🌐 پایگاه خبری بوعلی 🌐

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِیمِ

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر

🌐 پایگاه خبری بوعلی 🌐

نٓۚ وَٱلۡقَلَمِ وَمَا یَسۡطُرُونَ
متولد 1996 در MIS ، خبرنگار و روزنامه نگار
شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوای دیجیتال( کد شامد): 1-1-765329-64-0-1
در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشوند و روح ها پرواز میکنند و میروند به بهشت؛ اما در جنگ نرم، اگر خدای نکرده دشمن غلبه بکند، جسمها پروار میشوند و سالم میمانند، و روح‌ ها میروند به قعر جهنم؛ فرقش این است؛ لذا این خیلی خطرناک‌تر است.
نوشتن، یک عمل هنرى است ؛زیادتر نگویید از آنچه که هست، از آنچه که باید و شاید. منصف باشیم؛ عادل باشیم. این‏ها آن وظایف ماست

🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻🌹🌹🌻

💮بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ💮

اَللَّـهُ لَا إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْ‌ضِ ۗ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ کُرْ‌سِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْ‌ضَ ۖ وَلَا یَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ ﴿٢٥٥﴾
لَا إِکْرَ‌اهَ فِی الدِّینِ ۖ قَد تَّبَیَّنَ الرُّ‌شْدُ مِنَ الْغَیِّ ۚ فَمَن یَکْفُرْ‌ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللَّـهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْ‌وَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّـهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ ﴿٢٥٦﴾
اللَّـهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِ‌جُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ‌ ۖ وَالَّذِینَ کَفَرُ‌وا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِ‌جُونَهُم مِّنَ النُّورِ‌ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَـٰئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ‌ ۖ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ ﴿٢٥٧﴾

🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹🌻🌻🌹

بایگانی
نویسندگان
آخرین نظرات
logo-samandehi پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر سعید جلیلی

۷۷ مطلب در اسفند ۱۴۰۲ ثبت شده است

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

روز ملی شدن صنعت نفت

 

نهضت ملی شدن نفت در روز‌هایی شکل گرفت که ایران بزرگترین تولیدکننده نفت خاورمیانه بود و حرکت مصدق در آن دوره برای کوتاه کردن دست استعمار در جهت حفظ منابع منافع کشور بود.

۱۱۶ سال از اکتشاف نفت و ۷۳ سال از ملی شدن صنعت نفت در ایران می‌گذرد و در آن سال‌ها غربی‌ها و کشور‌های استعمارگر نمی‌خواستند که ایرانی‌ها به این صنعت دست یابند و نفت در ایران ملی شود.

 

 آنها که با وجود حکومتی وابسته و بی اراده شرایط را برای اقدامات استعمار گونه خود مهیا می‌دیدند به دنبال آن بودند که ایرانی‌ها تا همیشه نیازمندشان باشند و برای هر اقدام در این صنعت اجازه بگیرند. به نوعی ما برای صنعت نفت خودمان رئیسی داشتیم و چندان حق تصمیم گیری برای ما وجود نداشت.

 

نهضت ملی شدن نفت در روز‌هایی شکل گرفت که ایران بزرگترین تولیدکننده نفت خاورمیانه بود و حرکت مصدق در آن دوره برای کوتاه کردن دست استعمار از منابع و سرمایه‌های بی‌شمار ایران، حرکتی ملی‌گرایانه در جهت حفظ منابع و منافع کشور بود که با همراهی تعدادی از فرهیختگان و علمای آن زمان از جمله آیت‌الله کاشانی شکل گرفت.

 

سال ۱۹۰۱ میلادی در دوران حکومت مظفرالدین شاه قراردادی برای اکتشاف و استخراج نفت میان دولت ایران و ویلیام ناکس دارسی انگلیسی امضاء شد که به قرارداد دارسی معروف است. ویلیام ناکس دارسی در ۱۲۸۰ش موفق به کسب امتیاز استخراج، بهره‌برداری و لوله‌کشی نفت و قیر در سراسر ایران غیر از پنج ایالت آذربایجان، گیلان، مازندران، گرگان و خراسان به مدت ۶۰ سال شد. دارسی متعهد شد ظرف دو سال، شرکت یا شرکت‌هایی برای بهره‌برداری از امتیاز تاسیس کند و از عواید حاصله شانزده درصد به عنوان حق‌ امتیاز بپردازد. به علاوه بیست هزار لیر به طور نقدی به صورت سهم به ایران بدهد. این قرارداد، پنج سال قبل از مشروطیت منعقد شد.

 

ملی شدن صنعت نفت

 

کاوش‌ها و حفاری‌های شرکت نفت دارسی حدود هفت سال بی‌نتیجه ادامه یافت تا بالاخره پنجم خرداد ۱۲۸۷ (۲۶ مه ۱۹۰۸) یکی از چاه‌های حفر شده در منطقه مسجد سلیمان به نفت رسید. با ادامه فعالیت شرکت دارسی چاه‌های دیگری به نفت رسیدند و بوی نفت ایران به مشام سرمایه‌گذاران بریتانیایی و دولت این کشور رسید.

 

پس از کشف نفت در مسجد سلیمان، شرکت نفت ایران و انگلیس در ۱۹۰۹م با سرمایه دو میلیون لیر تاسیس و صدور نفت از ۱۹۱۳م آغاز شد. سال بعد دولت انگلیس به علت اهمیت نفت، ۵۶ درصد سهام شرکت را خرید و دو نفر نماینده با حق «وتو» درباره تصمیمات شرکت منصوب کرد و در حقیقت، این امتیاز متعلق به دولت انگلیس شد. تا کشف نفت، ایران کشوری به شدت فقیر بود که برای قدرت‌های بزرگ و در رأس آنها امپراتوری بریتانیا جز به لحاظ جغرافیایی اهمیت چندانی نداشت.

 

از سوی دیگر با صنعتی شدن کشور‌های پیشرفته نیاز به نفت و فرآورد‌های نفتی هر روز افزایش می‌یافت و همین امر یکی از انگیزه‌های دولت انگلیس برای دست‌اندازی مستقیم به منابع زیرزمینی ایران و جلوگیری از ورود رقیبان دیگر محسوب می‌شود.

 

پس از جنگ جهانی اول و با تاسیس اتحاد جماهیر شوروی که با مناطق شمال ایران هم‌مرز بود، دولت انگلیس رقیبی تازه و پرقدرت یافت. شرکت‌های آمریکایی نیز از مدتی پیش راه ایران را در پیش گرفته بودند. در سال‌های پایانی دوران سلطنت سلسله قاجار انتقاد‌هایی به قرارداد دارسی و سهم ناچیز ایران از فروش نفت مطرح می‌شد که در دهه نخست به قدرت رسیدن رضا پهلوی نیز ادامه داشت.

 

قانون ملی‌شدن صنعت نفت در واقع پیشنهادی بود که به امضای همه اعضای کمیسیون مخصوص نفت در مجلس شورای ملی ایران در ۱۷ اسفند ۱۳۲۹ به مجلس ارائه شد و در ۲۴ اسفند در مجلس شورای ملی و در ۲۹ اسفند در مجلس سنا تصویب شد.

 

متن پیشنهاد تصویب‌شده به این شرح بود: "به‌نام سعادت ملت ایران و به‌منظور کمک به تأمین صلح جهانی، امضاکنندگان ذیل پیشنهاد می‌نماییم که صنعت نفت ایران در تمام مناطق کشور بدون استثناء ملی اعلام شود یعنی تمام عملیات اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری در دست دولت قرارگیرد. "

 

انگلیسی‌ها که نمی‌توانستند از سود سرشار استخراج نفت، صرف نظر کنند، به دیوان لاهه شکایت کردند؛ به این بهانه که ایران با وجود امضای معاهدات به تعهدات خود عمل نکرده است و ملی‌شدن صنعت نفت ایران غیرقانونی است. پس از بررسی‌های زیاد و جلسات طولانی در دیوان لاهه و بیان طرح شکایات انگلیس و دفاعیات ایران از سوی دفتر مصدق به عنوان نماینده ایران، کشور ما مدعی شد دیوان بین‌المللی لاهه برای رسیدگی به این امر صلاحیت ندارد.

 

 پس از بررسی‌های فراوان، نه تن از چهارده قاضی، رای به عدم صلاحیت دیوان دادگستری بین‌المللی در رسیدگی به دادخواست انگلستان دادند. خلاصه رای دیوان چینن بود: دیوان نتیجه می‌گیرد که برای رسیدگی به شکایت دولت انگلیس، صلاحیت ندارد. طبق قراری که دیوان در تاریخ ۵ ژوئیه ۱۹۵۱ صادر کرد، اعلام شد که اقدام‌های تامینی مطرح در قرارداد مزبور، موقت و در انتظار رای قطعی دیوان تجویز شده است. اکنون که در آن دیوان صادر شده بدیهی است که قرار موقت مزبور از اعتبار ساقط است و هیچ‌گونه اثری بر آن مترتب نخواهد بود.

 

به هر حال ملی شدن صنعت نفت ایران نه تنها از نظر اقتصادی و سیاسی یکی از وقایع مهم نیمه دوم قرن بیستم برای کشور تولید کننده نفت محسوب می‌شود، بلکه از این جهت نیز دارای اهمیت است که سبب شد کارشناسان نفتی کشور‌های تولید کننده نفت به‌خصوص ایران، استعداد‌های نهفته خود را نشان داده و تکمیل کنند.

 

با این پیروزی حق تعیین سرنوشت منابع نفتی و انرژی کشور به دست ملت و دولت ایران افتاد و از چنگ استعمارگران چپاول گر رها شد. بعد از ملی شدن صنعت نفت پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه اقتصادی نفت و انرژی جهان در دست ملت ایران قرار گرفت.

 

این در حالی است که قطع وابستگی کشور به غیر در این صنعت و ایجاد رفاه در دورترین نقاط کشور نشانه‌های ملی شدن صنعت نفت هستند. امروزه صنعت نفت در بعد حاکمیتی و سیاستگذاری ملی و به طور کامل با فکر واراده ایرانی اداره می‌شود.

 

درباره ملی شدن صنعت نفت، اما بد نیست که نگاهی به صحبت‌های رهبر معظم انقلاب در باره این موضوع ملی بیاندازیم جایی که مشخص می‌شود که حکومت‌های سلطنتی چه اشتباهاتی بر علیه ملت خود داشتند.

 

رهبر انقلاب در این باره فرمودند:‌مسأله‌ى نفت، یکى از مسائل فوق‌العاده تلخِ ملتِ ایران است که هنوز درست باز نشده است. نفت، ثروت ملت ایران و ثروت دولت است که نماینده‌ى ملت است. آقایان و خانمها؛ برادران و خواهران عزیز در سرتاسر کشور! در این مملکت، منبعِ ثروتى به نام «نفت» کشف شد. کشفِ نفت به‌منزله‌ى این بود که ملتى گنجى پیدا کند. ما ازلحاظ منابع نفت و گاز بر روى هم، در دنیا اوّلیم؛ یعنى بهترین کشور و ثروتمندترین کشور در همه‌ى دنیا ازلحاظ منابع نفت و گاز بر روى هم (ما هستیم) ... یعنى هیچ کشورى به‌قدر کشور ما نفت و گاز ندارد، ... خب این کشور، کشور ثروتمندى است؛ بیخود نیست که دشمنان ما - (یعنى) قدرتهاى سلطه‌گر، آمریکا و امثال آن - چشم طمع دوخته‌اند به این کشور و میخواهند این کشور را زیر سلطه دربیاورند.

 

کشور ما روى دریاى نفت خوابیده بود؛ (ولى) نه خبر داشتیم، نه بلد بودیم؛ نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که آنهایى که خبر داشتند و بلد بودند، آمدند مسلّط شدند به نفت ما. نفت ما را میبردند، تمدّن خودشان را میساختند، کارخانه‌هاى خودشان را راه مى‌انداختند و در دوران جنگى که بود، از این نفت براى پیروزى خودشان استفاده میکردند و یک چیز مختصرى هم به ما میدادند؛ زمان طاغوت این‌جورى بود. مثل آن شاه نادان؛ به یکی از شاه‌ها گفتند یک مادّه‌ی بدبوی سیاه‌رنگ منحوسی به نام نفت از یک جا‌هایی جوشیده، این خارجی‌ها، بیچاره‌ها، حاضرند بیایند این را بردارند ببرند؛ اجازه بدهیم ببرند؛ او هم گفت: خیلی خب، ببرند راحت بشویم!

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

معاون عمرانی استانداری خوزستان از لغو مرخصی مدیران در خوزستان تا پایداری جوی و عادی شدن شرایط خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ محمد خانچی معاون عمرانی استاندای خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهارکرد: پیرو هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر بارش با حجم بالا از روز دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ تا چهارشنبه یکم فروردین ماه ۱۴۰۳، اقداماتی ازجمله برگزاری جلسه مدیریت بحران به ریاست استاندار خوزستان، جلسه بررسی میزان حجم بارش‌ها و کار‌های پیشگیرانه و مقابله با رخداد‌های احتمالی نظیر؛ ذخیره سازی آب در سد‌های استان، رهاسازی آب و سناریو‌های متناسب با این موضوع، پایش مستمر رودخانه‌ها و پایین دست سد‌ها و همچنین بررسی مدل‌های مختلف هواشناسی و دریافت حجم بارش‌ها در نقاط مختلف و تدوین برنامه‌ها متناسب با شرایط در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: باتوجه به تجربه سیلاب ۱۳۹۸ در خوزستان، تلاش داریم علاوه بر حفظ ذخایر سد‌ها که به دلیل بارش‌های کم در سال آبی جاری، به حداقل رسیده‌اند، به گونه‌ای رفتار شود که کمترین مشکل و خسارت را در این روز‌ها که میزبان مهمانان نوروزی در استان هستیم، شاهد باشیم.

خانچی با اشاره لغو مرخصی مدیران در خوزستان تا پایداری جوی و عادی شدن شرایط و ابلاغ‌های لازم به همه دستگاه‌های اجرایی، ادامه داد: در این مدت رصد راه‌ها و اقامتگاه‌های بین راهی توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان باید انجام شود.

معاون عمرانی استانداری خوزستان اضافه کرد: به دلیل حضور عشایر در مجموعه در مناطق عشایری استان، اطلاع رسانی‌های لازم به جامعه هدف برای ذخیره سازی مواد غذایی و خودداری از استقرار در مناطق سیلابی صورت گرفته است تا با کمترین مشکل مواجه شوند.

وی عنوان کرد: به کشاورزان اعلام شده پمپ‌های آب موجود مسیر رودخانه‌ها را جا به جا کنند، همچنین موضوع اسکان اضطراری افرادی که در معرض سیلاب قرار دارند نیز در دستور کار قرار گرفته است.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

سخنگوی شورای نگهبان از تایید انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر خبر داد.

هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان ظهر یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ به ارائه گزارش درباره تایید صلاحیت در تعداد از حوزه‌های انتخابیه پرداخت و گفت: روز گذشته صحت انتخابات در ۵۲ حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام شد و امروز نیز با بررسی‌هایی که داشتیم، صحت انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر مورد تایید قرار گرفت.

 

وی اسامی حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات در آن‌ها به تأیید شورای نگهبان رسیده است را به شرح زیر اعلام کرد:

 

استان تهران:

 

حوزه انتخابیه شهر تهران.

 

استان بوشهر:

 

حوزه‌های انتخابیه بوشهر، دشتی، دشتستان، کنگان، بندرعباس و میناب.

 

استان آذربایجان شرقی:

 

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستر، کلیبر، مراغه، مرند، ملکان و ورزقان.

 

استان سمنان:

 

حوزه‌های انتخابیه شاهرود و گرمسار.

 

استان کرمان:

 

حوزه‌های انتخابیه بم، رفسنجان، سیرجان، شهر بابک و کهنوج.

 

استان آذربایجان غربی:

 

حوزه‌های انتخابیه ارومیه، بوکان، پیرانشهر، خوی، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده و شاهین دژ.

 

استان سیستان و بلوچستان:

 

حوزه‌های انتخابیه زاهدان، ایرانشهر، راسک، چابهار، خاش و سراوان.

 

استان کرمانشاه:

 

حوزه‌های انتخابیه کرمانشاه، پاوه، سنقر، قصرشیرین و کنگاور.

 

استان گلستان:

 

حوزه‌های انتخابیه گرگان، رامیان، علی‌آباد کتول، گنبدکاووس و مینودشت.

 

استان فارس:

 

حوزه‌های انتخابیه شیراز، آباده، نیریز، اقلید، سپیدان، سروستان، فسا، کازرون، لارستان، مرودشت و ممسنی.

 

استان گیلان:

 

حوزه‌های انتخابیه رشت، آستارا، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رودبار، رودسر، طوالش (تالش)، فومن، لاهیجان و لنگرود.

 

استان چهارمحال و بختیاری:

 

حوزه‌های انتخابیه شهرکرد، اردل و لردگان.

 

اقلیت‌های دینی:

 

حوزه‌های انتخابیه زرتشتیان، کلیمیان، مسیحیان ارمنی شمال و مسیحیان ارمنی جنوب ایران، آشوریان.

 

با این حساب تعداد حوزه‌های تایید شده به ۱۳۳ رسید.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

پیرهادی گفت: تایید مصوبه مجلس در خصوص کاهش میانگین مدت زمان خدمت سربازی، محصول پیگیری مستمر و بدون وقفه اصلاح قانون نظام وظیفه از سوی مجلس بود.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ محسن پیرهادی با اشاره به تایید مصوبه کاهش مدت سربازی در شورای نگهبان گفت: همت و عزم جدی مجلس برای کاهش زمان خدمت سربازی نشان داد بن بست‌ها و سخت‌ترین موانع با رایزنی و تفاهم حل شدنی است و مسئولان، نهاد‌ها و سازمان‌ها راهی جز مرتفع کردن مطالبات برحق جامعه ندارند و باید با نیاز و خواست مردم طبق قانون و بر اساس شرع همراه و همگام شوند.

 

وی با بیان اینکه پیگیری مطالبات به‌حق جامعه وظیفه ذاتی و غیر قابل اغماض نمایندگان مردم در خانه ملت است، افزود: تایید مصوبه مجلس در خصوص کاهش میانگین مدت زمان خدمت سربازی با احتساب دوره آموزشی به ۱۴ ماه از سوی شورای نگهبان، محصول پیگیری مستمر و بدون وقفه اصلاح قانون نظام وظیفه از سوی مجلس طی چهار سال اخیر بود.

 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ «نمی‌شود» در حل موانع اصلاح قوانین به نفع جامعه و نظام حکمرانی کشورمان ماندگار نیست. از ابتدای استقرار مجلس یازدهم همراه با شماری از نمایندگان اصلاح قانون نظام وظیفه را به عنوان مطالبه طیفی از جامعه بی وقفه دنبال کردیم و ثمره آن پس از رفع موانع و القای «نمی‌شود و می‌توان»‌های جمعی، کاهش زمان خدمت، افزایش بیش از دوازده برابری حقوق سربازان و گسترش دامنه معافیت مشمولان آن بوده است.

 

نماینده تهران با بیان اینکه در جریان پیگیری مطالبه جامعه در بحث اصلاح قانون نظام وظیفه بسیاری مجلس را به عوامگرایی و اقدامات پوپولیستی متهم کردند، گفت: برخی منتقدان مجلس در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مدام نمایندگان مدافع اصلاح قانون نظام وظیفه را متهم به کار پوپولیستی و بی دستاورد می‌کردند و مدعی بودند مجلس در این بحث نمی‌تواند ورود کند و پیگیری‌ها و مصوبات مجلس نتیجه‌ای نخواهد داشت چرا که به زعم آنها، تمام اختیارات در بحث سربازی محدود به تصمیم ستاد کل نیرو‌های مسلح است.

 

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه منتقدان با رویکرد القای یاس به نمایندگان در تلاش برای دلسرد کرد مجلس از ایجاد اصلاح در قانون سربازی بودند، افزود: با وجود برچسب زنی‌ها مکرر مخالفان ومنتقدان، نمایندگان مدافع اصلاح قانون سربازی در پیگیری بحث اصلاح قانون سربازی دلسرد و مایوس نشدند و در نهایت، تقیدنمایندگان به تعهدشان به مردم و عزم جدی مجلس در پاسخ به این مطالبه اجتماعی، سبب ایجاد تغییرات موثر در بحث خدمت نظام وظیفه در برنامه هفتم و بودجه‌های سالیانه شد که ثمرات آن عینی و قابل لمس است.

 

پیرهادی با بیان اینکه تایید مصوبه کاهش زمان خدمت سربازی مجلس از سوی شورای نگهبان نشان داد «نمی‌شود» نداریم، تاکید کرد: همان‌طور که مجلس با عزم جدی در تفاهم، مذاکرات و رایزنی‌های موثر و هدفمند توانست مطالبه بخشی از جامعه را به گوش ستاد کل نیرو‌های مسلح برساند و ستاد کل را به عنوان متولی اصلی سازمان نظام وظیفه اقناع به اصلاح قانون کند، دیگر مطالبات به حق مردم از شفافیت عملکرد مسئولان و واردات خودرو گرفته تا مقابله با رانتخواری و فسادستیزی نیز قابل حل و مرتفع شدن هستند و نباید هیچ مانع و سدی سبب دلسردی جامعه و مردم شود.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ علی صدر با اعلام این خبر، گفت: ثبت‌نام نوبت دوم برای پذیرش رشته‌های با آزمون دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام‌نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از روز سه‌شنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳ منحصراً از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز و در روز یکشنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۳ پایان می‌پذیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: داوطلبان لازم است برای اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی، ضوابط مربوط به استفاده از سهمیه ایثارگران، مقررات وظیفه عمومی برای برادران، مقررات مربوط به ضوابط ثبت‌نام اتباع غیر ایرانی و سایر موارد مورد نیاز، دفترچه راهنمای ثبت‌نام در این آزمون را مطالعه کرده و در صورتی که شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنما را دارند، به عنوان داوطلب در این آزمون ثبت‌نام نمایند و این دفترچه هم‌زمان با شروع ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور در دسترس خواهد بود.

 

معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور درباره متقاضیانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند، گفت: این دسته از داوطلبان اعم از دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در تمام نظام‌های آموزش و پرورش متقاضیانی که نمره خود را قبل از خرداد سال ۱۳۸۴ اخذ کرده‌اند، فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل و دارندگان گواهینامه معادل دوره متوسطه و پیش‌دانشگاهی باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی برای دروس عمومی و اختصاصی از طریق شرکت در امتحانات نهایی نظام ۳-۳-۶ که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود، اقدام کنند.

 

صدر افزود: داوطلبانی که متقاضی گزینش با نمرات اختصاصی هر یک از نوبت های اول و یا دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ هستند لازم است جهت انتخاب‌ رشته و پذیرش در این آزمون ثبت‌نام کنند و البته این دسته از داوطلبان نیازی به شرکت در جلسه آزمون و پاسخ‌گویی به سؤالات آزمون را ندارند. افرادی که منحصراً متقاضی رشته‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی هستند نیز می‌توانند در تاریخ اعلام شده نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و این داوطلبان لزومی ندارد که در جلسه آزمون حضور پیدا کنند.

 

وی همچنین تأکید کرد: داوطلبان می‌توانند علاوه بر انتخاب فقط یکی از گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی یا علوم تجربی یا علوم انسانی به عنوان گروه آزمایشی اصلی، صرفاً در یکی از گروه‌های آزمایشی هنر و یا زبان‌های خارجی نیز متقاضی شوند و به دلیل هم‌زمانی نوبت برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی، داوطلبان منحصراً مجاز به ثبت‌نام در یکی از گروه‌های آزمایشی هنر و یا زبان‌های خارجی هستند.

 

صدر در خصوص زمان برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، گفت: نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ برای همه داوطلبانی که در موعد مقرر ۵ تا ۱۵ آذر ماه نسبت به ثبت نام در آزمون سراسری اقدام کرده‌اند در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای پنجشنبه و جمعه ۷ و ۸ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

 

منبع: روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

امام جمعه اهواز گفت: در هفته گذشته با حضور رئیس جمهور اتفاقات خوبی در استان خوزستان رقم خورد که رسانه‌ها دستاوردهای دولت را معرفی کنند.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ سیدمحمدنبی موسوی فرد نماینده ولی فقیه در استان خوزستان ظهر امروز در خطبه‌های نمازجمعه در مصلای مهدیه امام خمینی(ره) با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: منتخبین مجلس شورای اسلامی بدانند مردم با همه سختی‌های موجود در کشور پای صندوق‌های رای آمدند تا به تکلیف خود عمل کنند.

وی با اشاره به آمار تلفات جاده‌ای بیان کرد: با شروع مسافرت‌ها تعداد قابل توجهی تصادفات منجر به فوت داشتیم که توصیه می‌شود اصول حاکم بر راهنمایی و رانندگی از طرف رانندگان رعایت شود.

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان تصریح کرد: پرهیز از اذیت و آزار دیگران، رعایت حقوق دیگران، نیکی به دیگران، پرهیز از بدزبانی و فحاشی، خویشتن داری و صبوری، گذشت و بخشش در رانندگی بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه در هفته گذشته با حضور رئیس جمهور اتفاقات خوبی در استان خوزستان رقم خورده است، گفت: رسانه‌ها دستاوردهای دولت را معرفی کنند.

موسوی فرد عنوان کرد: مسئولان مطالبات مردم در زمینه مسکن را پیگیری و زمینه دریافت وام مسکن، وام فرزندآوری و اشتعال را فراهم کنند.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

ریاست محترم جمهوری

مجلس شورای اسلامی

قوه قضائیه

استاندار استان خوزستان

وزارت ورزش

وزارت صمت

وزارت نفت

در خوزستان چه خبر است ؟؟ 

در فوتبال خوزستان چه خبر است ؟؟

تیم به غیر از غیرت هواداران ، بازیکنان با تعصب چیزهایی دیگر هم نیاز دارد 

چه شده که بعضی کمر به نابودی ورزش فوتبال خوزستان بسته اند ؟؟

آیا این همان فولاد قهرمان است ؟ آیا این همان لستر سیتی ایران است ؟؟ 

نفت مسجدسلیمان ، نفت آبادان چه شد ؟؟ تکلیف حمایت مالی ، کادر مدیریتی ، امکانات این تیم ها چه شد ؟؟

حدود ۱۰ بازی به پایان این دوره از مسابقات لیگ برتر رسیده ، و ظاهراً سه رده پائین جدول صند خورده به نام خوزستان و بلیط لیگ دسته اول باشگاه‌های کشور صادر شده است ؟؟

ظاهراً ورزش خوزستان از جنگ تحمیلی ، کمبود منابع و امکانات ،....... گرفته تا حواشی ایجاد شده به دست بعضی دوستان عبور کرده و قامت راست کرده ولیکن تنه این درخت قدرتمند در مقابل تبر تیز بعضی دوستان در حال افتادن است .

هواداران و بازیکنان تا یک جایی میتوانند از جان مایه بگذارند .  دوست عزیز ، مسئول محترم پایان لیگ نزدیک است مراقب باشید شرمنده مردم نشید ......

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای اقدام رژیم صهیونیستی در مانع‌تراشی در مسیر امدادرسانی به غزه را محکوم کرد.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ پارلمان اروپا امروز (پنجشنبه)، قطعنامه‌ای را علیه جنایات رژیم صهیونیستی صادر کرد و به شدت ممانعت رژیم صهیونیستی از رسیدن کمک‌های بشردوستانه مردم غزه را محکوم کرد.

 

پارلمان اروپا همچنین به جنایات رژیم صهیونیستی علیه سازمان‌ها و نهاد‌های بشردوستانه واکنش نشان داد و حمله اسرائیل به کاروان‌های امدادی را محکوم کرد و خواهان برقراری «آتش‌بس فوری و دائم» شد.

 

مسئولان وزارت بهداشت غزه روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کردند که حملات رژیم صهیونیستی به یک مرکز توزیع مواد غذایی در جنوب غزه در رفح به کشته شدن پنج نفر منجر شد که یکی از کارکنان آنروا نیز در بین آنها بوده است.

 

این اولین بار نیست که پارلمان اروپا در خصوص جنگ غزه قطعنامه صادر می‌کند و پیش از این نیز در ماه ژانویه با تصویب قطعنامه‌ای خواستار «آتش‌بس دائمی» در غزه و آغاز تلاش‌های سیاسی برای یافتن راه‌حل برای پایان جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس شد.

 

قطعنامه پارلمان اروپا صرفاً ماهیت نمادی دارد و چندان وزن حقوقی ندارد، اما با این‌حال نمایانگر تغییر موضع چشمگیر آنها در قبال جنگ غزه است، زیرا پیش از این در اکتبر سال گذشته تنها خواهان «وقفه بشردوستانه» برای تسهیل جریان کمک‌رسانی به غیرنظامیان در غزه شده بود.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

 

 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

بر اساس اعلام مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، لحظه تحویل سال ۱۴۰۳ به ساعت رسمی ایران ساعت ۶ و ۳۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه روز چهارشنبه است.

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ بر اساس اعلام مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، لحظه تحویل سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران ساعت ۶ و ۳۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه روز چهارشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی مطابق ۹ رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری و ۲۰ مارس ۲۰۲۴ میلادی است.

 

بر اساس این اعلام، آغاز سال یا لحظه تحویل سال، لحظه عبور مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری نیمکره شمالی است. همیشه نوروز (اول ماه فروردین) بر روز اول بهار منطبق است. این لحظه، به‌طور دقیق و بر اساس محاسبات نجومی تعیین می‌شود. تقویم‌نویسان برای تثبیت دائمی نوروز بر روز اول بهار از «روش تعیین تاریخ نوروز تحویلی» استفاده می‌کنند. در این روش ابتدا لحظه‌های ظهر حقیقی (ظهر شرعی) و لحظۀ تحویل سال حقیقی (لحظۀ اعتدال بهاری) را برای نصف‌النهار رسمی ایران (۵/۵۲ درجۀ شرقی نصف‌النهار گرینویچ) که در شرق تهران واقع است، محاسبه و سپس آنها را با یکدیگر مقایسه می‌کنند. 

 

اگر لحظه تحویل سال، بین بعد از ظهر سیصد و شصت و پنجمین و قبل از ظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و ششمین روز سال را نوروز و سال تمام شده را عادی به حساب می‌آورند و اگر لحظه تحویل سال، در بعد از ظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و هفتمین روز سال را نوروز و سال تمام شده را کبیسه به حساب می‌آورند.

 

بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که کبیسه‌های تقویم هجری شمسی تثبیت شده نیستند و به‌صورت هر چهار و گاهی هر پنج سال یکبار اتفاق می‌افتند.

 

براساس اعلام مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، نوع سال، شمسی حقیقی است. سال شمسی حقیقی، مدت زمان بین دو عبور متوالی مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری است. مدت سال شمسی حقیقی، یا مدت زمان بین دو لحظه تحویل سال پیایی، به دلیل تغییر مشخصه‌های مداری زمین بر اثر اختلالات گرانشی ناشی از سایر اجرام منظومه شمسی، ثابت نیست و تغییرات نامنظمی دارد. 

 

تقویم هجری شمسی دارای دوازده ماه به نام‌های فارسی به‌ترتیب فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، آمرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند است. نام ماه‌های این تقویم، ریشه اوستایی دارند. به این صورت که نام ماه فروردین به معنی نیروی پیشرفت و پیشبرنده، نام ماه دی، لقب اهورامزدا، نام ماه‌های اردیبهشت، خرداد، آمرداد، شهریور، بهمن و اسفند، صفت‌های اهورامزدا و ماه‌های تیر، مهر، آبان و آذر به نام‌های ایزدان و فرشتگان آیین زرتشتی است. 

 

ماه‌های این تقویم قراردادی است. به این صورت که ماه‌های فروردین تا شهریور، ۳۱ شبانه‌روز، ماه‌های مهر تا بهمن، ۳۰ شبانه‌روز و ماه اسفند در سال‌های عادی ۲۹ و در سال‌های کبیسه ۳۰ شبانه‌روز است. 

 

تقویم هجری شمسی از لحاظ نجومی و طبیعی، از بهترین و دقیق‌ترین تقویم‌های جهان است.

 

مدت سال شمسی، نوروز و کبیسه‌های تقویم هجری شمسی، دقیقاً بر مبنای محاسبات نجومی تعیین می‌شود. تقویم هجری شمسی، تنها تقویم متداول در جهان است که علاوه‌بر کبیسه‌های چهارساله، کبیسه پنج ساله نیز دارد. وجود کبیسه‌های پنج ساله، باعث انطباق دائمی و دقیق‏تر تقویم هجری شمسی با فصول طبیعی می‌شود.

 

همچنین تعداد روز‌های ماه‌های تقویم هجری شمسی مبنای نجومی و طبیعی دارد. به‌عبارت دقیق‏تر، تعداد روز‌های ماه‏ها با مدت حرکت ظاهری غیریکنواخت مرکز خورشید روی دایره البروج و عبور از دوازده صورت فلکی منطقه البروج، هماهنگی کامل دارد. مرکز خورشید، نیمه اول مدار ظاهری خود (شامل فصول بهار و تابستان) را در مدت ۱۸۶ شبانه‌روز و نیمه دوم مدار ظاهری خود (شامل فصول پاییز و زمستان) را در سال‌های عادی و کبیسه، به ترتیب در ۱۷۹ و ۱۸۰ شبانه‌روز طی می‌کند؛ و بالاخره این‌که آغاز سال تقویم هجری شمسی، با سالگرد تولد بهار و آغاز شکوفایی دوباره طبیعت شروع می‌شود. در سیر تاریخچه تحول تقویم در جهان، هرگز تقویمی که آغاز سال آن همواره با آغاز بهار شروع شود، در هیچ مدرک و سند و یا ماخذ نجومی، تاریخی، دینی و ... ذکر نشده است.

Correspondent: Ali Bagheri Kakash

رئیس ستاد انتخابات خوزستان گفت: بازشماری آراء در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان انجام شده اما تا کنون نتیجه‌ای به ما اعلام نشده است.

 

به گزارش پایگاه خبری بوعلی ؛ عبدالله افراز شهاوند رئیس ستاد انتخابات خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگاران در رابطه با برخی اظهاراتی که در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه نتایج بازشماری آراء در حوزه انتخابیه مسجد سلیمان، لالی و هفتکل اعلام و نماینده این حوزه معرفی شده است، اظهار کرد: پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی و هفتکل برخی از نامزدها نسبت به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند.

وی افزود: اعتراض نامزدهای معترض به نتایج انتخابات در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان به شورای نگهبان در موعد قانونی خود یعنی تا روز 17اسفند منعکس و وارد پروسه بررسی شد.

رئیس ستاد انتخابات خوزستان گفت: به منظور بررسی اعتراض نامزدها شورای نگهبان هیئت بازرسی را از استان دیگری به خوزستان فرستاد تا اقدام به بازشماری آراء در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی و هفتکل کند.

افرازه شهاوند بیان کرد: بازشماری انجام شد اما هیئت بازرسی هنوز نتیجه بازشماری را به شهرستان و استان اعلام نکرده است، در واقع چنین اختیاری هم ندارد.

وی عنوان کرد: نتیجه بررسی تحویل شورای نگهبان داده خواهد شد و شورای نگهبان پس از بررسی‌های تکمیلی نتیجه نهایی را به استان اعلام می‌کند که تا کنون هنوز نتیجه‌ای به ما اعلام نشده است.

افراز شهاوند با بیان اینکه منتظر اعلام نتیجه از سوی شورای نگهبان هستیم، گفت: از هواداران نامزدها، مردم، و... انتظار می‌رود همچنان که پایبند قانون بوده‌اند به نتیجه نهایی تمکین کنند. 

Correspondent: Ali Bagheri Kakash