آیتالله عباسعلی سلیمانی یکی از چهرههای برجسته و مردمی در سیستان و بلوچستان بود که فقط امام جمعه نبود بلکه نقش پدری داشت.
آیت الله عباسعلی سلیمانی یکی از چهرههای برجسته و مردمی در سیستان و بلوچستان فردی بود که تمام مذاهب و طوایف این استان از منش و خلق خوش او یاد کرده و خاطرات بسیاری از تلاشهایش برای حفظ وحدت و رفع اختلاف طایفهای در ذهن دارند.
در تمامی حوادث به ویژه حوادث تروریستی که در سیستان و بلوچستان رخ داده همیشه مردم شیعه و سنی را به صبر و تمکین از قانون و حفظ وحدت دعوت میکرد تا دشمنان از تفرقه بین این دو طیف شاد نشوند.
هم مردم شیعه او را میشناسند و هم مردم بلوچ، در جلسات حل اختلاف هر دو طیف حضور داشت و هر دو طیف از منش و خلق خوش او خاطره دارند.
علاقه مردم زاهدان به ایشان در حدی بود که در دهه ۸۰ وقتی قرار بود ایشان از سمت امام جمعه زاهدان جا به جا شوند، مردم با امضا طوماری خواهان ابقای او شدند و با اصرار مردم رهبری معظم انقلاب با ابقای ایشان موافقت کردند.
آیتالله سلیمانی در رفع اختلاف طوایف بسیار کوشا بود
نه تنها مردم بلکه جوانان و دانشجویان نیز از ایشان خاطرات دارند آیت الله سلیمانی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۶ نماینده رهبرى در دانشگاه آزاد اسلامى سیستان و بلوچستان بود و دانشجویان آن دوره هم در فراق او سوگوارند.
مدیر قبایل و طوایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان که ارتباط نزدیکی با آیت الله سلیمانی داشتند، میگوید: آیت الله سلیمانی انسانی با ایمان پرهیزگار و بسیار خدا ترس بودند.
حسین قاسمی افزود: در امور خیر مشارکت بسیار گسترده داشتند و در بحث رفع اختلافات طایفهای نیز بسیار کوشا و فعال بودند به گونهای که اختلافات بسیار پیچیده بین طوایف براهویی- شلیبر طوایف ستوده و بهادرزهی در ایرندگان، طویف شهنوازی و گمشادرزهی که از مهمترین اختلافات استان بود و موارد زیادی قتل به دنبال داشت و نا امنی ایجاد کرده بود را با مشارکت و همراهی برطرف کرد و در شرایط کنونی هم جایشان بسیار خالی است.
مدیر قبایل و طوایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: در بحث ایجاد وحدت همدلی و انسجام در جامعه اسلامی ایشان فرامرز و پیشقدم بودند نمونهای از فعالیتهایشان در سال ۸۷ که حادثه تروریستی برای مسجد امام علی (ع) زاهدان پیش آمد در کمترین زمان ممکن مشکل را حل و همدلی و وحدت را ایجاد و نگذاشتند بین مردم شیعه و سنی شکاف ایجاد شود.
پیام تسلیت امامان جمعه اهل سنت شهر زرآباد در پی سوءقصد آیت الله سلیمانی
مولوی مهروزهی امام جمعه شهر زرآباد و مولوی نهنگی امام جمعه موقت این شهر به دنبال قتل آیت الله سلیمانی اظهار کردند: اقدام بزدلانه عامل ترور آیت الله سلیمانی که زمانی نماینده، ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان بود یک جنایت ضد انسانی و تلخ بود که اوج رذالت او را آشکار کرد.
اینجانبان فقدان این فرزند انقلاب، آیت الله سلیمانی را به خدمت مقام معظم رهبری، خانواده آن مرحوم، امت ایران اسلامی و بویژه مردم استان سیستان و بلوچستان تبریک و تسلیت میگوئیم و از خداوند متعال برای خانواده آن بزرگوار سرافراز صبرو اجر مسئلت داریم.
آیتالله عباسعلی سلیمانی فرزند علیجان متولد سال ۱۳۲۶ در منطقه انو شهرستان سوادکوه است که تحت نظر اساتیدی نظیر آقایان میرزا هاشم آملى و وحید خراسانى علوم دینی را آموخت و کلام، تعلم و تربیت، جامعه شناسی و علوم بلاغی مسلط است.
کتابالصوم مهمترین اثر علمی آیت الله سلیمانی است که مسئولیتهایی نظیر نهاد نمایندگى، ولی فقیه در دانشگاههاى ملى استانهاى مازندران و گلستان، امامت جمعه بابلسر، نهاد نمایندگى، ولی فقیه در دانشگاههاى آزاد اسلامى گیلان و مازندران و گلستان را بر عهده داشته است.
سال ۱۳۴۹ در سن ۲۳ سالگى در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام میرزا هاشم آملى، گلپایگانى و وحید خراسانى شرکت کرده و همزمان اقتصاد در نهجالبلاغه را از محضر آیتالله نورى همدانى و مباحث کلامى و اعتقادى را از محضر آیتالله مکارم شیرازى، مستفیض شد.
احداث المهدى با مساحت چهار هزار و دویست متر مربع، احداث حوزه علمیه امام هادى (ع) در سه طبقه با مساحت بیش از سه هزار متر مربع، احداث پژوهشکده معلمان ضمن خدمت، احداث دانشگاه غیر انتفاعى علوم و فنون مازندران مستقر در بابل در جوار دیگر اعضاى هیأت مؤسس و هیأت امناء از جمله اقدامات آیتالله سلیمانی است.
توسعه و تجهیز حوزه علمیه امام صادق (ع) زاهدان و ترمیم و تجهیز کتابخانه آن و احداث چند باب واحد مسکونى جهت اسکان اساتید، احداث ساختمان ادارى نمایندگى ولى فقیه در استان سیستان و بلوچستان، تجهیز نسبی مصلی قدس زاهدان و ... نیز از دیگر اقدامات امام جمعه پیشین سیستان و بلوچستان بود.
وی مسئولیتهایی نظیر تبلیغ معارف حقه الهیه از سال ۱۳۴۴ تاکنون در استانهاى مختلف کشور، امامت جمعه و عضو شوراى ائمه جمعه استان مازندران از ۱۳۵۹ تا ۱۳۸۰، عضو هیأت مؤسس مرکز آموزش ضمن خدمت معلمین بابلسر از جمله مسئولیتهای آیت الله سلیمانی است.
مسئول نهاد رهبرى در مراکز آموزش عالى ملى، دانشگاه علوم پزشکى مازندران، دانشگاه علوم پزشکى بابل و مجتمع دانشگاهى کشاورزى و منابع طبیعى گرگان از سالهاى ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۵، امام جمعه زاهدان و نماینده ولى فقیه در استان سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۸۰، نماینده رهبرى در دانشگاه آزاد اسلامى سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۶ از دیگر مناصب وی است.
آیت الله سلیمانی صبح امروز در یکی از بانکهای شهرستان بابلسر مورد حمله مسلحانه یک فرد قرار گرفت و به شهادت رسید.