اینجا منزل و محل خیام ما است . این زمین جاى ریختن خون ما است و در این مکان واقع خواهد شد قبرهاى ما. خبر داد مرا جدم رسولخدا (ص ) باینها. پس در آنجا فرود آمدند. دستور داد آن جا خیمه گاه و منزلگاه دایمى خویش قرار دهند. چون آن حضرت پیش از این از جدش محمد صلى الله علیه و آله و سلم و پدرش امیرمؤمنان علیه السلام شنیده بود که محل شهادتش در کربلا است .
وقایع روز دوم محرم الحرام,اتفاقات روز دوم محرم,ورود امام حسین علیه السلام به سرزمین کربلا
وقایع روز دوم محرم الحرام, روز دوم محرم
در این روز امام علیهالسلام به اهل کوفه نامهای نوشت و گروهی از بزرگان کوفه ـ که مورد اعتماد حضرت بودند ـ را از حضور خود در کربلا آگاه کرد. حضرت نامه را به "قیس بن مسهّر” دادند تا عازم کوفه شود. اما ستمگران پلید این سفیر جوانمرد امام علیهالسلام را دستگیر کرده و به شهادت رساندند. زمانی که خبر شهادت قیس به امام علیهالسلام رسید، حضرت گریست و اشک بر گونه مبارکش جاری شد و فرمود:
خداوندا! برای ما و شیعیان ما در نزد خود قرارگاهِ والایی قرار ده و ما را با آنان در جایگاهی از رحمت خود جمع کن، که تو بر انجام هر کاری توانایی.”
در این روز، سنه ۶۰۵، به قول ابن اثیر وفات کرد به حله شیخ زاهد عالم ورام بن ابى فراس صاحب تنبیه الخواطر و او از بزرگان علماى امامیه و از احفاد مالک اشتر و جدامى سید ابن طاووس است .
قال السید رحمه الله فى فلاح السائل کان جدى ورام بن ابى فراس قدس الله جل جلاله روحه ممن یقتدى بفعله و قد اوصى ان یجعل فى فمه بعد وفاته فص عقیق علیه اسماء
ماه محرم فرا رسید و روزهای عزاداری بر سالار شهیدان و یاران با وفایش آغاز شد، اما در دو روز اول محرم سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین (ع) و یاران با وفایش چه گذشت.
امام حسین علیه السلام در روز اول محرم با سپاه حُر دیدار کرد و حر و سپاه او توسط امام سیراب شدند.
نقل شده است که ظاهرا در اول محرم بوده که کاروان حسینی در حرکت بودند و امام علیهالسلام در صبحگاه دستور دادند که ظرفها و مشکها را پر از آب کنید، حرکت کردند، ناگهان یکی از یاران امام با صدای بلند تکبیر گفت و گفت، از دور نخلستانی پیداست.
امام فرمود چه میبینید؟
عدهای گفتند نخلستان نیست گوشهای اسب از دور چنان مینماید که نخل است. آنها نزدیک شدند تعداد هزار سواره نظام به فرماندهی حُر، مأمور از طرف عبیدالله بن زیاد لعنة الله علیه.
امام به یارانش فرمود: از آنها پذیرایی و آنها را که تشنه اند سیراب کنید.
تا روز دوم، حُر، اصرار داشت حضرت را همراه کاروان به سوی کوفه ببرد، بین امام و حُر گفت: وگوهایی صورت میگرفت و امام علیه السلام وقت نمازها، نماز را اقامه میکرد و سپاه حُر نیز به حضرت اقتدا و نماز جماعت میخواندند.
بدین ترتیب امام پس از نماز ظهر و عصر بر آنها موعظه و اتمام حجت میفرمود. حُر نیز به خواسته و مأموریت خود پافشاری میکرد، اما امام علیه السلام از قبول درخواست او امتناع میکرد.
حُر به امام عرض کرد که در این واقعه اگر بر مخالفت اصرار و پافشاری کنی، تو و همراهانت کشته میشوید.
حضرت در این حال به شعر یکی از صحابه استناد فرمود و گفت: تو مرا از مرگ میترسانی مرگ بر جوانمرد عار نیست، وقتی آرزوی حق و قصد دفاع از حق را داشته باشد و جهاد کند...
وقتی حُر این اشعار را از امام شنید به کناری رفت و با سپاه خود حرکت کرد امام نیز با قافله خود در حرکت بودند تا به منزلگاه بیضه رسیدند.
امام برای اتمام حجت خطبهای خواند و اهداف خویش را آشکار فرمود و با استناد به سخنان پیامبر اکرم (ص) فرمود، که هر کس سلطان ستمگری را بنگرد که حرام خدا را حلال میکند و عهد شکن است، بر مسلمانان است که در مقابل او اعتراض کند.
در مسیری که امام از مکه حرکت کرد روز ۸ ذی الحجه تا رسیدن به کربلا با افراد و کاروانهای مختلفی دیدار و ملاقات داشت.
از جمله این دیداردها دیدار با عبدالرحمن حُر بود که امام از او خواست به کاروان کربلا بپیوندند او امتناع کرد و اسب خود را به امام پیشکش کرد، اما حضرت قبول نکرد.
در آخر شب جوانان را دستور داد تا مشکها را پر از آب کنند، سپس دستور داد از منزل قصر بنی مقاتل حرکت کنند حرکت کردند، حضرت بر پشت اسب خود چرتی زد، و بیدار شد و فرمود «انا لله و انا الیه راجعون» دو بار کلمه استرجاع بر زبان آورد، در این حال فرزندش علی اکبر به پیش او آمد و علت را پرسید.
حضرت فرمود: فرزندم در عالم رؤیا دیدم که سوارهای ندا داد، مرگ به دیدار اهل کاروان میآید و اهل کاروان به سوی مرگ در شتابند.
علی اکبر سؤال کرد:ای پدر آیا ما بر حق نیستیم، فرمود: فرزندم ما بر حقیم و بازگشت بندگان به سوی خداوند است.
دوباره عرضه داشت: پسای پدر مهربانم چه باکی از مرگ داریم امام از کلام علی خوشحال شد و دعایش کرد.
وقتی صبح شد کاروان حسین نماز صبح را خواندند و حرکت کردند.
یاران حُر، به سوی آنان آمده تا کاروان را به سوی کوفه بکشند، آنها امتناع کردند و زهیر گفت، مولای من با همین سپاه کم، نبرد کنیم که شکست آنها برای ما سهل است.
امام فرمود: من هرگز آغازگر جنگ نخواهم بود.
در این روز پیکی از کوفه آمد و کاروان حسینی؛ با اصرار حُر به سوی نینوا در حرکت بودند به شهر و یا آبادی غاضریه رسیدند.
پیک از سوی عبیدالله برای حر پیامی آورد، که حسین را یا وادار به بیعت کن یا در سرزمین بدون آب و علف و بدون قلعه و پناهگاه فرود آور و منتظر دستور بعدی باشد.
حُر امام را از مضمون نامه آگاه کرد. امام فرمود،ای حُر ما را رها کن در این قریه اقامت کنیم، حُر پاسخ داد این مرد جاسوس و پیک عبیدالله است که کارهای مرا زیر نظر دارد، من از خواسته تو معذورم.
امام و یارانشان، حرکت کردند و به دشتی بـی آب و علف رسیدند.
اسب امام ایستاد، امام فرمود نام این زمین چیست، زهیر گفت: نامهای مختلف دارد، یکی از نام هایش عقر و نام دیگرش کربلا است.
امام فرمود: اینجا قافله را نگه دارید و خیمهها را بپا دارید این جا نامی است آشنا، وقتی با پدرم به سوی صفین میرفتیم اینجا استراحت کرد و از خواب بیدار شد و گفت: در خواب دیدم این دشت پر از خون است و حسین در آن خون غوطه ور است.
شیخ عباس قمی از کتاب ملهوف نقل کرده است که در روز دوم سال ۶۱ حضرت امام حسین علیه السلام به زمین کربلا ورود فرمود و، چون به آن زمین رسید، پرسید که این زمین چه نام دارد؟ گفتند: کربلا مینامندش. چون نام کربلا شنید گفت: «اللهُمَّ إنّی أعوذُبِک مِن الکَربِ وَالبَلاء».
پس فرمود: این موضع کرب و بلا و محل مِحنت و عنا است، فرود آیید که این جا منزل و محل خیام ما است. این زمین جای ریختن خون ما است و در این مکان قبرهای ما واقع خواهد شد.
روزی که کاروان امام حسین علیه السلام به کربلا رسید روز دوم محرم سال ۶۱ هجری قمری بود. پس از این روز، کار بر آنان سخت شد و هر روز محاصره سپاه کوفه تنگ و تعداد آنان افزوده میشد به نحوی که امام علیه السلام جنگ را قطعی میدانست.
به مناسبت فرا رسیدن دهه اول ماه محرم الحرام ماه عزای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و 72 یار باوفایش همچون سالهای گذشته آیین سوگواری با حضور مردم ولایتمدار و شهیدپرور در نقاط مختلف استان خوزستان زادگاه سردار شهید بهنام محمدیراد و سردار شهید رضا شهنیفیض برگزار میشود.
عزا و ماتم حضرت امام حسین(ع) هزمان با دهه اول محرم با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد، حسینیهها، تکایا و دیگر اماکن مذهبی نقاط مختلف استان خوزستان دیار سردار سرلشکر شهید علی هاشمی، سردار شهید کرم سیاهپور و سردار شهید اسماعیل لجماورک برگزار میشود که نام و نشانی برخی از این اماکن به شرح زیر است:
ستایشی در خصوص بابک زنجانی گفت: وی به اعدام و رد مال محکوم شده و از بدو بازداشت تاکنون در زندان است.
به گزارش خبر روز ؛ مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه ضمن عرض تسلیت به مناسبت آغاز ماه محرم گفت: در آستانه ماه محرم علاوه بر لزوم گرامیداشت این ایام باید بر اهمیت قیام عاشورایی ایشان و لزوم عبرت گیری از این قیام تاکید شود.
وی افزود: مکتب سرخ حسینی برای امروز و فرداهای ما دارای پیامهای روشنی است که از جمله آن میتوان به عدم سازش پذیری با انحراف، بی عدالتی، کفر و جهالت و ایثارگری جان برای روشنگری اشاره کرد.
ستایشی گفت: پیرامون امر به معروف و نهی از منکر که از بیانات سید الشهدا بوده باید گفت این واجب شرعی هم در حاکمیت و هم از سوی مردم باید به بهترین نحو ممکن اجرایی شود.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: امر کردن به هر معروف و نهی از هر منکر وظیفه تمام جامعه برای حفظ امنیت شهروندان است و در همین راستا قوه قضائیه هرگونه امر به معروف و نهی از منکر از سمت مسئولان را رسمی میداند.
وی گفت: مطالبه گری مردم در حوزه حجاب که از روی دغدغه و دلسوزی اجتماعی است را باید به فال نیک گرفت و از آن با آغوش باز استقبال میکنیم.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به موضوع حجاب گفت: ضمن تاکید مجدد بر فرهنگی بودن معقوله حجاب و عفاف باید بر لزوم انجام کلیه وظایف و ترک فعلها تاکید کنم و بر همین اساس دادستانهای سراسر کشور ماموریت یافتند که وظیفه ضابطین را نسبت به اعمال قوانین متذکر شوند و در اجرای قانون کلیه افراد، مسئولان و مجریان حق تخطی از هیچ قانونی را ندارند و مر قانون باید اجرا شود.
استفاده از ضابطان آموزش دیده زن برای متهمان خانم
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه هفته گذشته دستور العملی در خصوص نحوه نظارت بر ضابطان ابلاغ شده است گفت: بر اساس این دستورالعمل آموزشهای ضمن خدمت دیده شده است و طبق این دستورالعمل ضابطان علاوه بر اجرای مقررات مندرج در قانون موظف به خودداری مصاحبه در خصوص اتهام متهمان و نحوه دستگیری آنها هستند و باید از ضابطان آموزش دیده زن برای متهمان خانم استفاده کنند.
وی افزود: در راستای حفظ حریم خصوصی افراد پیش بینیهایی صورت گرفته و بازرسی از محل تنها به اندازه قانونی است و دستورالعمل اخیر الذکر نشان میدهد ملاک قوه قضائیه اجرای قانون است و حتی اگر دادستان هم از حدود قانون تخطی کند با شدیدترین وجه ممکن با او برخورد میشود.
ستایشی گفت: رعایت قانون از دستگاه قضایی آغاز شده است و قوه قضائیه با هر فردی که از قانون تخطی کند برخورد خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه ۲۶ تیر ماه سالروز تاسیس شورای نگهبان است گفت: حفظ حرمت و منزلت شورای نگهبان و احترام به قانون با عنوان میثاق ملی ما است و در قوه قضاییه مرهون خدمات و تلاشهای این مجموعه هستیم.
متهمان کلان نقره داغ شدند
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده متهمان کلان گفت: افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و قوه قضائیه این است که همواره به قانون عمل کرده است و سعی کردهایم خروجی عملکردمان مطلوب و ملموس باشد.
وی افزود: با توسل به بیانیه گام دوم، سیاستهای ابلاغی، فرامین مقام معظم رهبری و قوانین اقدامات خود را انجام میدهیم و قطعاً این موارد باید از ایجاد شائبه جلوگیری کند و هر آنچه در ارتباط با متهمان اتخاذ میشود بر اساس نظر قضائی ذی ربط است.
ستایشی گفت: محمد امامی به جرم اخلال در نظام اقتصادی محکوم به تحمل ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۷ هزار و ۲۵۱ میلیارد و ۸۴۱ میلیون و ۶۶۰ هزار و ۲۴ ریال و رد مال و انفصال از خدمت است و اموالی از وی نیز توقیف شده است و وی در حال حاضر زندان است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره حسین هدایتی گفت: وی در سال ۹۷ به جرم اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی به زندان معرفی شد و در سال ۱۴۰۱ با صدور حکم به ۱۲ سال حبس، شلاق، رد مال به مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان و انفصال از خدمت محکوم شده است و وی هم اکنون در ندامتگاه تهران بزرگ است.
حسین فریدون با تشخیص پزشک در حال درمان است
ستایشی در خصوص بابک زنجانی گفت: وی به اعدام و رد مال محکوم شده و از بدو بازداشت تاکنون در زندان است و اقدامات رد مال وی بدون وقفه در حال انجام است و حتی از یک روز مرخصی هم استفاده نکرده است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص حسین فریدون گفت: وی در سال ۱۳۹۸ وارد زندان اوین شد و محکوم به تحمل ۵ سال حبس شد و ۱۵۵ میلیارد ریال و جریمه و انفصال از خدمت دارد، اما وی به بیماری مبتلا شده و در اردیبشهت ۱۴۰۲ با تشخیص پزشک با مرکز درمانی خارج از زندان اعزام شد و بستری و در حال درمان است.
وی در خصوص عباس ایروانی گفت: وی به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی محکوم شده و حکم وی در مرحله ابلاغ است و از آنجایی که وی دارای کارخانه است تمام نگاه قوه قضائیه این است که در کنار اجرا و صدور احکام به تولید و اشتغال نیز توجه داشته باشند.
ستایشی در خصوص هادی رضوی گفت: وی به ۲۰ سال حبس و رد ۷۲ میلیارد تومان مال محکوم شده و از سال ۹۸ در زندان بوده است و در سال ۱۴۰۰ اعاده دادرسی وی پذیرفته شده و در حال حاضر بر اساس این تجویز مراتب در شعبه هم عرض در حال رسیدگی است و در خصوص رد مال وی مقادیری به صورت نقد پرداخت شده است و فعلاً به موجب قانون آزاد است و منتظر رأی جدید هستیم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف و امورخیریه موافقت کردند.
به گزارش خبر روز ؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس، گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه کشور را بررسی کرده و در نهایت با ۱۷۰ رای موافق با آن موافقت کردند.
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، محورهای این تحقیق و تفحص را به شرح زیر قرائت کرد:
۱-چرا موقوفات بسیار زیاد واقفین بدون برنامه رها شده است، برنامه سازمان در نذورات چند صد میلیارد تومانی مردم در بقاع متبرکه چیست؟
۲- گزارشی از مصادیق، میزان و نحوه سرمایه گذاری اوقاف طی ۵ سال اخیر، از محل اعتبارات دولتی و موقوفات و بقاع متبرکه و سایر
۳- گزارش از مصادیق، میزان و نحوه هزینه کرد حق النظاره و حق التصدی که به شکل متمرکز در دست ریاست سازمان قرار میگیرد و طی ۵ سال گذشته
۴- گزارش مبسوط از رقبهها و موقوفاتی که سالیان سال است به ثمن بخس در اختیار افراد ذی نفوذ و غیر مرتبط قرار گرفته است.
۵- گزارش مبسوط از میزان مبالغ موجود در حسابهای بانکی ادارات کل و سازمان که ماهها است در بانکها رسوب یافته است.
۶- گزارش از نحوه و چگونگی هزینه کرد حفظ عین و علت افزایش آن و مصادیق هزینه کرد آن
۷- گزارش از نحوه و چگونگی نظارت بر عملکرد هزینهای اعتبارات غیر دولتی اوقاف طی ۵ سال گذشته
۸- گزارش شیوه قیمت گذاری موقوفات جهت واگذاری به اشخاص اعم از مشارکت، اخذ پذیره یا اجاره و یا سایر
۹- گزارش از نحوه، مصادیق و میزان هزینه کرد نذورات مردم در بقاع متبرکه طی ۵ سال گذشته
۱۰- ارائه گزارش عملکرد در خصوص احیاء دهها میلیارد تومان موقوفات رها شده در کشور
۱۱- گزارش از نحوه، مصادیق و میزان هزینه کرد عایدات موقوفات کشور طی ۵ سال گذشته
۱۲- گزارش از مصادیق و میزان وصول عایدات موقوفات در اختیار دولت و در صورت عدم وصول علت عدم وصول آن چیست؟
۱۳- گزارش از اعمال مدیریت طی ۵ سال اخیر جهت کاهش نارضایتی مردم از عملکرد صف و ستاد سازمان اوقاف
۱۴- گزارش از موقوفات و املاک سایر مواردی که بصورت ترک تشریفات در کمیسیون املاک در سطح کشور و بویژه استان تهران که به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار شده همراه با نام اشخاص حقیقی و حقوقی و مستندات کارشناسی شده آن طی ۵ سال گذشته
۱۵- گزارش از میزان کمکهای بلاعوض به سازمان ها، نهادهای فرهنگی مذهبی و علمی طی ۵ سال گذشته
۱۶- باغ موقوفه مدرسه علمیه سعدیه رامیان و موقوفات استان گلستان و نحوه هزینه کرد درآمدهای آن
۱۷- شفاف سازی موضوعات مالی
۱۸- عدم پاسخگویی مدیران اوقاف به دستگاههای مختلف درآمدهای اوقاف و امورخیریه و نحوه هزینه کرد آن در سطح کشور