ضرورت صرفهجویی همگانی در مصرف گاز برای کمک به هموطنان شمالی
در واقع با ورود سرمای بیسابقه در کشور، در حال حاضر مصرف گاز خانگی به حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده درحالی که تولید گاز کشورمان ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز است؛ اما چرا مسئولان در این چند روز، مردم را جدیتر به مصرف بهینه گاز تشویق میکنند؟ زیرا با مصرف بیسابقه گاز در بخش خانگی، شبکه گاز کشور توانایی انتقال گاز از جنوب (میادین گازی ایران) به استانهای شمالی و شمال شرقی کشور را ندارد نه اینکه کمبود گاز جدی وجود داشته باشد. به زبان ساده، گاز تولیدی از جنوب برای رسیدن به شمال باید از برخی کلانشهرها مثل تهران عبور کند، ولی در تهران بخش زیادی از این گاز در صورت رعایتنکردن صرفهجویی بلعیده میشود و این موضوع سبب کاهش فشار شبکه در شمال و شمال شرق کشور شده است.
تاکنون بخشی از گاز استانهای شمالی و شمال شرق کشور از طریق سوآپ گاز ترکمنستان تأمین میشد، بدین ترتیب که ما گاز صادراتی ترکمنستان را در سرخس تحویل میگرفتیم و در آستارا تحویل میدادیم که این موضوع موجب نقویت فشار شبکه میشد، اما با وقوع سرمای زیاد در ترکمنستان و توقف سوآپ گاز این کشور و قطعی گاز حتی در پایتخت این کشور، ما در استانهای شمالی با افت فشار گاز مواجه شدیم.
مصرف گاز در تهران به روزانه ۱۲۵ میلیون متر مکعب در روز رسیده است که رقم بالایی است و گازرسانی به سایر استانهای شمالی و شمال شرقی را با مشکل مواجه میکند و سبب افت فشار گاز میشود.
در نتیجه به نظر میرسد تنها راهکار پیشِرو برای گذر از پیک سرما در ایران، این است که مردم کشور به خصوص در کلانشهرها برای چند روز به مصرف بهینه گاز توجه جدی کنند.
انجام کارهای سادهای مثل؛ ۱- تنظیم دمای خانه روی ۱۸ تا ۲۱ درجه، ۲-گرم کردن یک یا چند اتاق و نه تمام خانه ۳- پوشیدن لباس گرم در منزل، ۴- بستن درز در و پنجرهها برای جلوگیری از هدررفت گرما، ۵- خاموش کردن وسایل گرمایشی اضافی ۶- روشن نگذاشتن بخاری هنگام خروج از خانه و غیره؛ آن هم فقط برای چند روز موجب میشود که گازررسانی به هموطنان ما در استانهای شمالی به خوبی صورت بگیرد و گاز موردنیاز آنها تامین شود.
فارغ از جناحبندیهای سیاسی، کشور در یک هفته پیشِ رو به یک صرفهجویی همگانی به عنوان یک امر ملی نیاز دارد که انشاالله رقم خواهد خورد.